Смекни!
smekni.com

Аналіз діяльності приватного підприємства "Вовняночка" (стр. 2 из 4)

Виготовлення одягу на замовлення:

- широкий асортимент замовлення: светри, пальто, блейзери, жилети, сукні, шапки, шарфи, футболки, сарафани.

- можливість замовити модель з каталогу, вибрати колір та нитки для виробу.

- ексклюзивність – виготовлення виробу за ескізом клієнта.

- цікаве оздоблення.

Підприємство розраховане на молоді сім’ї та молодь. Щоб зацікавити клієнтів підприємство створить систему заохочувань та знижок. При покупці повного комплекту одягу для дитини батьки матимуть знижку – 20% на одяг для себе. Постійні клієнти – (3-4 покупки протягом півріччя) отримають подарунок – капелюшок або шарф залежно від сезону.

Аналіз можливих ризиків та їх страхування

В процесі діяльності підприємства виникає ряд ризиків, ситуації коли ризик відсутній, у підприємницькій діяльності трапляються як виняток. В ході своєї діяльності підприємство „ Вовняночка ” може стикнутися з такими видами ризику : ризик пов’язані з недотриманням запланованих строків реалізації підприємницької ідеї, маркетинговий ризик – невідповідність результатів маркетингових досліджень реальному становищу на ринку, ризики пов’язані конкуренцією, ризик непередбачених витрат і збільшення кошторису, ризики пов’язані з конфліктними ситуаціями. Експлуатаційні ризики – ризик реалізації продукції, ризик зниження прибутковості, ризик невиконання поставок, ризик менеджменту, форм-мажорний ризик.

При розробці та написанні даного бізнес-плану проаналізована можливість виникнення кількох критичних ситуацій, які можуть негативно позначитись на роботі підприємства - можливість невдачі або непередбачених витрат (підприємницький ризик):

1) Ринковий ризик.

2) Ризик втрати майна.

3) Ризик капітальних вкладів (інфляція).

4) Ризик невиконання зобов'язань.

5) Політичний ризик.

6) Організаційний ризик.

7) Маркетинговий ризик.

Можливі джерела виникнення ризиків:

недостатня інформація про попит на даний товар;

недостатній аналіз ринку;

недооцінка конкурентів;

падіння попиту на даний товар.

Дія перерахованих ризиків може бути обмежена:

регулярним аналізом ринкової ситуації;

розробкою ефективної реклами;

аналізом дій конкурентів;

суворим контролем руху грошових і інших активів;

розпиленням ризиків: страхування, вкладення частини засобів у державні цінні папери.

Даний аналіз ризиків дає можливість зробити висновок про необхідність придбання страхового полісу від втрат майна внаслідок стихійного лиха. Інші ризики будуть компенсовані запроектованими заходами.

В процесі діяльності підприємства виникає ряд ризиків, ситуації коли ризик відсутній, у підприємницькій діяльності трапляються як виняток. В ході своєї діяльності підприємство «Вовняночка» може стикнутися з такими видами ризику : ризик пов’язані з недотриманням запланованих строків реалізації підприємницької ідеї, маркетинговий ризик – невідповідність результатів маркетингових досліджень реальному становищу на ринку, ризики пов’язані конкуренцією, ризик непередбачених витрат і збільшення кошторису, ризики пов’язані з конфліктними ситуаціями. Експлуатаційні ризики – ризик реалізації продукції, ризик зниження прибутковості, ризик невиконання поставок, ризик менеджменту, форм-мажорний ризик.

1.4 Організаційна структура підприємства. Трудовий колектив

Підприємство «Вовняночка» має в своєму розпорядженні цех для виготовлення продукції та вітрину (в тому ж приміщенні) де виставлено готові вироби. Підприємство «Вовняночка» розміщується на площі 50м2 підвального приміщення торгового центру «Інна», орендна плата вноситься щомісячно на рахунок власника приміщення і становить 1500 грн. в місяць.

Для організації виробничого процесу підприємства необхідне наступне обладнання :

1. В’язальна машина «Северянка» ( 1 шт. вартість 1200 грн.).

2. В’язальна машина «PFAFF» ( 1 шт. вартість 8000 грн.).

3. Вишивальна машина «BERNINA» Artista Designer прогресивне програмне забезпечення за допомогою якого можна створювати власний дизайн, вишивати портрети, редагувати вже готові стіжки( 1 шт. вартість 8000 грн.).

4. В’язальна машина «Husqvarna» VIKING ( 1 шт. вартість 9000 грн.).

5. Спеціальна машина класу 52-А «ОЗЛМ», призначена для обробки країв виробу обметочним 2-х нитковим стіжком.( 1 машина в комплексі з столом вартістю – 5000 грн).

6. Універсальна швейна класу 1022 «ОЗЛМ», призначена для всього асортименту виробів, виконує однолінійну строчку 2-х нитковим стіжком.(1 машина в комплексі зі столом – 6000грн.).

7. Праска «Ровента» виробництва Франції з парою для внутрішньо процес них операцій і виконання кінцевої волого-парової обробки( 2 праски по 600 грн.).

