Смекни!
smekni.com

Регистрация предприятий в Украине (стр. 7 из 8)

Рис.2.3.2 – Экономический профиль проекта

Как видно из рисунка 2.3.2 срок окупаемости проекта составит приблизительно 1,5 года.

Финансовый план представлен в приложении Б.

Приложение А

СТАТУТ

ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ

"Нептун"

Товариство з обмеженою відповідальністю Нептун" (надалі - Товариство) засноване на підставі перетворення суб'єкта підприємницької діяльності

ТОВ «ФАЛ»

(назва суб'єкта підприємницької діяльності)

згідно з рішенням Засновників від 15 листопада 2008 р. N 5 та установчим договором.

1. Найменування та місцезнаходження товариства

1.1. Найменування Товариства

Товариство з обмеженою відповідальністю «Нептун»

(повне)

ТОВ «Нептун»

(скорочене)

1.2. Місцезнаходження Товариства

Вул. Технiчна, 2

2. Мета і предмет діяльності

2.1. Метою діяльності Товариства є:

Надання клiэнтам послуг у галозi судоремонту.

2.2. Предметом діяльності Товариства є:

Судоремонт.

2.3. У випадках, передбачених чинним законодавством, Товариство одержує ліцензії на окремі види діяльності.

3. Юридичний статус товариства

3.1. Товариство є юридичною особою з дня його державної реєстрації.

3.2. Товариство може створювати на території України, а також за її межами кордоном дочірні підприємства, філії та представництва.

Філії та представництва Товариства діють на основі положень про них, затверджених Товариством, а дочірні підприємства - на основі затверджених Товариством статутів.

3.3. Товариство може бути учасником спільних підприємств, акціонерних та інших товариств, концернів, консорціумів, асоціацій та інших добровільних об'єднань.

3.4. Учасники несуть відповідальність в межах їх вкладів та відповідають по зобов'язаннях Товариства невнесеною частиною вкладу у випадку ліквідації, звернення стягнення на майно Товариства відповідно до чинного законодавства.

Товариство не відповідає по зобов'язаннях держави, держава не відповідає по зобов'язаннях Товариства.

Товариство відповідає по своїх зобов'язаннях усім своїм майном, на яке відповідно до законодавства може бути звернено стягнення.

3.5. Товариство може від свого імені укладати угоди, набувати майнових та особистих немайнових прав i нести обов'язки, бути позивачем та відповідачем у суді, арбітражному та третейському суді.

3.6. Товариство керується в своїй діяльності чинним законодавством України, статутом, установчим договором, а також внутрішніми локальними нормативними актами.

4. Права і обов'язки учасників товариства

4.1. Кожний з учасників Товариства має право:

брати участь в управлінні справами Товариства в порядку, визначеному цим статутом;

брати участь в розподілі прибутку та отримувати частину прибутку від діяльності Товариства;

одержувати інформацію про діяльність Товариства, знайомитися з даними бухгалтерського обліку та звітності;

вимагати розгляду на зборах учасників, порушеного ним питання, якщо воно було поставлене не пізніше як за 25 днів до початку зборів;

в першочерговому порядку одержувати продукцію (послуги), вироблену Товариством;

призначати та відкликати своїх представників на збори учасників;

вийти з Товариства в порядку, установленому цим статутом.

4.2. Будь-який учасник Товариства має право передати свою частку або долю частки третім особам після повного внеску свого вкладу в статутний фонд Товариства.

Передача частки або її частини третім особам можлива тільки після повного внесення вкладу учасником, який її уступає.

Якщо частка або її частина переходить третій особі, то до цієї особи переходять всі права і обов'язки, що належали учаснику, який її уступив.

Якщо частка або її частина переходить до Товариства, останнє протягом 12 місяців передає її третім особам або іншим учасникам. Протягом цього періоду розподіл прибутку, а також голосування i визначення кворуму на зборах здійснюється без урахування частки, придбаної Товариством.

4.3. Учасники Товариства зобов'язані:

виконувати свої зобов'язання перед Товариством, в тому числі пов'язані з майновою участю, а також вносити вклади у розмірі та порядку, передбаченими установчими документами;

не розголошувати комерційну таємницю та конфіденційну інформацію про діяльність Товариства;

виконувати вимоги установчих документів та рішення загальних зборів учасників;

вионувати взяті на себе зобов'язання;

надавати Товариству інформацію, необхідну для вирішення окремих питань щодо його діяльності;

сприяти Товариству в здійсненні ним своєї діяльності.

4.4. Учасник може вийти з Товариства, попередивши про це інших учасників не пізніше як за ___ місяці до дня виходу.

4.5. У разі виходу учасника з Товариства йому сплачується вартість частини майна Товариства, пропорційна його частці в статутному фонді.

