Смекни!
smekni.com

Державна підтримка виробництва окремих видів сільськогосподарської продукції (стр. 5 из 5)

У разі відсутності платіжного доручення, що підтверджує оплату не менш як 50 відсотків використаної електроенергії для поливу, кошти фінансової підтримки перераховуються на поточний рахунок управління зрошувальних систем або енергопостачальної організації, відкритий в установі банку.

11.Фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства

Основним джерелом коштів є збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства. Платниками збору є суб'єкти підприємницької діяльності незалежно від форм власності та підпорядкування, які реалізують у оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольні напої та пиво.

Об'єктом оподаткування є виручка, одержувана від реалізації у оптово-роздрібній торговельній мережі алкогольних напоїв та пива.

Ставка збору становить один відсоток від об'єкта оподаткування.

Збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства платники сплачують на спеціальний рахунок Державного казначейства України щомісяця у строки, визначені законом для місячного звітного періоду.

Тридцять відсотків нарахованих сум збору залишаються на спеціальних рахунках управлінь Державного казначейства України в Автономній Республіці Крим та в областях і використовуються на розвиток виноградарства, садівництва та хмелярства; розпорядником цих коштів є органи виконавчої влади Автономної Республіки Крим та органи виконавчої влади в областях, які здійснюють державну політику у сфері виноградарства, садівництва і хмелярства. Сімдесят відсотків нарахованих сум збору перераховуються на спеціальний рахунок Державного казначейства України, розпорядником цих коштів є центральний орган виконавчої влади, який здійснює державну політику у сфері виноградарства, садівництва і хмелярства. Суми збору, які надходять на спеціальний рахунок Державного казначейства України, розподіляються та використовуються таким чином: сімдесят відсотків - на розвиток виноградарства, тридцять відсотків - на розвиток садівництва та хмелярства.

Таким чином, на даний момент існує багато різних програм фінансової підтримки виробництва окремих видів аграрної продукції, але не всі вони реально покривають відповідні фінансові витрати підприємства.

Література:

1. Закон України «Про збір на розвиток виноградарства, садівництва і хмелярства» від 9 квітня 1999 року N 587-XIV зі змінами та доповненнями

2. Постанова Кабінету Міністрів України від 2 червня 2005 р. N 412 «Про фінансову підтримку виробництва продукції рослинництва на зрошуваних землях у 2005 році»

3. Постанова Кабінету Міністрів України від 6 травня 2005 р. N 325 «Питання використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки підприємств агропромислового комплексу»

4. Тулуш Л. Д. Державна фінансова підтримка розвитку садівництва, виноградарства та хмелярства//Економіка АПК, 2005, №1, С.58-65

5. Пазій І. П. Фінансування та ефективність державної підтримки розвитку селекції і насінництва зернових культур в Україні//Економіка АПК, 2005,№8, С.116-121