Смекни!
smekni.com

Господарська діяльність ВАТ Київський завод безалкогольних напоїв Росинка (стр. 2 из 12)

Саме тому з року в рік компанія удосконалює технології, виробництво, продукцію, систему просування та збуту напоїв і, звісно, систему управління якістю (СУЯ).

У квітні 2002 року ВАТ «КЗБН «Росинка» отримало відповідний сертифікат Українського центру стандартизації, метрології та сертифікації.

СУЯ у виробництві напоїв відповідає вимогам ДСТУ «ISO 9001: 2001», впровадження якої дозволило удосконалити і систематизувати виробничі та управлінські процеси. СУЯ охоплює понад 90% діяльності підприємства.

СУЯ заводу «Росинка» складається 5 етапів:

1. Якість сировини.

2. Якість, управління та контроль над організацією технологічних і виробничих процесів.

3. Контроль якості готової продукції.

4. Належний контроль за якісним зберіганням сировини та напоїв на складах.

5. Налагоджена (якісна) система управління збутом (дистрибуції) підприємства.

Напої Росинки готуються з натуральної та ідентичній до натуральної сировини вітчизняного та іноземного виробництва.

Контроль якості сировини, готової продукції та допоміжних матеріалів проводиться у спеціально атестованій, забезпеченій всіма необхідними приладами виробничій лабораторії підприємства.

Кожна партія сировини та допоміжних матеріалів приймається лише за наявності гігієнічного висновку МОЗ України, сертифіката відповідності та сертифіката якості і проходить вхідний фізико-хімічний та мікробіологічний контроль у лабораторії. Зберігання та додаткова перевірка сировини та матеріалів забезпечується створенням необхідних умов на складах та у виробничих приміщеннях.

Весь технологічний процес виробництва безалкогольних, слабоалкогольних, сокових напоїв та мінеральних вод контролюється на кожній стадії виробництва.

Велика увага приділяється контролю готової продукції:

а. Щопівгодини проводиться фізико-хімічний аналіз на відповідність продукції до вимог стандарту.

б. З кожної партії проводиться мікробіологічний аналіз.

Дії з проведення моніторингу та вимірювання встановлено та описано в картах процесів відповідно до системи якості ІSО 9001.

Вся готова продукція має гігієнічні висновки МОЗ України та сертифікати відповідності, а також проходить:

1) щоквартально контрольні випробування в Укрметртестстандарті за фізико-хімічним, мікробіологічним, токсичним елементами та вмісту радіонуклідів;

2) щомісячно районна санепідемстанція проводить вибірковий відбір продукції в експедиції заводу і цехах розливу, а також контроль якості.

На кожну реалізовану партію товару видається сертифікат якості.

Якість мінеральної природної столової води «Софія Київська» раз на рік перевіряється Українським науково-дослідним інститутом медичної реабілітації та курортології відповідно до вимог стандарту на:

- повний фізико-хімічний аналіз;

- мікробіологічний аналіз;

- макрокомпонентний склад;

- концентрацію нормуємих компонентів та сполук;

- показники безпеки.

Після аналізу дається дозвіл на рік для промислового розливу мінеральної води в якості природної столової.

Мінеральна вода «Софія Київська», що видобувається з глибини 315 м., занесена до Державного реєстру мінеральних вод.

Раз на квартал Міська Санепідемстанція проводить відбір мінеральної води, міської води, підготовленої води на відповідність їхньої якості.

На виробництві впроваджено систему управління безпечності продукції: визначені всі критичні точки та проводиться постійний моніторинг за ними.

Завдяки універсальній СУЯ ВАТ «КЗБН «Росинка» успішно проходить атестацію якості продукції органами контролю і одну за одною здобуває численні нагороди:

1. Переможець Міжнародного конкурсу «ЗОЛОТА ТОРГОВА МАРКА, 2003».

2. Переможць Національного рейтингу «Краща торгова марка року» у 2002, 2003, 2004 рр.

3. Нагороджено Золотою медаллю «За досягнення у виробництві якісної продукції» на спеціалізованій виставці «Індустрія пива та безалкогольних напоїв 2003 р.” м. Київ та має 9 вищих нагород Гран-прі.

4. Мінеральна вода «Софія Київська» стала переможцем конкурсу «100 кращих товарів України», 2003 р. та отримала Золоту медаль.

5. Б/а напій «Карамболь» отримав найвищу нагороду національного конкурсу «100 кращих товарів України», 2005 р.

6. Департамент продовольства України відзначив високу якість продукції ТМ «Росинка» на спеціалізованій виставці «Продукти України» та вручили найвищу нагороду - «Зірка якості» - 2004 р.

7. Переможець конкурсу на право отримання знаку «Екологічно чисто та безпечно» 2002 р.

8. Нагороджено 56 дипломами «За якість» від різних організацій, департаментів, адміністрацій.

9. Міністерство фінансів України за підсумками незалежних експертиз визнало ВАТ «КЗБН «Росинка» переможцем конкурсу «Краще підприємство кварталу» 2006 р.

10. Продукція ВАТ «КЗБН «Росинка» отримала звання «Європейська якість» 2006 р.

11. Переможець Національного етапу конкурсу на здобуття премії СНД за досягнення у сфері якості та послуг 2006 р. Відзначений дипломом та нагороджений статуеткою.

