Смекни!
smekni.com

Методичні питання розрахунку цін на товари в умовах ринку (стр. 13 из 15)

7.3.12. дозволяє, у випадку доцільності, суміщення посад працівників Підприємства у порядку, визначеному чинним законодавством.

7.4. Власник здійснює свої права з управління Підприємством безпосередньо або через уповноважений ним орган.

Орган, уповноважений управляти майном Підприємства, не має права втручатися в оперативну і господарську діяльність Підприємства.

7.5. Повноваження трудового колективу Підприємства реалізуються загальними зборами і Радою трудового колективу.

7.6. Рада трудового колективу:

- готує матеріали для розгляду на загальних зборах;

- контролює виконання рішень, прийнятих на загальних зборах;

- виконує інші функції, делеговані їй загальними зборами.

7.7. Загальні збори:

- розглядають і затверджують проект колективного договору;

- розглядають і вирішують згідно зі Статутом Підприємства і чинним законодавством України питання самоврядування трудового колективу;

- визначають і затверджують перелік і порядок надання працівникам Підприємства соціальних пільг;

- беруть участь у матеріальному і моральному стимулюванні продуктивної праці, заохочують винахідницьку і раціоналізаторську діяльність, порушують клопотання про представлення працівників до державних нагород.

7.8. Право укладання колективного договору від імені власника майна надається Директорові Підприємства, а від імені трудового колективу -голові Ради трудового колективу.

VIII. Господарська і соціальна діяльність

8.1. Підприємство планує свою діяльність і визначає перспективи розвитку, виходячи з попиту на роботи, послуги та необхідності забезпечення виробничого і соціального розвитку Підприємства, підвищення його доходів.

8.2. Підприємство здійснює матеріально-технічне забезпечення своєї діяльності і виконання робіт, надання послуг через систему прямих угод і контрактів з вітчизняними та іноземними юридичними та фізичними особами.

8.3. Основним узагальнюючим показником фінансових результатів господарської діяльності Підприємства є прибуток.

8.4. Чистий прибуток Підприємства, який залишається після покриття матеріальних та прирівняних до них витрат, витрат на оплату праці, сплати відсотків по кредитах банків, внесення передбачених чинним законодавством України податків та інших платежів до бюджету, залишається у розпорядженні Підприємства і використовується в порядку, визначеному власником відповідно до чинного законодавства. При цьому не менш як 40 % чистого прибутку спрямовується на розвиток виробництва та поповнення власних обігових коштів.

8.5. Підприємство створює цільові фонди, призначені для покриття витрат, пов'язаних з його діяльністю:

фонд розвитку виробництва;

фонд соціального розвитку;

фонд заохочення.

8.5.1. фонд соціального розвитку створюється у розмірах, які визначаються згідно з чинним законодавством України.

8.6. Директор Підприємства обирає форми і системи оплати праці, встановлює працівникам конкретні розміри посадових окладів, премій, винагород, надбавок і доплат відповідно до чинного законодавства.

Мінімальна заробітна плата працівників не може бути нижче рівня, встановленого законодавством України.

Умови оплати праці працівників Підприємства визначаються з урахуванням соціальних гарантій оплати праці та фінансових можливостей Підприємства згідно з чинним законодавством.

На додаткову оплату праці працівників Підприємства може спрямовуватись частина прибутку, одержаного в результаті його господарської діяльності.

Умови оплати праці та матеріального забезпечення Директора Підприємства визначаються контрактом.

8.7. Джерелом формування фінансових ресурсів Підприємства є прибуток, амортизаційні відрахування та інші надходження, не заборонені чинним законодавством, включаючи централізовані капітальні вкладення і кредити.

8.8. Питання соціального розвитку, зокрема поліпшення умов праці, життя та здоров'я, гарантії обов'язкового медичного страхування членів трудового колективу та їх сімей вирішуються трудовим колективом за участю Директора Підприємства, якщо інше не передбачено законодавством.

8.9. Контроль за діяльністю Підприємства та відносини його з органами державної виконавчої влади та управління здійснюються згідно з чинним законодавством України.

Ревізія фінансово-господарської діяльності Підприємства здійснюється згідно з чинним законодавством України.

I X. Зовнішньоекономічна діяльність

9.1. Підприємство бере участь у зовнішньоекономічній діяльності, що сприяє зміцненню авторитету України та міста Вінниці, накопиченню валютних ресурсів, створенню можливостей для розвитку виробничих та науково-технічних зв'язків міста з іншими країнами.

9.2. Підприємство здійснює зовнішньоекономічну діяльність на засадах повної самоокупності та самофінансування. Порядок використання виручки Підприємства в іноземній валюті визначається законодавством України.

