Смекни!
smekni.com

Манікюр, парафінотерапія ніг (стр. 6 из 8)

Трипроцентний розчин перекису водню. Торговельною назвою цього засобу є перекис водню. Хімічною назвою перекису водню є гідроген пероксид. Трипроцентний розчин перекису водню передбачений тільки для зовнішнього застосування. Цей лікарський засіб не має ні кольору, ні запаху і є антисептичним.

Що стосується фармакологічних властивостей перекису водню трипроцентної, то їх досить багато. Отже, перекис водню має антисептичну, очищаючу, гемостатичну, а також таку, що дезодорує властивості. При взаємодії з пошкодженим шкірним покривом або слизовими оболонками перекис водню піддається розпаду, при цьому, виділяючи молекулярний кисень, який у свою чергу сприяє окисленню різного роду субстратів. Перекис водню також руйнує протеїни, кров і гній. Піна, що утворюється під час контакту цього засобу з шкірою, сприяє очищенню ран.

До допомоги перекису водню звертаються люди, яким необхідно промити гнійні рани, що кровоточать, а також у разі наявності у них носових капілярних кровотеч. Перекис водню протипоказаний людям, що мають надчутливість до якого-небудь компонента препарату, також схильним до алергіям. Використовується зовнішньо. У разі потреби треба узяти ватний тампон, змочити його в перекисі водню і обробити їм пошкоджену ділянку. Іноді використання перекису водню може викликати і деякі побічні ефекти у вигляді почуття паління або алергічних реакцій. Треба бути украй обережними і не допускати попадання перекису водню в очі.

Перекис водню, потрапляючи в кров, входить у взаємозв'язок з ферментом каталазою, що призводить до її розпаду на кисень і воду. Ця реакція сприяє стимуляції обміну речовин. Якщо ввести невелику кількість перекису водню у вену, це приведе до збільшення швидкості обмінних процесів мінімум в два рази. Отже, це введення формує нормальний обмін речовин, збільшує швидкість оновлення тканин, а також омолоджує організм людини в цілому. Пероксид водню сприяє відновленню електролітного балансу.

Йод. 5%-ний спиртовий розчин йоду використовується для дезинфекції шкіри навколо ушкодження (рваною, різаною або іншої рани), але не для вживання при дефіциті йоду в організмі. Продукти приєднання йоду до крохмалю, інших ВМС ("Синій йод" - Йодинол, Йокс, Бетадин) є м'якшими антисептиками. Широко використовується в альтернативній (неофіційною) медицині, проте його використання без призначення лікаря в основному мало обґрунтовано, і нерідко супроводжується різними рекламними заявами.

Йод відноситься до мікроелементів і присутній в усіх живих організмах. Його зміст в рослинах залежить від присутності його з'єднань в ґрунті і водах. Деякі морські водорості (морська капуста, або ламінарія, фукус і інші) накопичують до 1% йоду. Йод входить в скелетний білок губок і скелетопротеїнів морських багатощетинкових черв'яків.

У організмі людини (маса тіла 70 кг) знаходиться 12-20 міліграм йоду, добова потреба в йоді складає близько 0,2 міліграма (200 мкг). Відсутність або недолік йоду в раціоні (що типово для деяких місцевостей) призводить до захворювань (ендемічний зоб, кретинізм, гіпотиреоз). У зв'язку з цим до куховарської солі, що надходить у продаж в місцевостях з природним геохімічним дефіцитом йоду, з профілактичною метою додають иодид калію, иодид натрію або иодат калію (иодированная сіль).

Ремувер. Існують спеціальні засоби для видалення кутикули - кутикул ремуверы (ремувер переводиться як "видалення"). При вибиранні цього засобу обов'язково ознайомтеся з інструкцією. Річ у тому, що кутикул ремуверы бувають професійні і побутові. Кутикул ремуверы бувають илужними і кислотними. На це обов'язково треба звертати увагу. Кислотні засоби агресивніші, тримати їх на нігтях більше 2-х хвилин неприпустимо. При тривалішій обробці вони можуть пошкодити і здорові клітини кутикули. Лужні, так звані побутові ремувери, безпечні. При цьому абсолютно не означає, що побутовий гірше обробляє.

Професійні ремувери вимагають особливого підходу. Зокрема, їх неприпустимо тримати на руках більше 2 хвилин, можна отримати хімічний опік. Це не той опік, коли тканини обвуглюються. Просто кутикула перестає працювати, а нігті, відповідно, рости. Був випадок в моїй практиці, коли жінка вирішила залишити засіб на ніч, в результаті півроку лікували, поки нігті рости почали. Ми ж цього не хочемо! Тому уважно читаємо інструкцію.

Якщо Ви все ж вирішили придбати професіональний засіб, то поводьтеся з ним украй обережно! Краще не наносити його відразу на обидві руки, а обробляти по 2-3 пальчики, після обробки обов'язково ретельно змити! Будьте дуже уважні! Хіба мало - дитина відвернула, молоко втекло, подруга подзвонила. Нам здається, що пройшли 2 хвилини, а насправді - півгодини.

Лак - рідина, здатна давати прозору, блискучу плівку після висихання в тонкому шарі. Лаки є розчинами твердих речовин в рідинах, здатних або випаровуватися, або висихати; тверді речовини - різні смоли, а рідинами-розчинниками служить етиловий (винний) і метиловий спирти, ефірні і рослинні висихаючі олії. Смільний розчин, накладений на лаковану поверхню, висихає, залишаючи тонку, прозору і блискучу плівку (у практиці звану лакуванням), властивості і якості якої визначають достоїнства узятого лаку.