12. Мінеральна вода "Софія Київська" збагачена йодом та селеном отримала Гран-прі, золотою медаллю нагороджений соковмісний напій Capri-Sonne "Зоряний Фрукт" і срібряною медаллю - "Квас Древньокиївський" 08.09.07 р.

13. Нагороджений золотою медаллю та відзначений почесним дипломом за високу якість продукції хлібний квас "Український" нс Всеукраїнському фестивалі квасу у рамках 10-ї ювілейної міжнародної агропромислової виставки-ярмарки "Агро-2008 р." 4.06.08 р.

14. За високу якість продукції і вагомий внесок у розвиток промисловості відзначені дипломом Фіналіст Всеукраїнського конкурсу якості продукції "100 кращих товарів України" 2008 р.: безалкогольний газований напій "Лимонад", соковмісний напій Capri-Sonne "Яблуко".

1.2 Аналіз організації менеджменту на підприємстві

У цьому пункті буде охарактеризовано організацію менеджменту на ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка».

Інформація щодо освіти та стажу роботи посадових осіб ВАТ «Київський завод безалкогольних напоїв «Росинка»

Голова Правлiння - Олiв"є Пiкар.

Призначений на посаду позачерговими загальними зборами 19.02.2008 р. термiном на 5 рокiв. Iформацiя про отримання винагороди є комерцiйною таємницею. Посади на iнших пiдприємствах не займає.

Голова правлiння керує роботою правлiння.

Голова правлiння має право:

а) без довiреностi представляти iнтереси Товариства та здiйснювати iншi дiї вiд iменi Товариства;

б) розпоряджатися коштами та майном Товариства в межах, визначених статутом Товариства, рiшеннями загальних зборiв акцiонерiв та спостережної ради;

в) пiдписувати довiреностi, договори (угоди) та iншi документи вiд iменi Товариства;

г) розподiляти обов'язки мiж членами правлiння.

Розпорядження та накази голови правлiння, виданi в межах його повноважень, є обов'язковими для виконання усiма працiвниками Товариства.

Правлiння вирiшує усi питання поточної дiяльностi Товариства, крiм тих, що вiднесенi до виняткової компетенцiї загальних зборiв акцiонерiв та спостережної ради.

Рiшенням загальних зборiв акцiонерiв на правлiння може покладатися виконання певних функцiй, що належать до компетенцiї загальних зборiв акцiонерiв.

До компетенцiї правлiння належить:

а) затвердження поточних планiв дiяльностi Товариства та заходiв, необхiдних для їхнього виконання;

б) розробка бiзнес-планiв та iнших програм фiнансово-господарської дiяльностi Товариства;

в) укладення договорiв (угод) на суму, що не перевищує 25 % балансової вартостi активiв Товариства.

г) затвердження щорiчних кошторисiв, штатного розкладу та посадових окладiв працiвникiв Товариства (крiм посадових осiб органiв управлiння);

') органiзацiя ведення бухгалтерського облiку та звiтностi Товариства, надання рiчного звiту та балансу Товариства на затвердження загальним зборам акцiонерiв;

д) ухвалення рiшень щодо отримання довгострокових позик;

е) визначення розмiру, джерел формування та порядку використання фондiв Товариства;

є) прийом та звiльнення працiвникiв Товариства у вiдповiдностi до законодавства, ведення облiку кадрiв, встановлення системи заохочень та накладання стягнень на працiвникiв Товариства;

ж) органiзацiя скликання та проведення рiчних загальних зборiв та затвердження порядку денного зборiв (за погодженням iз Наглядовою радою);

з) здiйснення iнших дiй, що випливають iз статуту Товариства, Положення про правлiння, рiшень загальних зборiв та спостережної ради.

Рiшення та розпорядження правлiння, виданi в межах його повноважень, є обов'язковими для виконання усiма працiвниками Товариства.

Член Наглядової ради Товариства - Луiс Бах Террiкабрас.

Основнi завдання Наглядової ради - представлення iнтересiв акцiонерiв у перервi мiж загальними зборами, контроль та регулювання дiяльностi правлiння, розробка полiтики для збiльшення прибутковостi й конкурентоздатностi Товариства, забезпечення його стiйкого фiнансово-економiчного стану, а також реалiзацiя статутних завдань Товариства.

Наглядова рада має такi повноваження:

1. Вимагати скликання позачергових зборiв акцiонерiв у випадках, коли цього потребують iнтереси акцiонерiв i Товариства загалом.

2. Визначати основнi напрямки дiяльностi Товариства i затверджувати його плани й звiти про їхнє виконання.

3. Визначати й пропонувати для затвердження загальним зборам акцiонерiв напрямки та розмiри щорiчного розподiлу нерозподiленого прибутку Товариства.

4. Обирати й ухвалювати рiшення про припинення повноважень членiв правлiння Товариства.

5. Затверджувати внутрiшнi нормативнi документи Товариства, за винятком документiв, якi регулюють дiяльнiсть загальних зборiв акцiонерiв, Наглядової ради, правлiння, ревiзiйної комiсiї та розподiлу чистого прибутку Товариства.

6. Затверджувати умови договорiв (контракту), що укладаються з членами (головою) правлiння, в тому числi визначати умови оплати працi членiв (голови) правлiння.