Смекни!
smekni.com

Апаратні засоби захисту інформації (стр. 5 из 5)

Висновок

Завжди і у всьому є свої плюси та мінуси. Навіть такий гігант комп’ютерної індустрії, як Microsoft стикається з проблемами на шляху розвитку захисту інформації від несанкціонованого копіювання, використання невідомих драйверів та ін.. Але з часом всі ці методи захисту удосконаляться і будуть широко розповсюджені по світу.

Широке використання TPM-чіпів призведе до революції в комп’ютерній індустрії, бо виробникам периферії прийдеться виготовляти свою продукцію сумісну з NGSCB. Тому я думаю, що TPM-чіпи будуть довго приживатися.

Так, DRM не дуже вигідне рішення, для покупця. Бо звичайно, що дешевше придбати піратську копію тієї, чи іншої програми чи фільму. Але це вже є порушенням закону багатьох країн світу…

RFID також не є вигідним рішенням для продавців – це зумовлене порівняно високою ціною самого чіпа. Але з часом ціна на нього знизиться і він себе оправдає. Але є ще одна проблема – проблема безробіття: коли в супермаркетах будуть стояти зчитуючі пристрої, які будуть зчитувати інформацію з RFIDчіпів, цим супермаркетам треба буде набагато скоротити кількість персоналу. І так само є певна частка ризику збою роботи зчитуючого пристрою, який може зняти неправильну суму з рахунку покупця. Ця сума може бути і більшою, і меншою тому цей ризик існує і для покупця, і для продавця. Але я надіюсь, що і ця проблема буде вирішена.

На мою думку, нам прийдеться довго чекати до того часу, коли ці всі технології будуть використовуватись всіма і скрізь.