Смекни!
smekni.com

Регистрация предприятий в Украине (стр. 8 из 8)

Товариство має право здійснювати будь-які дії, надані йому чинним законодавством, в тому числі за власним розсудом укладати угоди з юридичними особами та громадянами, як в Україні, так i за її межами.

6. Господарська діяльність. Соціальні гарантії

6.1. Товариство самостійно визначає перспективи розвитку, планує та здійснює свою діяльність, виходячи з попиту на вироблену ним продукцію, роботи, послуги та необхідності забезпечення виробничого та соціального розвитку Товариства, підвищення доходів.

6.2. Матеріально-технічне забезпечення Товариства здійснюється через систему прямих угод або через біржу та інші організації.

6.3. Товариство реалізує свою продукцію, майно за цінами i тарифами, що встановлюються самостійно або на договірній основі.

6.4. Товариство здійснює оперативний та бухгалтерський облік результатів своєї діяльності, веде статистичну звітність відповідно до чинного законодавства.

6.5. Товариство самостійно встановлює форми, системи, розміри оплати праці, а також інші види доходів працівників.

6.6. Усi громадяни, які своєю працею беруть участь у діяльності Товариства на основі трудового договору (контракту, угоди), чи інших форм, що регулюють трудові відносини, становлять трудовий колектив Товариства.

6.7. Інтереси трудового колективу у Товаристві представляє профспілкова рада або інший уповноважений трудовим колективом орган.

6.8. Трудовий колектив (уповноважений ним орган):

вирішує питання соціального розвитку Товариства;

розглядає та затверджує проект колективного договору;

визначає i затверджує перелік i порядок надання працівникам Товариства соціальних пільг;

вирішує інші питання самоврядування трудового колективу.

6.9. Соціальні та трудові права працівникам Товариства гарантуються чинним законодавством.

6.10. Працівники Товариства підлягають соціальному забезпеченню у порядку та на умовах, передбачених чинним законодавством України.

6.11. Товариство, відповідно до чинного законодавства України, відраховує внески на соціальне забезпечення.

6.12. Локальними нормативними актами, згідно з чинним законодавством, Товариство може встановлювати додаткові трудові та соціально-побутові пільги для своїх працівників або окремих їх категорій.

7. Зовнішньоекономічна діяльність

7.1. Товариство має право самостійно здійснювати зовнішньоекономічну діяльність, яка регулюється чинним законодавством України.

7.2. У випадках, передбачених чинним законодавством, Товариство отримує ліцензії на здійснення окремих угод за затвердженою номенклатурою товарів, продукції, послуг.

7.3. Здійснюючи зовнішньоекономічну діяльність, Товариство користується повним обсягом прав суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності відповідно до чинного законодавства.

8. Управління Товариством

8.1. Вищим органом управління Товариства є збори учасників. Вони складаються з учасників або призначених ними представників. Представники учасників можуть бути постійними або призначатися на певний строк. Учасник має право в будь-який час замінити свого представника, сповістивши про це інших учасників.

8.2. Учасник має право передати свої повноваження на зборах іншому учаснику або його представникові.

8.3. Кількість голосів кожного учасника зборів визначається пропорційно розміру його частки у статутному фонді з квоти 1 голос – 10тис.грн.

8.4. Збори учасників обирають голову Товариства на 1 рік.

8.5. Збори скликає голова Товариства. Позачергові збори скликаються та проводяться теж головою Товариства.

8.6. Збори можуть приймати рішення з будь-яких питань діяльності Товариства. Виключною компетенцією зборів є:

8.6.1. визначення основних напрямків діяльності Товариства, затвердження його планів та звітів про їх виконання.

8.6.2. зміна i доповнення установчих документів.

8.6.3. утворення, реорганізація i ліквідація дочірніх підприємств, філій та представництв, затвердження статутів та положень про них.

8.6.4. затвердження правил процедури Товариства, визначення його внутрішньої структури.

8.6.5. затвердження угод на суму понад 100000 грн

8.6.6. прийняття рішення про припинення діяльності Товариства, призначення ліквідаційної комісії, затвердження ліквідаційного балансу.

8.6.7. вирішення питання про придбання Товариством частки учасника.

8.6.8. обрання та відкликання генерального директора та ревізійної комісії.

8.6.9. затвердження річних результатів діяльності Товариства чи його дочірніх підприємств, затвердження звітів ревізійної комісії, порядку розподілу прибутку, визначення порядку покриття збитків.

8.6.10. винесення рішень про притягнення до майнової відповідальності службових осіб Товариства.

8.6.11. встановлення порядку внесення додаткових вкладів.

