Смекни!
smekni.com

Державна підтримка виробництва окремих видів сільськогосподарської продукції (стр. 4 из 5)

· за бюджетною програмою "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва" - Українською академією аграрних наук.

Умови і порядок проведення конкурсу та критерії відбору його переможців затверджуються відповідно Мінагрополітики та Українською академією аграрних наук.

Часткова компенсація здійснюється у межах коштів, передбачених у державному бюджеті:

· за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" - за кожну тонну закупленого насіння і садивного матеріалу у розмірі (без урахування сум податку на додану вартість) згідно з додатком, а за програмами розвитку первинного насінництва - у розмірі, що визначається Мінагрополітики;

за бюджетною програмою "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва" - у розмірі, що визначається Українською академією аграрних наук.

Для отримання сум компенсації:

· за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" суб'єкти, зазначені у підпункті 1 пункту 2 Порядку, - переможці конкурсу подають Мінагрополітики визначені ним документи з первинного насінництва, Міністерству агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрацій - у трьох примірниках завірені в установленому порядку копії накладних або товарно-транспортних накладних на фактично придбане насіння та садивний матеріал, платіжного доручення, сортових документів, що підтверджують якість насіння та садивного матеріалу;

· за бюджетною програмою "Селекція сільськогосподарських культур у ланках первинного рослинництва" суб'єкти, зазначені у підпункті 2 пункту 2 Порядку, - переможці конкурсу подають Українській академії аграрних наук визначені нею документи.

Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головні управління агропромислового розвитку облдержадміністрацій узагальнюють подані згідно з пунктом 7 Порядку матеріали та вносять їх Мінагрополітики.

Форма подання матеріалів, у тому числі узагальнених, затверджується Мінагрополітики.

Отримані суми компенсації спрямовуються суб'єктами, зазначеними у пункті 2 Порядку, на відшкодування витрат, пов'язаних з проведенням конкурсного, екологічного і виробничого сортовипробувань, а також з вирощуванням насіння (придбання оригінального насіння нових сортів і гібридів, мінеральних добрив, засобів захисту рослин, запасних частин до сільськогосподарської техніки, пально-мастильних матеріалів та обладнання).

У разі перепродажу насіння та садивного матеріалу сума компенсації, отримана за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві", підлягає поверненню до державного бюджету.

Контроль за цільовим використанням придбаного насіння та садивного матеріалу, на придбання якого виділено компенсацію, здійснюється Міністерством агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головними управліннями агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

Суб'єктам, зазначеним у підпункті 2 пункту 2 Порядку, компенсація виплачується Державним казначейством, а зазначеним у підпункті 1 пункту 2 - його територіальними органами.

Асигнування на здійснення видатків за бюджетною програмою "Селекція в рослинництві" згідно з затвердженим Мінагрополітики розподілом спрямовуються Державним казначейством Міністерству агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим та головним управлінням агропромислового розвитку облдержадміністрацій.

Дані про бюджетні кошти відображаються в бухгалтерському обліку їх отримувачів відповідно до законодавства.

Мінагрополітики та Українська академія аграрних наук щокварталу подають Мінфіну інформацію про використання бюджетних коштів на потреби селекції в рослинництві.

9.Фінансова підтримка виробництва продукції шовківництва

Одержувачами бюджетних коштів є сільськогосподарські підприємства всіх організаційно-правових форм власності – гренажні заводи, шовкорадгоспи, міжрайонні та обласні коконосушарки (шовкопідприємства), які визначаються за поданням корпорації «Український шовк» Мінагрополітики України, якщо такі підприємства не отримують коштів державного бюджету за бюджетною програмою «Селекція в тваринництві та птахівництві на підприємствах агропромислового комплексу» на зазначену мету.

Бюджетні асигнування спрямовуються шовкопідприємствами для часткового відшкодування витрат на проведення всього комплексу технологічних робіт з виробництва та заготівлі коконів, грени тутового шовкопряду та придбання технічних засобів у межах:

o до 50 грн за 1 кг на виробництво та заготівлю коконів тутового шовкопряду;

o до 1800 грн за 1 кг на виробництво грени тутового шовкопряду.

