Смекни!
smekni.com

Туристична характеристика Словаччини (стр. 5 из 5)

Словаччина - одне з кращих місць Східної Європи для проведення зимових канікул, відпуски або просто уїк-енду. На території країни лежать відразу кілька гірських масивів, відомі своїми гірськолижними базами - Татри, Фатра, Карпати.

Найпопулярнішим зимовим регіоном Словаччини є Високі Татри - частина хребта Татранського на північному заході Словаччини. Усі кращі курорти країни зосереджені тут: Штрбське Плесо, Ждяр, Старий Смоковець, Татранська Ломница. Кожен із них, окрім затишних пансіонів і готелів, пропонує всю гамму якісних зимових розваг: траси різного ступеня складності, підйомники, трампліни. Окрім відмінних умов для занять зимовими видами спорту, Високі Татри - це ще й найдавніший у Словаччині національний парк.

Узимку Словаччина - це один із кращих у Європі лижних курортів зі сполученням гідного сервісу й прийнятних цін. Останнім часом Словаччина стала дійсним подарунком для наших гірськолижників, які надають перевагу спокійному і недорогому гірськолижному відпочиноку у Татрах.

У Словаччині розвинена гірськолижна інфраструктура, підготовлені траси, гідні умови проживання й високий рівень обслуговування при дуже помірних цінах. Чудова природа й чудовий сніжний покрив роблять Словаччину - Високі й Низькі Татри - одними із самих приємних курортів для гірськолижного відпочинку.

Митниця Словаччини

Ввіз і вивіз національної й іноземної валюти не обмежений. Для в'їзду в Словаччину необхідно мати при собі встановлену законодавством країни суму у валюті або зобов'язання сторони, що запрошує, оплачувати всі витрати, пов'язані з перебуванням у Словацькій Республіці. Тютюнові вироби можуть бути завезені тільки особами старше 16 років, алкогольні - старше 18 років. Ліки й медикаменти безмитно можуть увозитися в кількості, необхідній для забезпечення мінімальних особистих потреб. Заборонено ввіз і вивіз зброї, вибухових речовин, порнографічної продукції, наркотичних речовин, а також культурно-історичних цінностей, що не мають документального підтвердження законності їхнього придбання.

Грошова одиниця:

Грошовою одиницею Словацької Республіки є Євро. 1 Євро = 100 центів.

Платіжні інструменти:

Платіжні картки:

Кредитними картками (American Express, Diners Club, Visa and Master Card/Eurocard) тa дебетовими картками (Maestro a Visa Electron) можна користуватися для отримання готівки з банкоматів усіх великих банків (VÚB, Tatrabanka, Slovenská Sporiteľňa) та для здійснення платежів у більшості словацьких готелів, ресторанів, торгових центрах та на автозаправках.

Дорожні чеки:

Thomas Cook, American Express a Visa приймаються у всіх великих банках (VÚB, Tatrabanka, Slovenská Sporiteľňa) тa пунктах обміну валют.

Готівка:

Ввіз та вивіз словацької і іноземної готівки дозволений в еквіваленті 5 000 Євро. Уся сума готівки має бути задекларована.

Витяг з митних правил:

При в’їзді у Словацьку Республіку дозволяється ввозити без сплати мита (на одну особу):

Тютюнових виробів - 200 цигарок, або 50 сигар, або 250 г тютюну чи комбінація у відповідній кількості.

Горілчаних виробів - 1 liter, вина - 2 літри.

Бензину – запасна каністра, не більше 10 літрів

Парфумів: 50 мл

Парфумованої води, одеколону: 250 мл

Подарунків та товарів - на суму не більш ніж 175 Євро.

Домашні тварини ввозяться з відповідним ветеринарним сертифікатом.

Зброя – із відповідним супроводжуючим дозволом.

При виїзді із Словацької Республіки діють ті ж самі обмеження, що й при в’їзді. Предмети, що становлять мистецьку або історичну цінність, - підлягають ліцензуванню та оплаті мита.

Проживання:

В Словаччині існує більше 1800 закладів, які надають готельні послуги (hotel guide). 375 з них – це готелі, і з кожним роком збільшується кількість готельних послуг, що надаються в приватному секторі. Класифікація готелів – за міжнародними стандартами – від 1 до 5 зірок, залежно від комфортності проживання та рівня сервісу. Поселення туристів можна також здійснити і в приватному секторі, в пансіонатах, гуртожитках, кемпінгах.


Перелік використаних джерел

1) http://flyder.com.ua/

2) http://www.slovakia.kiev.ua/site/ua/main/

3) http://uk.wikipedia.org/wiki/

4) http://buklib.net/component/option,com_frontpage/Itemid,1/ та книжки з цього сайту