Смекни!
smekni.com

Розробка культурно-пізнавальних туристичних маршрутів по Греції (стр. 2 из 8)

Найвищу точку Акрополя займає Парфенон. Побудований в доричному стилі до 438 г., Храм служив місцем розміщення 12-метрової статуї богині Афіни Парфенос, чия римська копія, виготовлена і золота і слонової кістки, зберігається в Національному археологічному музеї. За всю свою довгу історію храм був і церквою, і мечеттю і навіть арсеналом, у результаті чого й одержав серйозні руйнування.

Наступна визначна пам'ятка Акрополя - Ерехтейон - храм присвячений Афіні, Посейдону і Ерехтей, з яким міфи пов'язують початок афінської історії. Храм був побудований в самій священної частини Акрополя, на місці якого легенда приписує суперечка Афіни і Посейдона за заступництво над містом. Нерівність рельєфу, спочатку розглядається, як недолік для спорудження будинку чудовим чином була перетворена на його гідність. Архітектор розташував на різному рівні два портика храму. Особливо примітний портик каріатид, в якому звичні колони, поступилися місцем мармуровим фігур дівчат (каріатидами), їх оригінали знаходяться зараз в музеї Акрополя.

У південно-східній частині розташований музей, що вміщує у своїх залах знахідки з розкопок на Акрополі. Тут можна побачити і дійшли в прекрасному стані фрагменти фриза Парфенона, фронтонні скульптури, культову статую Мосхофороса, періоду архаїки і багато інших унікальні експонати.

Афінський археологічний музей

Афінський археологічний музей був заснований в 1874 р. У XIX ст. починається епоха «нового» відкриття мистецтва Стародавньої Греції. Археологи роблять відомими всьому світу приховані до того в землі скарби античної культури.

Розкопки німецького археолога Г. Шлімана відкрили пам'ятники найдавнішого так званого мікенсного періоду грецької цивілізації (XVI - Х ст. До н. Е..). Скарби «златообільних Мікен», як їх називає Гомер, знаходяться нині в залах Афінського археологічного музею. Там зберігається найцінніша колекція мистецтва античності - давньогрецькі вази, мармурові і бронзові статуї (серед них скульптури великих творців Греції - Поліклета, Праксителя, Скопаса), надгробні стели з рельєфами. На афінському Акрополі, там, де стоять храми Парфенон і Ерехтейон, є ще один музей скульптури. Там можна побачити чудові статуї VI - V ст. до н.е. - Періоду архаїки і високої класики, в тому числі рельєфи, що прикрашали Парфенон, сповнені великим скульптором Фідієм.

Метеора

Метеора ( "метеорос" грецькою - ніби ширяє у повітрі). Неприступні, повністю відрізані від світу вершини скель стали притулком відлюдників ще з XI ст. Три століття тому тут виникли перші монастирські громади. Більшість що збереглися до наших днів монастирських комплексів було засновано або перебудовано заново в XVI ст. Шість з них діють і понині. Минулого туристи могли піднятися туди лише за допомогою ченців і складної системи мотузок, корзин, возів, гужовий сили, які рухалися вгору з ризиком для життя і нервової системи подорожуючих. В даний час від Каламбака до монастирів прокладена гарна асфальтована дорога, наприкінці якої туристів чекає знайомство з чудовими фресками, багатими бібліотеками, що зберігають рідкісні середньовічні рукописи, унікальними іконами і безцінними святинями.


Розділ 3. Огляд існуючих туристських продуктів і розробка траси маршруту

3.1 Характеристика туристських операторів України, які пропонують тури культурно-пізнавального туризму в Греції

1. «Комод-тур»

www.komodtour.com.ua

Ліцензія Держтурадміністрації AB № 349326

Напрямки: Австрія, Болгарія, Греція, Єгипет, Мальдіви, ОАЕ, Польща, Росія, Сейшельські о-ви, Словаччина, США, Туреччина, Україна - Крим, Фінляндія, Чехія.

Контактна інформація турфірми «Комод-тур»

Харків, ул.Бакуліна, 1

(057) 717-27-54, (057) 758-14-78

2. «MIBS Group VIP Travel»

mibstravel.ua

Туроператорська компанія, з досвідом роботи понад 15 років.

Ліцензія Держтурадміністрації АВ № 349097 від 12.07.07.

Напрямки: Андорра, Угорщина, Греція, Домінікана, Йорданія, Кіпр, ОАЕ, Хорватія, Чехія.

Контактна інформація турфірми «MIBS Group VIP Travel»

Харків, вул. Сумська, 37-б

(057) 760-12-67, (057) 754-89-62, (067) 656-89-06

3. «SOVTOUR»

sovtour.com

Ліцензія Держтурадміністрації AA № 841498 від 28.04.05г.

Напрямки: Австрія, Греція, Домінікана, Єгипет, Кіпр, Мальта, ОАЕ, Таїланд, Туніс, Туреччина, Україна, Україна - Карпати, Крим, Шрі-Ланка.

Контактна інформація турфірми «SOVTOUR»

Харків, пл. Конституції 1, 4 під. 2 пов.

