Смекни!
smekni.com

Особливості туризму та готельного бізнесу в країнах Азії (стр. 9 из 9)

Таблиця 3.2

Міжнародні країни-фаворити в області можливих готельних прибытий (млн.)

Міжнародні потенційні готельні прибутки Місце 2007 2008(прогноз) Зростання (%) 2008/2007
Франція 1 75,2 76,7 +2,0
Іспанія 2 50,1 51,7 +3,3
США 3 45,5 45,4 -0,1
Італія 4 39,1 39,49 +1,0
Китай 5 33,2 36,8 11,0

Розвиток масового туризму, в першу чергу внутрішнього туризму, породжує попит на засоби розміщення, розташовані ближче до природи (заміські готелі і туркомплекси, приватні пансіонати, туристські села і т. д.) і дешевші, але з досить широким набором послуг. Споживчий попит на внутрішні і міжнародні тури розподілений таким чином: масовий туризм і його розвиток обумовлюються до цього всього внутрішнім туризмом в кожній з держав; кількість інтернаціональних подорожей на порядок менше кількості внутрішніх подорожей.


Висновок

Сьогодні індустрія гостинності є щонайпотужнішою системою господарства регіону або туристського центру і важливою складовою економіки туризму. Індустрію гостинності складають різні засоби колективного і індивідуального розміщення: готелі, готелі, мотелі, молодіжні хостели і гуртожитки, апартаменти, туристські притулки, а також приватний сектор, що бере участь в розміщенні туристів.

Сервіс потрібно будувати не тільки за принципом попиту (що хоче гість), але і за принципом пропозиції (готель пропонує нові послуги, які може надати, а гість вибирає).

Активне і раціональне застосування стандартів (в першу чергу, міжнародних) дозволяє забезпечити необхідну якість продукції і послуг, організувати відлагоджений і безперервний технологічний процес, а також приводить до подолання технічних бар'єрів на зовнішніх ринках, розширенню бази виробничої співпраці із зарубіжними партнерами, встановленню більш високого рівня цін на продукцію і послуги і підвищує рівень конкурентоспроможності російських підприємств на світовому ринку.

Досить яскравий калейдоскоп вражень від мандрів складуться у вас після подорожі по азіатському континенту. Азія – найобширніший континент, займає 30% поверхні землі, і найщільніше заселений – тут живе 60% всього людства.

Туризм і відпочинок в країнах Азії надзвичайно різноманітний. Це, перш за все, екскурс в історію. Тут створювалися і рушилися царства, виникали і зникали етноси, перемішувалися мови і говір. Великі азіатські культури Індії, Китаю, Ірану, Близького Сходу багато в чому визначили хід світової історії.

Подорож до Азії – це паломництва і дотик до витоків релігій. Тут виникли три світові релігії - буддизм, християнство, іслам.

Відпочинок в Азії дає можливість доторкнутися до витоків філософської думки, мистецтва і культури континенту. Імена Заратустри, Будди, Лао-цзи, Конфуція, пророка Мухаммеда, Авіценни (Ібн-сини), Омара Хайяма відомі у всьому світі не менше, ніж імена великих завойовників - Чингисхана і Тімура або знаменитих діячів XX в. Махатми Ганді, Мао Цзедуна, аятоли Хомейні.

Сьогодні Азія займає лідируючі позиції у світовому готельному бізнесі. Найвідоміші готельні мережі інвестують значні кошти на власне розширення в цьому регіоні. Багато експертів пророкують розвиткові готельного бізнесу в Азії успішне майбутнє та процвітання.