8. Стіл для прасування і моделювання( 4 шт. – по 800 грн.).

9. Колодка для праски (1шт. По 100 грн.).

10. Манекен ( 2 шт. по 350 грн.).

Для успішного ведення виробництва надзвичайно важлива наявність досвідчених фахівців з виготовлення трикотажної продукції, дизайнера, котрий би зміг враховувати потреби споживачів. Потрібен штат працівників, які зможуть забезпечити належну якість виробу і досконало знають виробничий процес. Штат працівників складає 14 осіб.


Директор


Бухгалтер Дизайнер-модельєр Виконавчий директор

Виробничий персонал:

В’язальниці – 5 осіб;

Швачки – 3 особи;

Прасувальниці - 2 особи;

Прибиральниця, Продавець консультант .

Емблема підприємства, яка буде зображена на етикетках, фірмових бірках, пакувальних виробах.

Рис.1.1


Розділ 2

2.1 Загальна характеристика підприємства

1. Повне найменування - Приватне підприємство «Вовняночка»

2. Скорочене найменування за ЄДРПОУ - ПП «Вовняночка»

3. Номер та дата державної реєстрації підприємства - № 778 від 30.12.2005 року

4. Назва органу, який здійснив реєстрацію - Виконавчий комітет Рівненської міської ради.

5. Вид діяльності за ЗКГНГ - Виробнича

6. Форма власності за ЗКФВ - Приватна

7. Адреса підприємства: м. Рівне, вул. Грушевського, 15

8. Монопольне становище (дата, № узгодження з АМКУ). - № 234, 25.12.2005 р.

9. Банківські реквізити: ПП «Вовняночка»

м. Рівне, вул. Бандери, 12

тел. 645-592

факс 645-591

КОД ЄДРПОУ 25478952

р/р 760011656536

в КБ "Аваль"

МФ051234

10.Адреса місцевої державної податкової адміністрації:
м. Рівне, вул. Відінська , 1З

11.Керівник підприємства (прізвище, ім'я, по батькові; телефон):
Гоч Дмитро Валерійович; 37-44-23

12.Головний бухгалтер (прізвище, ім'я, по батькові; телефон):
Чорницька Анастасія Іванівна; 22-06-67

ПП «Вовняночка» - це новостворене підприємство. Підприємство буде розміщуватись в підвальному приміщенні торгового центру „Інна”, що створить умови для перспективної ефективної діяльності, клієнтами будуть не лише клієнти торгового дому, а і мешканці житлового масиву. Створене підприємство є представником легкої промисловості.

Показники роботи підприємства харчової промисловості свідчать про те, що вперше за останні роки (2002-2004) визначилась тенденція до зростання обсягів виробництва в даній галузі, що є наслідком зростання попиту населення на вітчизняні якісні продукти легкої промисловості.

2.2 Резюме

Мета роботи - обґрунтувати ефективність організації приватного підприємства «Вовняночка», що виготовляє та реалізує трикотажні вироби. Головний вид діяльності виготовлення одягу з трикотажу для дітей, реалізація , створення одягу для дорослих за індивідуальним замовленням.

Підприємство планує надавати послуги з вив’язування дитячого одягу та одягу для дорослих. За місяць планується виготовляти 1667 шт.

У майбутньому даний асортимент продукції буде розширений, з урахуванням смаків потенційних споживачів.

Персонал салону це 14 осіб. Директор, бухгалтер, виконавчий директор, дизайнер-модельєр, в’язальниці, швачки, прасувальниці, прибиральниця, продавець-консультант.

Конкурентноздатність продукції забезпечать: Дитячий одяг - доступні ціни виробника, якісні речі (створені спеціально для дітей – не викликають подразнень шкіри, гігроскопічні), цікаві моделі та яскраві кольори ( дитячий одяг повинен бути не лише якісним, а й яскравим, щоб подобався не лише батькам, а й самим дітям; Виготовлення одягу на замовлення: широкий асортимент замовлення(светри, пальто, блейзери, жилети, сукні, шапки, шарфи, футболки, сарафани), можливість замовити модель з каталогу, вибрати колір та волокно. Швидкість виготовлення одягу забезпечують висока кваліфікація фахівців та відносно вузька спеціалізація послуг, виконання 1- го виробу на замовлення становить 3 дні.

2.3 Витрати підприємства

Місто Рівне – обласний центр, з кількістю населення – 244448 осіб (з переважанням жінок), 12,3% з них це діти до 10 років. Підприємство по виготовленні одягу з трикотажу „Вовняночка” буде розміщуватись в приміщенні площею 50м2 (підвальне приміщення торгового центру „Інна”, вхід з магазину). Вартість підвального приміщення 40 тис. грн. Торговий центр розміщений на вулиці Грушевського 29, це вдале розташування поблизу житлового масиву, на даній території підприємство не матиме конкурентів, так як в даному районі міста досить мало магазинів, що мають в асортименті одяг особливо дитячий. Таке розташування особливо зручне молодим мамам, що дозволить їм не користуючись громадським транспортом, швидко і недорого задовольнити потребу в одязі для дітей і замовити речі для себе.