Прибуток в іноземній валюті, отриманий Підприємством в результаті зовнішньоекономічної діяльності, після розрахунків з бюджетом, у встановленому чинним законодавством порядку надходить у повне розпорядження Підприємства і використовується в порядку згідно з чинним законодавством.

9.3. Підприємство несе повну економічну відповідальність за ефективність своєї зовнішньоекономічної діяльності згідно з чинним законодавством та укладеними контрактами.

9.4. Основними напрямками зовнішньоекономічної діяльності Підприємства є:

9.4.1. здійснення спільної підприємницької діяльності з іноземними, юридичними та фізичними особами;

9.4.2. здійснення, за згодою власника майна, орендних і лізингових операцій;

9.4.3. здійснення спільної з іноземними юридичними та фізичними особами діяльності, відповідно до профілю Підприємства.

9.5. Підприємство має право, у порядку визначеному законодавством, одержувати кредити від зарубіжних партнерів. По одержаних Підприємством кредитах держава відповідальності не несе.

9.6. Підприємство може, у порядку визначеному законодавством, відкривати за межами України свої представництва, виробничі підрозділи, утримання яких здійснюється за кошти Підприємства.

X. Ліквідація та реорганізація Підприємства

10.1. Ліквідація і реорганізація (злиття, приєднання, поділ, виділення, перетворення) Підприємства здійснюється за рішенням власника або органу, ним уповноваженого, чи рішенням суду або арбітражного суду згідно з чинним законодавством.

10.2. Підприємство ліквідується також у випадках:

визнання його банкрутом;

якщо прийнято рішення про заборону діяльності Підприємства через невиконання умов, встановлених законодавством, і в передбачений рішенням термін не забезпечено додержання цих умов, або не змінено вид діяльності;

на інших підставах, передбачених законодавчими актами України.

10.3. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, яка утворюється власником майна, або органом ним уповноваженим. Порядок і строки проведення ліквідації, а також строк заяви претензій кредиторами визначається згідно з чинним законодавством.

10.4. Від моменту призначення ліквідаційної комісії до неї переходять повноваження щодо управління Підприємством. Ліквідаційна комісія оцінює наявне майно Підприємства, розраховується з кредиторами, складає ліквідаційний баланс Підприємства і подає його органу, який призначив ліквідаційну комісію.

10.5. У разі реорганізації і ліквідації Підприємства працівникам, що звільняються, гарантується додержання їх прав та інтересів відповідно до трудового законодавства України.

10.6. При реорганізації Підприємства в іншу юридичну особу до неї, як правонаступника, переходять усі майнові права і обов'язки реорганізованого Підприємства за рішенням власника.

Засновник _____________________________________ Швець А.М.

(підпис)


Додаток В

Установчий договір

УСТАНОВЧИЙ ДОГОВІР

Вінницького міського комунального підприємства по перевезенню пасажирів та надання транспортних послуг "МАРШРУТ"

м. Вінниця – 2004

Учасники цього Договору (далі по тексту "Учасники"):

· Швець Андрій Миколайович, Місце проживання: 21021, м. Вінниця, вул. Келецька, буд. 102, кв. 304, ідентифікаційний код 33645826;

СТАТТЯ 1

Предмет договору

1.1. Учасники, керуючись Законами України "Про власність", "Про підприємства в Україні", "Про господарські товариства", "Про підприємництво" та іншими законодавчими та підзаконними актами України, уклали цей Договір з метою створення та діяльності Вінницького міського комунального підприємства по перевезенню пасажирів та надання транспортних послуг "МАРШРУТ"

СТАТТЯ 2

Найменування Товариства

2.1. Товариство має повне найменування:

2.1.1 Вінницького міського комунального підприємства по перевезенню пасажирів та надання транспортних послуг "МАРШРУТ"

СТАТТЯ 3

Місцезнаходження і строк діяльності Товариства

3.1. Місцезнаходження Товариства - Україна, 21030, м. Вінниця, вул. Келецька, буд. 100.

3.2. Товариство створено на невизначений строк.

СТАТТЯ 4

Мета та предмет діяльності Товариства

4.1. Товариство створено з метою надання послуг юридичним і фізичним особам та здійснення іншої комерційної діяльності, передбаченої цим Договором і Статутом Товариства з метою одержання прибутку в інтересах Учасників.

4.2. Товариство здійснює діяльність передбачену Статутом.

4.3. Товариство за рішенням зборів Учасників може розширити предмет своєї діяльності згідно з чинним законодавством.

4.4. У випадках, передбачених діючим законодавством України, Товариство отримує сертифікати та ліцензії на право зайняття окремими видами діяльності.