Смекни!
smekni.com

Звіт про проходження педагогічної практики (стр. 5 из 5)

Організаторські нахили мають прояв в здатності до самостійного прийняття рішення, особливо в складних ситуаціях, в ініціативності діяльності і спілкуванні, в плануванні діяльності .

Респондент :Петренко Олексій Романович

Вік 16 років , дата опитань 27.12.99.

Відповіді занесемо у наступну таблицю :

1. + 5. + 9. + 13. + 17. + 21. - 25. + 29. + 33. + 37. +
2. + 6. + 10. + 14. + 18. + 22. + 26. + 30. + 34. + 38. +
3. + 7. - 11. - 15. - 19. + 23. - 27. - 31. - 35. - 39. -
4. - 8. - 12. - 16. + 20. - 24. - 28. - 32. - 36. + 40. -

Відповідно до дешифратора необхідно підрахувати кількість відповідей по рядках : позитивних по першому та другому рядках , негативних - по третьому і четвертому .

Дешифратор .

НАХИЛИ ВІДПОВІДІ ( кількість )
позитивні “+” негативні “-“
Комунікативні 9 8
Організаторські 10 8

Визначимо кількість відповідей , що співпадають ( позитивні та негативні )

по комунікативних здібностях :

Кк = К1 + К3 = 9 + 8 = 17

Коефіцієнт комунікативних здібностей визначається шляхом ділення кількості відповідей, що співпали на загальну кількість :

К1 + К3 17

Ккз = 20 = 20 = 0,85

Визначимо кількість відповідей , що співпали за організаторськими здібностями :

Ко = К2 + К4 = 10 + 8 = 18

Коефіцієнт організаторських здібностей :

К2 + К4 18

Коз = 20 = 20 = 0,9

Відповідно до отриманих результатів маємумо шкальну оцінку. За комунікативними та організаторськими здібностями здібностями це “5“ .

Аналіз цих результатів визначає ступінь нахилів і здібностей респондента.

Люди зі шкальною оцінкою “5” мають дуже високий рівень прояву комунікативних та організаторських нахилів. Вони відчувають потребу в комунікативній і організаторській діяльності й активно прагнуть до неї, швидко орієнтуються у важких ситуаціях, невимушено поводять себе у новому колективі, виявляють ініциативу, віддають перевагу у важливій справі або в скрутній ситуації прийняттю самостійного рішення, відстоюють свою думку і домагаються, щоб вона була прийнята товаришами, можуть внести пожвавлення в незнайому компанію, полюбляють організовувати ігри, заходи, наполегливі в діяльності, яка їх приваблює. Вони самі шукають такі справи, які б задовольнили їх потребу в комунікації і організаторській діяльності .

Повна характеристика респондента .

На основі тестування, яке проводилося з респондентом ( Олексій Петренко), можна виділити такі основні риси характеру.

Олексій відзначається комунікабельністю, життєрадісним характером, рухливістю, інтересом до багатьох речей. Гуманітарним наукам приділяє менше уваги ніж, точним. Олексій також дуже цікавиться комп’ютерами, відвідує спеціалізовані виставки . Проте усі ці різнобічні інтереси не заважають йому часто зустрічатися з друзями. Олексій любить веселі компанії, і дуже часто є ініциатором таких зустрічей. Організаторські здібності респондента мають досить високий рівень, що підтверджує і відповідний тест. Комунікативні здібності також добре розвинуті. Про це свідчить і те, що Олексій із задоволенням заводить нові знайомства, бере участь у багатьох міроприємствах, полюбляє подорожі, де можна зустріти нових цікавих людей і поспілкуватись з ними. Олексій прагне самостійності, активно продовжує свій саморозвиток, цікавиться багатьма речами.

Ініциативний і самостійний у прийнятті рішень. Швидко орієнтується у складній ситуації. Відстоює свою точку зору і намагається, по можливості, зробити так, щоб вона була прийнята іншими.

Також до сильних рис характеру можна віднести наявність чітких особистісних цінностей, розуміння особливостей управлінської праці, саморозвиток, що продовжується, а також уміння навчати. В той же час до недоліків відносяться : невміння управляти собою ( саме на цей недолік треба звернути особливу увагу у майбутньому ), недостатність навичок вирішення проблем ( також дуже значний недолік ), недостатні здатності до керування.

Висновки:

Звіт по практиці являє собою матеріал заснований на викладенні основних етапів проходження педагогічної практики в середній школі; представленні використаного матеріалу, літератури та засобів контролю навчання.

В ході педагогічної практики було прослухано 2 уроки з економічної географії в середній школі з метою здобути реальний досвід по викладанню економічного предмету для школярської аудиторії, засвідчено високий професіоналізм викладача та зроблено висновки стосовно проведення власних уроків.

Учням було запропоновано матеріал з дисципліни «Податкова система» і викладено його протягом двох уроків-лекцій. В ході яких широко використовувавсь вільний обмін думками. Мета даних уроків: формування економічного світогляду; ознайомлення і засвоєння основних категорій, понять та сутності таких тем як «ПДВ» і «Акциз та мито». Протягом 3 уроку здійснено контроль отриманих знань у формі дискусії; кросворду, а також учням було запропоновано модель гри.

Заключна частина звіту по педагогічній практиці складається з проведення особистого дослідження респондента (учня): визначено його індивідуальні характеристики; проведено біографічне анкетування; дослідження психологічного віку; оцінку комунікативних здібностей; зроблено аналіз обмежень; дано повну характеристику респондента.

В цілому даний звіт засвідчує проходження студентом Кузьменком педагогічної практики і засвідчує наявність певного досвіду у викладанні в загальноосвітній школі.