(057) 731-50-58

4. «Авіс»

www.avistour.com.ua

Ліцензія Держтурадміністрації АА840803 від 09.09.2004

Напрямки: Греція, Данія, Домінікана, Єгипет, Іспанія, Італія, Словаччина, Таїланд, Туніс, Туреччина, Україна, Україна - Карпати, Україна - Крим, Фінляндія, Франція, Чехія.

Контактна інформація турфірми «Авіс»

Харків, пл.Свободи, 7, кор.1, оф.221

(057) 719-57-22, (057) 758-02-21

3.2 Розробка траси маршруту

Основні населені пункти

Афіни

Афіни – столиця Греції, нома Аттіка і номарх (префектури) Афін. Розташована в Центральній Греції і є економічним, культурним та адміністративним центром країни. Названо на честь богині Афіни, яка була їх покровителем. Афіни мають багату історію; в класичний період (V століття до н. Е..) Місто-держава досягла вершини свого розвитку, визначивши багато тенденцій розвитку пізнішої європейської культури. Так з містом пов’язані імена філософів Сократа, Платона і Арістотеля, що заклали основи європейської філософії, трагіків Есхіла, Софокла і Евріпіда, які стояли біля витоків драми; політичним ладом древніх Афін була демократія.

Лутракі

Розташований на півночі Коринфського затоки древнє місто Терми (Thermai), сучасний Лутракі, став першим в історії містом-курортом. З 1936 року Лутракі перетвориться в «Станцію Теплих джерел», завоювавши титул першого Центру лікування кам’яно-ниркових хвороб не тільки в Греції, а й у Східному Середземномор’ї. Води Лутракі вважаються не поступаються знаменитим водам «VICHI», «EVIAN», «PERRIER». Сьогодні Лутракі – надсучасна водолікарня, забезпечена всім необхідним для бальнеологічного лікування, водної дієти і фізіотерапії, маючи при цьому бездоганною туристичної структурою, що ставить курорт на одне з перших місць у міжнародному каталозі центрів лікувального туризму.

Каламбака

Каламбака є столицею однойменного району, що займає північну частину префектури Трікала, знаходиться на висоті 247 метрів над рівнем моря і побудована у підніжжя скель Метеора, на лівому березі річки Піньос.

Таблиця 3.1

Екскурсійна програма туру по Греції

Дні Об'єкти відвідування

Тривалість,

годин

1 Екскурсія в стару частину міста Афіни - Плака 3
2 1. Біломармуровий стадіон 1
2. "Евзонов" Національної Гвардії біля Президентського Палацу 1
Афінський Університет 1
Академія наук 1
Національна бібліотека 1
Національний археологічний музей 2
3 1. Святилище Аполлона 1
2. "Пуп Землі" 1
3. Кастальський ключ 1
4. Археологічний музей у Дельфах 2
4 1. Метеора Монастірія 3
2. Пам’ятник Леоніду та 300 спартанцям 1
5 1. Коринфський канал 1
2. Храм-музей бога здоров’я Асклепія 1
3. Древньогрецький амфітеатр 1
4. Візантійська фортеця 1
5. Затока Арголікос 1
6. "Левові ворота" 1
6 Три острови Сароницької затоки (Егіна, Порос, Ідра) 5
7 «Станція теплих джерел» 5
Всього 36

Усього відстань маршруту становить – 2580 км. По-всьому маршруту буде забезпечення комфортабельним автобусом марки Mersedes Princes.

Надійний автобус Мерседес має 51 посадочне місце. Автобус цієї моделі, краще всього підходить, для дальніх туристичних поїздок і екскурсій по місту, тому що він має широкі вікна. Також у салоні є сучасне кліматичне устаткування: кондиціонер і система вентиляції. Ще є аудіо- та відео-системи.


Розділ 4. Вибір підприємств – засобів розміщення

Готелі в Афіна

Evripides * 2

Цей 7-поверховий міський готель включає 62 номери, з них 51 двомісний. До послуг гостей цілодобовий відділ рецепції, сейф, кафе, ліфт, ТВ-зал, гардероб. На додаток - бар з видом на Акрополь.

Будівля готелю: Кількість двомісних номерів: 51; Кількість номерів - всього: 62; Кількість сьютов: 11.

Номери готелю включають: Ванна, двоспальні ліжка, Прямий телефон, Сейф, Фен, Центральне опалення, Центральний кондиціонер

Послуги готелю включають: Камера, Кафе, кондиціоновані приміщення, Цілодобовий ресепшн, Ліфти, Ресепшн, Сейф

Адреса готелю

79 Evripidou Street, Athens, 10553, GR

King Jason 2 *

Готель King Jason розташований в діловому центрі Афін. Це ідеальне місце для ознайомлення з історією Греції, тому що поруч з готелем знаходиться безліч визначних пам'яток. Готель був повністю реконструйований в 2002 році і пропонує своїм гостям комфортні і просторі номери зі стильною дубової меблями.

Місцерозташування: Готель розташований в діловому центрі міста, в 900 м від Plaka, площі Omonoia, будівлі парламенту, Plaka і Acropolis.

Кількість номерів: 114. Типи номерів: Стандартні одномісні, двомісні та тримісні номери. Опис номерів: Всі номери укомплектовані сучасними меблями дубової. У кожному номері є: ТБ з супутниковими каналами, швидкісний Інтернет, міні-бар, кондиціонер, сейф, телефон, радіо, ванна кімната з душовою кабіною, феном і туалетним приладдям.