Смекни!
smekni.com

Диференційоване інформування споживачів інформації (стр. 6 из 8)

Виходячи з цього, під час експерименту проводилось анкетування та опитування в різних агрокліматичних регіо­нах України основних кате­горій виробників: керівників обслуговуючих і виробничих підприємств сільськогоспо­дарського профілю, головних спеціалістів цих організацій, фермерів та управлінців, а також надавалися консуль­тації абонентам ІКЦ. Метою робіт було виявити інформа­цію, якої найбільше потребу­ють товаровиробники в умо­вах переходу до ринкової економіки. Так, в ІКЦ при За­хідноукраїнському центрі фермерства протягом 1995 р. надано 156 консультацій. Найбільший інтерес прокон­сультовані (39,7%) виявили до організаційно-правових питань. Ці проблеми насам­перед заінтересували тих фермерів, які не могли реа­лізувати своє право землеко­ристувача.

Консультації технологіч­ного характеру (37,1%) пере­важно стосувались агротех­ніки одержання гібридів на­сіння кукурудзи, енергозбері­гаючих технологій вирощу­вання зернових культур, особливостей підбору сорто­вого складу саду та ін.

Результати анкетування фермерів, які господарюють три і більше років, підтверд­жують такий спектр заінтере­сованості в технологічних пи­таннях: 62,8% респондентів виявили інтерес до техно­логій виробництва свинини, а 22,3% — до закладання саду.

Серед комерційної ін­формації найбільший попит мала інформація щодо збуту сільськогосподарської продукції, цін на ринках, купівлі ресурсів, засобів праці.

Опитування в Жито­мирській, Рівненській та Во­линській областях показали, що в обстежених господар­ствах найбільшу потребу в\ пальному й мастильних мате­ріалах виявило 75% респон­дентів, у добривах — 72, у за­пасних частинах — 57, у гер­біцидах — 55%. Серед про­понованої на продаж лідиру­ють продукція тваринництва і хмелярства, зерно пшениці.

На думку опитаних, для розв'язання проблем госпо­дарювання та прийняття об­грунтованих управлінських рішень доцільно, щоб ІКЦ інформували (у тому числі і через консультаційні послу­ги) з усіх питань аграрного виробництва, а також вико­нували посередницькі функ­ції для налагодження ділової активності виробників.

Консультації, надані або­нентам у Львівській області, стосувалися селекції, аг­рохімії, вирощування зерно­вих і зернобобових, привати­зації землі й реформування колективних господарств, Опитування в цьому регіоні представників 326 суб'єктів економічної діяльності сіль­ськогосподарського профілю дали можливість виявити ча­стоту використання інфор­мації. Так, кожного дня ста­ють у пригоді дані метеоро­логічних прогнозів. Наприк­лад, агрономів цікавили короткострокові (декадні) та довгострокові (місячні, квар­тальні) прогнози запасів вологи. Щотижня оновлюється інформація про ринки продукції та ре­сурси, їх реалізацію, хід сільськогосподарських робіт; два рази на місяць — дані про можливості постачаль­них і заготівельних органі­зацій. Відомості про фінансо­вий стан регіону та країни, рекомендації наукових зак­ладів, використання основ­них і матеріальних засобів, витрати на виробництво одержують раз на рік. Така ж інформація потрібна управ­лінцям.

Усіх респондентів інтере­сують біржові ціни у світі, в Україні та країнах СНД на сільськогосподарські культу­ри й техніку, пальне й мас­тильні матеріали, добрива, засоби захисту рослин, кур­си валют тощо.

В ІКЦ при Полтавському науково-виробничому об'єд­нанні «Еліта» одержали кон­сультації представники 30 господарств 2-х районів Полтавської області. Виробники зверталися з питаннями, які переважно стосувалися гол­ландської технології вирощу­вання картоплі.

Результати опитувань у згаданому регіоні свідчать, що існують проблеми у прид­банні запасних частин, гер­біцидів та інших хімічних ре­човин, пального й мастиль­них матеріалів, елітного на­сіння та в реалізації сільсько­господарської продукції.

Отже, аналізуючи ре­зультати опитувань і харак­тер наданих консультацій, можна зробити висновок, що організації, підприємства, котрі отримують інформацію агропромислового характеру досягають значних успіхів у веденні господарства відповідно до завдань, видів робіт і функціональних обов’язків. Проте про­блеми інформаційного за­безпечення перед ними сто­ять однакові. Тобто, незва­жаючи на відмінності у спе­ціалізації виробничої діяль­ності та природно-кліматич­них зон, інформаційна за­лежність господарств одна­ково гостра в різних регіонах України. Найбільший дефі­цит існує на правові, ко­мерційні та науково-технічні дані. Велику потребу в пра­вових матеріалах можна по­в'язати з позитивними зміна­ми у виробничих відносинах суспільства в напрямі побу­дови правової держави. Щодо комерційної та науко­во-технічної інформації, то можна відзначити, що, вра­ховуючи посилення економі­чної активності та фінансової відповідальності суб'єктів господарювання йде дедалі більше впровадження у ви­робництво досягнень науки і техніки, попит на ці види да­них зростатиме.

