Смекни!
smekni.com

Психологія потреб людини (стр. 5 из 5)

Аномальні потреби

· заміщають нормальні

· є продуктом цивілізації

· мають соціальну і біохімічну природу

· заразні, тобто спостерігається їхній ріст у суспільстві

· привабливість аномальних потреб складається в можливості жити за рахунок суспільства

· для суспільства, тому що сприяють його руйнуванню

· шкідливі для людини, тому що сприяють його деградації під тиском суспільства, що захищається від таких своїх членів, а також під впливом біохімічних механізмів

· ще не усвідомлюються суспільством, що намагається від них захиститься, однак шлях західної демократії безперспективний

· маються глобальні проблеми, в основі яких лежать аномальні потреби, наприклад, тероризм

· можливо усунути шляхом зміни умов життя, причому необхідна як біохімічна так і соціальна терапія

Тепер власне про лікування – хоча цей термін дуже не точний. Скоріше варто говорити про нові умови життя, у яких відсутні провокуючі фактори і неможливий реалізація аномальних потреб з наступним переходом до звичайної життєдіяльності на нових принципах, закріплених як у свідомості, так і в підсвідомості. Таке закріплення забезпечує стійкість до провокуючого факторам і неможливість повернення до старих звичок.
Методи лікування від аномальних потреб можна розділити на індивідуальні, групові і глобальні. Індивідуальні лікують однієї людини, групові ставлять лікування на потік, глобальні лікують суспільство (боюся, що тепер після катастрофи “залізної завіси”) планети Земля в цілому. Вони озвучені в заявах світових релігій, державних і суспільних діячів.

Кожний з методів має 3 етапи:

1-ий етап – усвідомлення того, що аномальна потреба є, вона об'єктивна, руйнує Вашу особистість і рятування можливо лише шляхом лікування.

2-ий етап – для індивідуального методу лікування складається в заміні і повному розриві з тими елементами свого оточення (родина, робота, відпочинок, друзі ...), що підтримують дану аномальну потребу. Замість них варто ввести у своє життя ті елементи, що перешкоджають реалізації даної аномальної потреби. Підкреслюю, якщо Ви дійсно хочете вилікуватися – підтримуючі аномальну потребу фактори повинні бути усунуті як у фізичному плані, так і з області Ваших думок, бажань, фантазій – вони повинні перестати для Вас існувати. Це дуже складно і боляче, але іншого шляху немає. Якщо Ви курите, то даремно кидати, працюючи в бригаді курців, не потрібно дивитися рекламу сигарет і навіть просто дивитися, як люди курять. Якщо хочете кинути пити – розстаньтеся з чоловіком, що не розділяє Вашого бажання, на роботі перейдіть у відділ, де працюють непитущі і після роботи не виникає стихійного бажання згрупуватися і відзначити, забудьте, а краще насваріться із сусідами - алкоголіками. Те ж, загалом, відноситься і до наркотиків. Якщо Ви зазнаєте насолоди від мучень інших - попрацюйте сестрою милосердя в лікарні. Якщо Ви ледачі – попрацюйте на чи будівництві займіться іншою фізичною працею. Якщо ви жадаєте грошей – улаштуйтеся на роботу, зарплати від який вистачає тільки на їжу, і ви зрозумієте, що людині не так вуж багато і треба. Якщо страждаєте обжерливістю – станьте на час вегетаріанцем. І так далі. Загалом, поставте себе в такі умови, коли Ваше виживання і збереження аномальної потреби речі несумісні. І я упевнений – Ви виберете виживання. Однак у всіх випадках дуже бажана лікарська підтримка для зняття гострих хворобливих станів. Термін лікування індивідуальний, але не менш року. Такий час необхідно для повного витиснення аномальних і закріплення нормальних потреб на підсвідомому рівні і відновлення біохімії людини. За цей час бажано також провести повне оздоровлення організму. Завершення лікування і перехід до звичайного життя відбувається поступово у відповідність з результатами медичного і психологічного тестування. Це буде зовсім інше життя, у якій змінилося не тільки поводження людини і його мотиви, але і самі потреби. Почалося нове життя, у якій стресогенні фактори, що провокують аномальні потреби, не тільки не придушують особистість, але навпаки їхній тиск підсилює його нову життєву позицію.
Групове лікування відкриває більш широкі можливості: створення лікувальних груп (колективів). Зміна людей у колективі забезпечує наступність ідей і виховання старшими (за часом лікування) молодших. Колектив може спостерігатися лікарем і психологом. Працюючи, людина може одержати солідну суму грошей для початку нового життя й адаптації в ній. Можливе наближення умов життя до природного й ізоляція колективу від суспільства з його провокуючими факторами. В ідеалі це добре обладнане стаціонарне селище зі штатними працівниками і перемінним складом, що зайнятий фізичною роботою. Це може бути будівництво, видобуток корисних копалин і інші роботи. Важливий елемент психологічний вплив персоналу і “старожилів” на новачків і відсутність зв'язку з цивілізацією. Повернення до звичайного життя повинне відбуватися плавно під спостереженням фахівців і за підтримкою родини.