8.6.12. визначення умов оплати праці службових осіб. Товариства та його дочірніх підприємств, філій та представництв;

8.6.13. прийняття та виключення учасника з Товариства.

З питань, що зазначені в пп. 8.6.1, 8.6.2, 8.6.3, 8.6.6, 8.6.13, рішення приймається одностайно, з решти питань - простою більшістю голосів.

8.7. Збори учасників можуть передати на вирішення Генерального директора окремі питання, крім тих, що входять до виключної компетенції зборів.

8.8. Збори вважаються повноважними, якщо на них присутні учасники, які володіють у сукупності більш як 60 відсотками голосів.

8.9. Відповідно до чинного законодавства, голова Товариства може провести опитування у письмовій формі учасників Товариства з питань, що входять до виключної компетенції зборів.

8.10. Опитування проводиться у випадках та порядку, встановлених внутрішніми локальними нормативними актами.

8.11. Збори учасників Товариства скликаються не менш як 4 рази на рiк.

8.12. Згідно з цим статутом, голова Товариства має право скликати позачергові збори, якщо це необхідно для Товариства в цілому, а також у випадках вирішення питань, які відносяться до виключної компетенції зборів учасників.

8.13. Учасники Товариства, що володіють у сукупності більше ніж 20 % голосів, мають право вимагати скликання позачергових зборів учасників у будь-який час i з будь-якого приводу. Якщо протягом 25 днів голова Товариства не виконає зазначеної вимоги, вони вправі самі скликати збори учасників.

8.14. Збори учасників мають право приймати рішення тільки з питань, включених до порядку денного, який має бути розісланий учасникам не пізніше як за 15 днів до початку зборів.

8.15. Управління поточною діяльністю Товариства здійснюється виконавчим органом - Генеральним директором.

8.16. Генеральний директор призначається зборами учасників на 3 роки з правом продовження повноважень на новий період за пропозицією учасників. З Генеральним директором укладається трудовий договір (контракт).

8.17. Апарат Товариства формується Генеральним директором.

8.18. Генеральний директор вирішує всi питання діяльності Товариства, крім тих, що відносяться до виключної компетенції зборів учасників.

8.19. Генеральний директор звітує перед зборами учасників, несе перед ними відповідальність за виконання їх рішень. Генеральний директор не має права приймати рішення, виконання яких обов'язкове для учасників Товариства.

8.20. Генеральний директор має право без довіреності виконувати дії від імені Товариства.

8.21. Генеральний директор не може бути одночасно і головою зборів учасників Товариства.

8.22. Контроль за фінансовою i господарською діяльністю виконавчого органу Товариства здійснюється ревізійною комісією. Голова та члени ревізійної комісії призначаються зборами учасників Товариства з їх числа в кількості трьох осіб.

Генеральний директор не може бути членом ревізійної комісії.

8.23. Товариство проводить ревізію своєї господарської діяльності не рідше як один раз на рiк.

8.24. Здійснення позачергових ревізій господарської діяльності проводиться ревізійною комісією за її власною ініціативою або за вимогою учасників Товариства.

8.25. Ревізійна комісія складає висновок по річних звітах та балансах. Без висновку ревізійної комісії збори учасників Товариства не мають права затверджувати баланс.

8.26. Ревізійна комісія має право порушувати питання про скликання позачергових зборів учасників, якщо виникла загроза суттєвим інтересам Товариства або в разі виявлення зловживання з боку службових осіб Товариства.

8.27. Перевірка діяльності виконавчого органу Товариства здійснюється ревізійною комісією за дорученням зборів, з власної ініціативи або за вимогою учасників Товариства. Ревізійна комісія має право вимагати від посадових осіб Товариства надання їй усiх необхідних матеріалів, бухгалтерських або інших документів та особистих пояснень.

8.28. Ревізійна комісія доповідає результати проведених нею перевірок вищому органу Товариства.

9. Припинення діяльності Товариства та його реорганізація

9.1. Припинення діяльності Товариства здійснюється у формі його ліквідації або реорганізації Товариства, яке відбувається за рішенням учасників або за рішенням суду чи арбітражного суду.

9.2. Товариство ліквідується у випадках:

визнання його банкрутом;

якщо прийнято рішення про заборону діяльності Товариства через невиконання умов, встановлених законодавством, i в передбачений рішенням строк не забезпечено додержання цих умов або не змінено вид діяльності;

якщо рішенням суду будуть визнані недійсними установчі документи про створення Товариства;

з інших підстав, передбачених законодавчими актами України.

9.3. Ліквідація Товариства провадиться ліквідаційною комісією в порядку, встановленому чинним законодавством.