За вимогою учасника та за згодою зборів учасників Товариства частка учасника, який виходить з Товариства, повертається йому повністю або частково у натуральній формі.

4.6. Учасник, який вийшов з Товариства, має право на належну йому частину прибутку, одержаного Товариством в поточному році до моменту виходу з нього учасника.

4.7. Інші особи, а також правонаступники та спадкоємці учасників, що вийшли з Товариства, можуть вступати в Товариство за згодою зборів учасників.

У разі відмови правонаступника (спадкоємця) від вступу у Товариство або при відмові Товариства від прийняття правонаступника (спадкоємця), йому видається у грошовій або натуральній формі частка в майні, що належала учаснику, який вийшов з Товариства. Вартість цієї частки визначається на день, коли учасник вибув (вийшов) з Товариства.

4.8. Якщо учасник Товариства систематично не виконує своїх обов'язків щодо Товариства або перешкоджає своїми діями досягненню цілей Товариства, він може бути виключений з Товариства за одностайною згодою всiх учасників. При цьому учасник, що виключається з Товариства, участі у голосуванні не бере.

4.9. Учасник Товариства може звернутися до суду, арбітражного суду з заявою про визнання недійсним рішення зборів, прийнятого з порушенням чинного законодавства.

5. Майно, прибуток товариства

5.1. Товариство є власником:

майна, переданого йому учасниками;

продукції, виробленої Товариством в результаті господарської діяльності;

одержаних доходів, а також іншого майна, набутого в результаті діяльності, що не суперечить законодавству.

5.2. Джерелом формування майна Товариства є:

грошові та матеріальні внески засновників;

доходи, одержані від реалізації продукції, а також від інших видів господарської діяльності;

доходи від цінних паперів;

кредити банків та інших кредиторів;

капітальні вкладення та дотації з бюджетів;

надходження від роздержавлення та приватизації;

придбання майна іншого підприємства, організації;

безоплатні або благодійні внески, пожертвування організацій, підприємств та громадян;

інші джерела, не заборонені законодавчими актами України.

5.3. Товариство здійснює господарську діяльність від свого імені, в інтересах членів Товариства на засадах повного госпрозрахунку.

5.4. Для забезпечення діяльності Товариства за рахунок внесків його учасників створюється статутний фонд у розмірі 100тис.грн.

5.5. Порядок внесення коштів до статутного фонду та розмір внеску кожного учасника визначається установчим договором.

5.6. Збільшення статутного фонду може бути здійснено лише після того, коли всі учасники повністю внесуть свої вклади.

Зменшення статутного фонду при наявності заперечень кредиторів Товариства не допускається.

Рішення Товариства про зміни розміру статутного фонду набирає чинності з дня внесення цих змін до державного реєстру.

5.7. Статутний фонд Товариства може поповнюватися за рахунок прибутку, одержаного Товариством від господарської діяльності, прийняття нових учасників, а якщо необхідно - за рахунок додаткових внесків учасників.

Додаткові внески учасників, спрямовані на збільшення статутного фонду, збільшують статутний фонд Товариства лише після внесення відповідних змін до державного реєстру.

5.8. Резервний фонд у Товаристві створюється у розмірі 25 відсотків статутного фонду, а також за рахунок щорічних відрахувань 5 відсотків від чистого прибутку Товариства.

Кошти фонду знаходяться у повному розпорядженні Товариства. Можливі збитки Товариства покриваються за рахунок резервного фонду. Якщо коштів резервного фонду недостатньо, учасники приймають рішення про джерела їх покриття.

5.9. Після сплати податків в держбюджет та інших обов'язкових відрахувань згідно з чинним законодавством Товариство в особі зборів учасників та уповноважених ними органів самостійно розпоряджається своїм прибутком.

Частина чистого прибутку від діяльності Товариства розподіляється між учасниками, пропорційно їх часткам в майні Товариства, в порядку i на умовах, передбачених рішенням зборів учасників.

5.10. Товариству можуть належати будівлі, споруди, машини, устаткування, транспортні засоби, цінні папери, інформація, наукові, конструкторські, технологічні розробки, інше майно та права на майно, у тому числі право на інтелектуальну власність.

5.11. Товариство має право продавати i передавати іншим підприємствам, установам, організаціям, обмінювати, здавати в оренду, надавати безкоштовно в тимчасове користування або в позику належні йому будинки, споруди, устаткування, транспортні засоби, інвентар, сировину та інші матеріальні цінності, а також списувати їх з балансу.

Товариство має право купувати, одержувати від уступки чи дарування, орендувати або іншим способом одержувати майно або права на нього у підприємств, установ, організацій та громадян.