Смекни!
smekni.com

Проектно-конструкторська та технологічна підготовка виробництва (стр. 7 из 7)

Таким чином, під час конструкторської підготовки відбувається вартіс-ний аналіз та вартісний інжиніринг нової продукції –обґрунтування економічної доцільності випуску даного виробу; контролюється якість проектування , що суттєво впливає на якість майбутньої продукції; проводяться стендові випробування готової продукції, що дозволяє ви-явити дефекти і слабкі місця у новому виробі, і відповідно внести зміни в проектно –конструкторську документацію.

Впровадження статистичних методів розрахунку кількості та аналізу видів та рівнів браку при проектуванні кожного виду продукції дозволяє вжити запобіжних заходів щодо його зменшення в залежності від технології виробництва.

Під час технологічної підготовки виробництва відбувається обґрун-тування технологічного процесу щодо зменшення собівартості, ресур-соємності та матеріаломісткості.Ведеться розрахунок оптимального об-сягу продукції та доцільність використання тих чи інших технологічних прийомів.

Розробка технологічних карт, схем та маршрутів дозволяє забезпеч-чувати ефективність , безперервність та прямо точність технологічного процесу, що прямо впливає на якість виробничого процесу, забезпечує його точність.

Впровадження системи стандартизації на етапі проектно –конс-трукторської та технологічної підготовки виробництва дозволяє значно уніфікувати існуючі прийоми виробництва, що в результаті веде до покращення якості і зменшення браку продукції.

Сучасне виробництво –це сукупність наукомістких, високо-технологічних прийомів ведення господарства на усіх його етапах. І проектно –конструкторська та технологічна підготовка виробництва –один з її головних ланцюгів успішного функціонування виробництва. Нехтування цими принципами веде до значних матеріальних втрат та економічних прорахунків.

В майбутньому інженерно –технічна підготовка виробництва посяде ще більш значуще місце, адже вона містить невичерпний потенціал інваріантності технічних рішень, які при їх успішній реалізації ведуть до економічного зростання як підприємства, так і країни в цілому.

Додаток 1

Список використаної літератури

1.Василенко В.А.,Мельник И.Е. Операционное и ситуационное управление в системе менеджмента:Учебное пособие.—М.:МГИУ,2002.—530 с.

2.Василенко В.О. Ткаченко Т.І Виробничий(операційний) менеджмент: навчальний посібник.—Київ:ЦУЛ,2003.—533 с.

3.Васильков В.Г.Організація виробництва:Навч.посібник.—К.: КНЕУ, 2003.—524 с.

4.Гэловей Лес.Операционний менеджмент.СПб:Питер,2001.—320 с.

5.Зайцев Н.Л. Экономика организации М.: Экзамен ,2000 .—768 с.

6.Курочкин А.С. организация производства К.: МАУП, 2001 .—216 с.

7.Лещишин М.Научная организация подготовки производства.—Киев:Техника,1989.

8.Мескон М., Альберт М.,Хедоури Ф. Основы менеджмента.(пер.с англ.)—М.:Дело,1994.

9.Минаев Э.С., Агеева И.Г.,Аббата Дага А. Управление производством и операциями:17-модульная программа для менеджеров«Управление развитием организации».Модуль 15.— М.:ИНФРА-М,2000.—256 с.

10.Новицкий Н.И. Организация и планирование производства Мн. Новое знание, 2004 .—256 с.

11.Організація виробництва К.: Лібра ,2003 .—336 с.

12.Организация производства Х.: ХТЭУ ,2002 .—116 с.

13.Организация производства: Учеб. Пособие—М.: ИП«Экоперспектива»,1998.—334 с.

14.Производственний менеджмент: Учебник для вузов.4-е изд./Р.А. 15.Фатхудинов.—СПб:Питер,2003.—491 с.

16.Тарасюк Г.М. Шваб Л.І. Планування діяльності підприємства. Навч.посібн.—К.:”Каравела”,2003—432 с.

17.Чейз Ричард Б.,Эквилайн Николас Дж., Якобс Роберт Ф. Производственний и операционний менеджмент,8-е издание. Пер. с англ –М.:Изд.дом «Вильямс» 2001.—704 с.

12.Фатхудинов Р.А. Организация производства М.:ИНФРА-М 2000.—672 с.