Смекни!
smekni.com

Управління підприємством фінансовий аналіз діяльності (стр. 12 из 12)

- гарантійних зобов'язань для здійснення майбутніх витрат на проведення гарантійних ремонтів проданої продукції відповідно до кошторису, складеного службою головного механіка й узгодженого з економістом, у розмірі 100 грн.

14. Фінансову інвестицію в дочірнє підприємство на дату балансу відображати за методом участі в капіталі.

15. Доходи і витрати підприємства визнавати і нараховувати згідно з П(С)БО 15 "Дохід" і П(С)БО 16 "Витрати" відповідно:

- оцінку ступеня завершеності послуг проводити за питомою вагою затрат, які несе підприємство у зв'язку з наданням послуг, у загальній очікуваній сумі таких затрат;

- цільове фінансування з бюджету на компенсацію витрат періоду визнавати доходом у тому періоді, у якому утворилася дебіторська забор-гованість, пов'язана із цим фінансуванням (при наявності акта приймання-передачі послуг, затвердженого розпорядником бюджетних коштів);

- здійснені затрати класифікувати відповідно до затвердженого переліку, узгодженого з фінансово-економічною службою, у якому відображений конкретний склад постійних і змінних загальновиробничих витрат, адміністративних, інших операційних і на збут;

- для розрахунку розподілу загальновиробничих витрат виробничому відділу подати до бухгалтерії дані про нормальну виробничу потужність обладнання за цехами до 25 січня 2007 року.

16. З метою створення єдиної системи організації бухгалтерського обліку та дотримання єдиної облікової політики для складання звітності філіям виконувати цей наказ, узгоджуючи свої дії з головним бухгалтером підприємства.

Директор ТОВ «Тантал» - Симоненко П.О.

З наказом ознайомлений: Головний бухгалтер – Кучан Л.Д.


Додаток Ж

Аудиторський висновок щодо перевірки операцій з нарахування та сплати податків ТОВ «Тантал» в 2009 році.

У результаті проведення аудиту встановлено: надана інформація дає дійсне і повне уявлення про реальний склад операцій з нарахування та сплати податків суб'єкта, що перевіряється. Система бухгалтерського фінансового обліку зазначених операцій, що використовувалася на підприємстві, відповідає законодавчим та нормативним вимогам.

В результатів перевірки встановлено, що за 2009 рік нараховано, тис. грн.

Податок на прибуток -

22,3

Плата за воду -

0,1

ПДВ -

1555,4

Держмито -

0,1

ПДФО -

71,7

Транспортний податок -

12,1

Комунальний податок -

1,4

Всього -

1663,1

Облікові дані відповідають даним перевірки. Фінансову та податкову звітність підготовлено на підставі дійсних даних бухгалтерського обліку і вона достовірно та повно подає фінансову інформацію про підприємство станом на 01 січня 2010р. згідно з нормативними вимогами щодо бухгалтерського фінансового обліку та фінансової звітності в Україні".

В якості рекомендацій запропоновано впровадити посаду внутрішньогосподарського аудитора, що забезпечить постійний контроль за процесом нарахування та сплати податків та взагалі системи обліку.