Смекни!
smekni.com

Оцінка строків окупності кредитної позики (стр. 6 из 6)

Величина процентної ставки визначається за наступною формулою:

(7.5)

де r - величина річної процентної ставки, %;

N - термін у роках, на який береться кредит.

Як бачимо із розрахунків, величина процентної ставки є від’ємною. У цій ситуації допускається збільшити тариф за перевезення вантажу.


ВИСНОВОК

У цій курсовій роботі ми аналізували спроможність підприємства виплатити кредит, який потрібен, щоб реорганізувати підприємство, також робили розрахунки на який строк брати кредит та яка сума потрібна.

В умовах нестабільної економіки (наприклад, спад виробництва), високих темпів інфляції фактичні показники за минулі періоди не можуть бути єдиною базою оцінки здатності клієнта погасити свої зобов'язання, включаючи позики банку, в майбутньому. Тому ми використовуємо прогнозні дані для розрахунку. Для цього були встановлені рівняння, які змальовують тенденцію обсягів перевезень для МАЗ504 А та ЗИЛ 433100. На основі розрахунків у курсовій , ми можемо стверджувати, що автомобіль МАЗ 504 А зменшує обсяги своїх перевезень і він є нерентабельним, бо з часом витрати на його експлуатацію тільки неприривно зростають. Що ж стосується автомобіля ЗИЛ 433100, то обсяги його перевезень з кожним наступним роком збільшуються, а це свідчить про те, що він зможе покрити усі витрати та принести прибуток підприємству.

В даний час число ринків збуту послуг АТП значно скоротилося. У зв’язку з падінням великої промисловості рідко хто користується послугами автомобільного транспорту. Тому необхідно проводити переорієнтацію підприємства на розширення числа своїх замовників за рахунок надання послуг приватним і малим підприємцям. Орієнтація на потреби клієнтів, уміння працювати з ним, пошук способів задоволення їхніх потреб, техніка взаємодії з ними, процес та технологія їхнього обслуговування – усе це набуває суттєвого значення і стає вирішальним чинником успіху на ринку.

Також необхідно проводити реорганізацію ремонтної служби даного підприємства, тому що рівень організації ТО і ремонту рухомого складу істотно впливає на показники продуктивності автомобільного парку і, у кінцевому рахунку, на величину собівартості перевезень.

Аналіз залежності продуктивності рухомого складу і собівартості перевезень від факторів організації ТО і ремонту повинний допомогти виявити недоліки і намітити шляхи поліпшення роботи технічної служби автотранспортного підприємства.

Для впровадження плану виробництва до життя визначаємо розмір власних коштів підприємства,та величину кредиту, яка складає 942560грн.

Розрахунок за кредит беремо по максимальному відсотку -18.1%, після цього бачмо,що величина процентної ставки є від’ємною. У цій ситуації допускається збільшити тариф за перевезення вантажу.

З розрахунків, які ми виконали в курсовій роботі, ми можемо зробити висновок, що фірма не зможе виплатити кредит та окупити всі свої витрати. Та згідно з цим можливість повернути кредит для них в даний момент немає.

ЛІТЕРАТУРА

1 Галасюк В. Проблеми оцінки кредитоспроможності позичальників // Вісник НБУ.- 2001.- №9.- с.54-57.

2. Галасюк В. Оцінка кредитоспроможності позичальників:що оцінюємо? // Вісник НБУ.- 2001. - №5. – с.54-56

3.Демківський А.В. Гроші та кредит.:навч.посібник- К.:Дакор,2007

4. Кондраков Н.П. Методика анализа финансового состояния в условиях перехода к рынку. — Деньги и кредит. — 1992.

5. Кузьмин И.Г. и Сазонов А.Ю. — Деньги и кредит — 1997

6,Пессель М.А. Заем, кредит, ссуда // Деньги и кредит. – 1999. - №4.- с.27-29.

7. Потійко Ю. Ще раз про кредит // Вісник НБУ. – 2000. - №12. – с.47-48.