Таким чином, при комплекту­ванні інформаційного фонду консультаційної служби агро­промислового комплексу до­цільно розпочати формуван­ня баз даних із правових, ко­мерційних питань і досягнень науки й техніки в цій галузі. Ці види інформації будуть використо­вуватися насамперед для проведення консультацій й вибірково-довідкового розповсюдження інформації в органах НТІ, що сприятиме економічному та інтелектуальному відроджен­ню українського АПК.

6. ДІС в адміністративних органах та обмін адміністративною інформацією.

Місцевому самоврядуванню в Росії немає і десяти років. По Конституції, цей соціальний інститут діє з 1999 р. Але за цей час не тільки сформувалося 18 тис. муніципальних утворень, але і розвилася їхня інфраструктура. За кілька років у Росії пройшла ціла епоха, протягом якої система місцевих органів зі складової частини державної влади виросла до рівня самоврядування. Бібліотеки не можуть не зауважувати соціального інституту, що не тільки потребує інформаційної підтримки, але і сам робить інформацію. І сьогодні важливо виявити її всю, особливо на регіональному і місцевому рівнях. Без допомоги бібліотек це зробити неможливо.

В зв’язку із цим створений сектор довідково-бібліографічного й інформаційного обслуговування. Розроблено програму "Бібліотека — муніципальний загальнодоступний інформаційний центр", основні цілі якої — організація фонду опублікованих і неопублікованих документів, прийнятих органами місцевого самоврядування; збір інформації, систематизація, збереження документів з цих питань; інформування населення про діяльність місцевих органів влади; забезпечення органів місцевого самоврядування і населення нормативно-законодавчими, соціально-культурними, економічними нормативними документами; надання доступу до інформаційних ресурсів усім прошаркам населення і муніципальним службовцям через каталоги, електронні бази даних та за допомогою ДІС.

Сектором випущений рекламний проспект про послуги бібліотек, що був розісланий по всіх адміністраціях району, великим підприємствам, комерційним організаціям.

Поряд з Федеральними законами, указами Президента РФ, постановами Уряду РФ, крайовими документами, районна бібліотека збирає і зберігає законодавчі документи, прийняті місцевою адміністрацією. Копії документів одержують бібліотеки всіх типів та видів на всіх рівнях.

Усі документи реєструються в "Зошиті обліку", вносяться в електронну картотеку. Для їхнього збереження виділені тематичні папки "Соціальний захист населення", "Працевлаштування", "Земельні ресурси", "Житлово-комунальне господарство", "Сільськогосподарське виробництво" і т.д. За вимогою користувачів ці документи видаються відразу ж.

ДІС діє за такими загально-тематичними напрямками: "Район і місто; день за днем", “Нормативні документи з питань економіки”, “Патентування винаходів”, “Соціально-економічні права та обов’язки”, різні правової теми та ін.

Велике значення для споживача мають досьє по визначених темах: "Відкриваючи свою справу", "Адвокат споживача", "Усе про пенсії", "Наркоманія і підліток", "Вибори. Реформи. Влада", "Юристи відповідають". Вони зручні тим, що кожна містить добірку матеріалу по визначеній темі.

Найважливіше завдання бібліотеки — оперативно сповіщати представників місцевої адміністрації про нові видання, що надійшли. Досвід показує, що інформація, отримана представником місцевої влади з вуст бібліотекаря, працює насамперед на саму бібліотеку, підвищує її престиж.

Для адміністрації району, комітету з питань справ молоді, відділу культури, будинку творчості, районна бібліотека випускає експрес-інформацію: "Нові книги в допомогу адміністративному апарату", "Місцеве самоврядування", "Нова юридична література", "Молодь і майбутнє Росії", "Проблеми культури й організації дозвілля". Оформляються інформаційні списки, дайджести по темах:

"Коло читання муніципального працівника", "Нове в періодиці з питаньадміністрування", "Місцеве самоврядування: історія і сучасність". Списки розсилаються в районну, міську, сільські адміністрації.

Районна бібліотека має у своєму розпорядженні електронну базу даних "Консультант Плюс" ("Федеральне законодавство", "Крайове законодавство", "Регіональний випуск", "Бухгалтер-консультант"). Найчастіше до неї звертаються керівники підприємств, підприємці, бухгалтери, економісти, юристи, студенти, працівники соціальної сфери.

З 1999 р. ведеться електронна краєзнавча картотека, куди включені 450 записів. Джерелами поповнення матеріалу служать крайові, місцеві газети, рішення органів влади. Постійно вводиться офіційний матеріал місцевої адміністрації.

Особливе значення має надання інформації про місцеві бюджети і податки, муніципальної власності, приватизації, зведень соціально-економічного, культурного, освітнього характеру, даних, що стосуються всіх питань життєдіяльності регіону.