Витрати на виробництво та заготівлю коконів та приготування грени тутового шовкопряду підтверджуються розрахунками їх виробництва та актами про виконання робіт.

10. Фінансова підтримка виробництва продукції рослинництва на зрошуваних землях

Фінансова підтримка надається сільськогосподарським підприємствам через Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим та головні управління агропромислового розвитку обласних, управління агропромислового розвитку Севастопольської міської держадміністрацій у межах обсягів розподілу бюджетних коштів для фінансової підтримки в розрізі регіонів.

Сільськогосподарські підприємства - сільськогосподарські підприємства усіх форм власності та господарювання, включаючи фермерські господарства, приватні сільськогосподарські підприємства, дослідні господарства сільськогосподарських навчальних закладів та науково-дослідних установ, які вирощують сільськогосподарську продукцію на зрошуваних землях (відкритому ґрунті) з використанням поливу або здійснюють заповнення водою земельних чеків для вирощування рису.

Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головні управління агропромислового розвитку обласних (за поданням управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій) та управління агропромислового розвитку Севастопольської міської держадміністрацій складають перелік сільськогосподарських підприємств із зазначенням орієнтовного обсягу електроенергії, необхідної для поливу сільськогосподарських культур на зрошуваних землях та заповнення водою земельних чеків для вирощування рису (далі - для поливу), із зазначенням коштів, необхідних для фінансової підтримки. До переліку включаються сільськогосподарські підприємства, які отримують воду з насосних станцій державних меліоративних систем, а також ті, що забезпечують подачу води для поливу власними насосними станціями і мають прилади обліку електроенергії, що використовується для поливу. Перелік доводиться до відома управлінь агропромислового розвитку райдержадміністрацій.

Фактичні витрати електроенергії сільськогосподарськими підприємствами підтверджуються актами звіряння на підставі показань приладів обліку електроенергії, установлених на зрошувальних насосних станціях.

Акти звіряння підписуються представниками управлінь зрошувальних систем, у зоні діяльності яких перебуває внутрішньогосподарська зрошувальна система, енергопостачальної організації і сільськогосподарських підприємств.

До реєстрів включаються сільськогосподарські підприємства в порядку подання ними управлінням агропромислового розвитку районних та Севастопольської міської держадміністрацій відповідних документів з урахуванням наданої їм фінансової підтримки та в межах доведеного помісячного розпису асигнувань державного бюджету.

Підставою для визначення обсягів фінансової підтримки є погоджені з енергопостачальною організацією розрахунки вартості електроенергії, необхідної для поливу, здійснені на підставі договору між власником (користувачем) зрошуваних земель і управлінням зрошувальних систем, на балансі якого перебуває точка водовиділу.

У разі коли вода з джерела зрошення забирається насосною станцією власника (користувача) зрошуваних земель, підставою для фінансової підтримки є погоджені з управлінням зрошувальних систем плани водокористування та договір між власником (користувачем) зрошуваних земель і енергопостачальною організацією.

За умови наявності у власника (користувача) зрошуваних земель дозволу на спеціальне водокористування у розрахунках фінансової підтримки визначаються тільки обсяги електроенергії, передбачені договором, укладеним з управлінням зрошувальних систем або енергопостачальною організацією.

Кошти, передбачені для фінансової підтримки, спрямовуються за розподілом Мінагрополітики Міністерству агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головним управлінням агропромислового розвитку обласних, управлінню агропромислового розвитку Севастопольської міської держадміністрацій відповідно до Порядку обслуговування державного бюджету за видатками, затвердженого Державним казначейством.

Міністерство агропромислового комплексу Автономної Республіки Крим, головні управління агропромислового розвитку обласних, управління агропромислового розвитку Севастопольської міської держадміністрацій надають фінансову підтримку шляхом перерахування коштів на підставі поданих підтвердних документів (договір між власником (користувачем) зрошуваних земель і управлінням зрошувальних систем або енергопостачальною організацією, платіжні доручення з відмітками банку про оплату не менш як 50 відсотків використаної електроенергії для поливу) на поточні рахунки сільськогосподарських підприємств, відкриті в установах банків.