Існує безліч різних смол, що йдуть для виробництва лаків; вони відрізняються один від одного за своїми властивостями, залежно від яких знаходяться і достоїнства отримуваних лаків. Майже усі смоли розчиняються в рослинних оліях і лише небагато в ефірних оліях і спиртах. Смоли, що відрізняються особливою твердістю і тугоплавкістю, називаються копалами. З рідин як розчинники в лаковому виробництві найбільш споживані: звичайний спирт, різні сорти скипидару і льняне масло. По цих розчинниках лаки підрозділяються на три головні групи: лаки спиртові, скипідарні і масляні. Кожна з названих груп має свій підбір смол, відрізняється своїми характерними властивостями і призначенням; виробництво лаків кожної групи вимагає особливих прийомів і пристосувань. Винахід лаку в Європі приписують німецькому ченцеві Феофілу, що жив в XII столітті; спочатку приготування їх було обставлене таємницями і велося келійним чином. Потрібно думати, що перші лаки європейського виробництва були спиртовими, а першим лаковим заводом на континенті Європи слід рахувати завод французького хіміка Шене, побудований в 1803 р.

Скраб. Скрабом називають косметичний засіб, що містить абразивні частинки. Процедура обробки шкіри скрабом - пілінг. Скраб містить абразивні речовини (роздрібнювані абрикосові кісточки, шкаралупи кедровий або волоський горіхів, морська сіль, частинки мінералів). За допомогою цих часток віддаляються відмерлі клітини і всілякі забруднення. Пілінг - це очищення за допомогою скраба. Після такого очищення покращується кровообіг, шкіра стає гладкою, свіжій і красивою. Як основу, для скрабів беруть крем, гелі, або ж косметичну глину. Для різний типів шкіри треба підбирати свою основу. Тому перед купівлею уважно ознайомтеся із складом скрабу.

Скраби на кремовій основі підходять для сухої і чутливої шкіри, а на глиняній, для жирної або комбінованого типу шкіри. Такий скраб прибере жирний блиск і звузить пори. Так само є скраби на основі гелю. Вони ж підходять для шкіри будь-якого типу. Якщо ж у вас проблемна шкіра, треба обережно користуватися скрабами, або ж відмовитися від них взагалі.

Наповнювачі скрабів мають різне призначення. Скрабі з сіллю добре шліфують шкіру. Для масажу шкіри добре використовувати скрабі з мікроскопічними пластиковими кульками. Вони дбайливо доглядаю шкіру, роблять її м'якою, еластичною, підходять для чутливої і сухої шкіри. Для жирної шкіри і змішаного типу добре використовувати скрабі з подрібненою шкаралупою горіхів. Це дозволяє глибоко очистити шкіру. Але, будьте обережні, вони мають гострі краї.

Так само добре практикуються скрабі для рук, ніг, тіла і ступнів. Вони відрізняються змістом активних речовин. Наприклад, скраби для обличчя мають маленьку кількість абразивних часток, оскільки шкіра на обличчі гладша і ніжніша. Скраби для рук і ніг маю більшу кількість відлущуючих мікрочасток, тому можливий глибокий пілінг. Скраби для тіла роблять на кремовій основі з великою кількістю абразивних часток. Їх рекомендують використовувати не більше двох раз на тиждень.

Парафін. Парафін косметичний застосовується в такій процедурі, як парафінотерапія і з великим успіхом використовується сьогодні в косметології як ефективне зволоження шкіри.

Парафін косметичний плавлять при температурі 52-54 градуси і потім у вигляді в'язкої тягучої маси білого кольору накладають на шкіру у вигляді аплікацій. Висока температура парафіну абсолютно не небезпечна в плані опіків - маючи низьку теплопровідність, він віддає тепло дуже малими порціями. Таке рівномірне зігрівання шкіри дає багато позитивних реакцій - збільшуються міжклітинні простори, розм'якшується верхній роговий шар шкіри, пори шкіри відкриваються, підвищується потовиділення. Але волога не випаровується з поверхні, оскільки парафін добре ізолює цю ділянку шкіри. Волога знову вбирається в шкіру, прекрасно відновлюючи її водний баланс.

Закінчується процедура тим, що парафін косметичний щільно охоплює усі довколишні тканини. Це сприяє розтягуванню і розгладженню шкіри. Така "розтягуюча" дія допомагає добре боротися і з набряклістю особи.

По-перше, парафін благотворно діє на стан нігтів, зміцнюючи їх і запобігаючи підвищеній їх ламкості. Застосовується розплавлений парафін у вигляді ванн. Температура парафіну приблизно до 45-48 градусів, в нього слід занурити пальці до рівня другої фаланги, тривалість процедури 5-10 хвилин. Після закінчення процедури застиглий парафін слід видалити. Руки після процедури мити не потрібно, кисті рук бажано змастити яким-небудь гідрофільним кремом (кремом на силіконовій основі). Парафінові ванни застосовуються для боротьби із зморшками на руках. Принцип застосування той же самий - необхідно розплавити парафін, при температурі парафіну 42-45 градусів занурити в нього кисті рук на 5 - 10 хвилин. Легкий масуючий ефект парафінової ванни благотворним чином позначиться на стані шкіри рук і на стані підшкірних тканин. Після парафінової ванни для кистей рук парафін необхідно видалити, руки не мити.