Смекни!
smekni.com

Екологія і економіка людини (стр. 4 из 4)

Революція в техніці розумової праці, тобто кібернетизація або ком­п’ютеризація виробництва та управління. Ця революція привела до створення складних кібернетичних пристроїв (ЕОМ), які стали не лише помічниками людини у збиранні, обробці, зберіганні та використанні інформації, в управлінській і прогностичній діяльності, але й замінюють людину в її рутинних, нетворчих видах діяльності, а в перспективі – і в багатьох її творчих процесах.

Таким чином, НТР перетворює продуктивні сили, але, згідно з раніше сформульованим законом, їх докорінна зміна неможлива без відповідних перетворень виробничих відносин. Тому сьогодні мова йде про якісно нове, інформаційне суспільство, про соціальні наслідки НТР.

До таких наслідків відносяться проблеми зайнятості, робочого часу; зміна галузевої структури виробництва; географічне розміщення продуктивних сил; зростання і розвиток міст, тобто урбанізаційні процеси; форма, структура управління підприємствами і організація праці, зміна її змісту та характеру, покращення умов; проблеми підготовки та перепідготовки робітників, інженерно-технічних працівників та менеджерів; це також проблеми побуту та сім’ї, демографічних процесів; насамкінець, це проблема культури, зокрема формування масової культури, про що йтиме мова у відповідному розділі цього посібника.

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ.

1. Сидоренко Л.І. Філософія сучасної екології: єдність наукових, етичних і філософських ракурсів//Практична філософія.-2000.- №1.

2. Баландин Р.К., Бондарев Л.Г. Природа и цивилизация. – М., 1988.

3. Злобін Ю.А. Основи екології. – К., 1998.

4. Філософія. Навчальний посібник. 2-ге видання, перероблене і доповнене. К., 2000, тема 11.

5. Специфика философского знания и проблема человека в истории философии.-М.,1989.
6.Філософія.Курс лекцій: Навчальний посібник.

7.Хесле В. Философия и экология.-М.,1993.

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ДЕРЖАВНИЙ ВИЩИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД

«ДОНЕЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ»

КРАСНОАРМІЙСЬКий індустріальний інститут

Контрольна робота

з філософії економічного розвитку

на тему «Екологія і економіка людини»

студентки гр ЕПР09-9, 2 курсу

заочної форми навчання

Дузь Тетяни Олександрівни

Залікова книжка № _________________

подано на рецензування_________________

(дата і підпис студента)

Красноармійськ –2010