Смекни!
smekni.com

Аналіз фінансового стану підприємства "Київська кондитерська фабрика кондитерської корпорації "ROSHEN"" (стр. 4 из 4)


Висновок

Проаналізувавши фінансовий стан "Київської кондитерської фабрики Кондитерської Корпорації "ROSHEN" ми бачимо, що загалом показники дуже низькі, підприємство не дуже розвинене в своїй галузі. Але якщо порівнювати 2006 рік і 2005 рік, то спостерігається розвиток підприємства.

Валюта Кондитерської Корпорації "ROSHEN" зросла на 104462,3 тис. грн., що свідчить про позитивний загальний напрям діяльності підприємства.

Щодо ліквідності, то вона зменшилась на кінець 2006 року, порівняно з початком. ЇЇ значення свідчать, що оборотних активів недостатньо для покриття зобов'язань. Термін погашення дебіторської заборгованості набагато більший за термін погашення кредиторської заборгованості, що дає змогу погашати свої борги за рахунок надходжень від дебіторів. Щодо фінансової стійкості, то коефіцієнт фінансової стійкості нижчий за норму і зменшився на кінець періоду порівняно з початком періоду, що показує підприємство, як фінансово не стійке, позиковий капітал перевищує власний і збільшується.

Прибуток підприємства, не суттєво, але зріс на 11,1 тис. грн., що свідчить про розвиток підприємства. Хоч рентабельність активів підприємства і зменшилась, але за рахунок вкладень власного капіталу та підвищення якості продукції рентабельність підприємства, загалом, залишилась сталою.

На підприємстві спостерігається незначна кількість грошових коштів, генерованих кожною грошовою одиницею доходу, загальними активами та з власного капіталу. Підприємство здатне погасити частину боргу чистими грошовими коштами від операційної діяльності.