Смекни!
smekni.com

Методика відведення земельних ділянок для несільськогосподарських потреб з застосуванням земельн (стр. 6 из 7)

7. Замовник, при потребі, представляє виготовлені та відповідно оформлені право установчі документи на право користування земельною ділянкою на експертизу в обласне головне управління земельних ресурсів самостійно.

8. Всі питання вирішуються згідно діючого законодавства України.

Юридичні адреса сторін

Виконавець Замовник

Землевпорядна організація Лещенко Андрій Юрієвич

ВП „Карпати”

р/р 26006480006001 МФО 336677

В ІФФ „Приватбанк” Івано-Франківської області

Код 24684285

Свідоцтво № 0908215

Тел. 2-22-98

Підписи

Виконавець Замовник

М.П. ____________

(Підпис)


Розділ ІІІ

Землевпорядна експертиза проекту відведення та його затвердження


Друга сесія четвертого демократичного скликання

Раківчицької сільської ради

Рішення

30.04.2004 с. Раківчик

Про затвердження проекту відведення та надання земельної ділянки

Розглянувши проект відведення земельної ділянки під будівництво та обслуговування деревообробного цехуЛещенко А.Ю. та на підставі закону про місцеве самоврядування в Україні, земельного кодексу, законом України про оренду землі, Раківчицька сільська рада вирішила:

1) Затвердити проект відведення земельної ділянки Лещенко А.Ю. для будівництва та обслуговування деревообробного цеху в с.Раківчик, по вул. Стуса 42.

2) Надати в оренду строком на 25 років Лещенку А.Ю. за рахунок земель запасу Раківчицької сільської ради земельну ділянку площею 0.0 га в тому числі за рахунок ріллі в с.Раківчик по вул. Стуса 42 для будівництва і обслуговування деревообробного цеху.

3) Зобов’язати Лещенко А.Ю. укласти договір оренди земельної ділянки з Раківчицькою сільською радою та виконати обв’язки землекористування земельною ділянкою з вимогами статті 96 Земельного Кодексу України.

4) Встановити орендну плату за земельну ділянку в розмірі 100грн.

Сільський голова

М.П.


КАБІНЕТМІНІСТРІВУКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

від 11 квітня 2002 р. № 502

Київ

ПрозатвердженняПорядкузміницільового призначенняземель, якіперебуваютьу власностігромадянабоюридичнихосіб

Відповіднодостатті 20 Земельногокодексу (2766-14) УкраїниКабінетМіністрівУкраїнипостановляє:

ЗатвердитиПорядокзміницільовогопризначенняземель, які перебуваютьувласностігромадянабоюридичнихосіб (додається).

Прем'єр-міністрУкраїни А.КІНАХ

Інд. 22

ЗАТВЕРДЖЕНО

постановоюКабінетуМіністрівУкраїни від 11 квітня 2002 р. N 502

ПОРЯДОК

зміницільовогопризначенняземель, якіперебуваютьувласностігромадян абоюридичнихосіб

1.Цей Порядок визначає механізм щодо зміни цільового призначення земельної ділянки, яка перебуває у власності громадянина або юридичної особи.

2.Змінацільовогопризначенняземельноїділянкипроводиться заподаннямзаяви (клопотання) їївласникадосільської, селищної, міськоїради, якщоземельнаділянкарозташованавмежахнаселеного пункту, аборайонноїдержадміністрації, якщоземельнаділянка розташованазамежаминаселеногопункту.

Дозаяви (клопотання) додаються:

а) копіядержавногоактанаправовласностіназемельнуділянку;

б) длягромадянина - власниказемельноїділянки – копіяпаспорта (серія, номерпаспорта, колиікимвиданийтамісцепроживання), дляюридичноїособи - власниказемельноїділянкикопіястатуту (положення) такопіясвідоцтвапродержавнуреєстраціююридичноїособи;

в) документищодовстановленихобмежень (обтяжень) таземельнихсервітутівнавикористанняземельноїділянки;

г) обгрунтуваннянеобхідностізміницільовогопризначення земельноїділянкиіззазначеннямїїрозміру.

3.Сільська, селищна, міська рада або районна держадміністрація розглядає заяву (клопотання) і з разі згоди на зміну цільового призначення земельної ділянки дає дозвіл на підготовку проекту її відведення:

складанняпроектувідведенняземельноїділянки, якщозміні цільовогопризначенняпідлягаєїїчастина;

перепогодженняпроектувідведенняземельноїділянкиз відповіднимиорганамивиконавчоївлади, якщозмініцільового призначенняпідлягаєвсяземельнаділянка.

4. Проект відведення земельної ділянки, цільове призначення якої змінюється, складається державною або іншою землевпорядною організацією на замовлення власника земельної ділянки.

5. Умови і термін складання проекту відведення земельноїділянки визначаються договором, укладеним замовником з виконавцемробіт.

6. Проект відведення земельної ділянки погоджується або перепогоджується з органом земельних ресурсів, природоохоронним і санітарно-епідеміологічним органами, органом містобудування і архітектури та охорони культурної спадщини, а також підлягає державнійземлевпоряднійекспертизі, після якоїзамовникподає проектні матеріаливідповіднодосільської, селищної, міськоїради абодорайонноїдержадміністраціїдляприйняттярішення.

7. Сільська, селищна, міська рада розглядає проектні матеріали та приймає рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки, яка розташована в межах населеного пункту (крім земель, визначених пунктом 11 цього Порядку).

8. Районна держадміністрація розглядає подані проектні матеріали та приймає рішення про зміну цільового призначення земельної ділянки, яка знаходиться за межами населеного пункту, якщо така зміна пов'язана з наступним використанням цієї ділянки для сільськогосподарських потреб, ведення лісового і водного господарства, будівництва об'єктів, призначених для обслуговування членів територіальних громад району (шкіл, лікарень, підприємств торгівлі тощо).

9. Якщо зміна цільового призначення земельної ділянки, яка розташована за межами населеного пункту, передбачає використання ділянок для інших потреб, ніж визначених пунктом 8 цього Порядку, районна держадміністрація розглядає проектні матеріали, готує свій висновок з цього питання і подає його разом з матеріалами до Ради міністрів Автономної Республіки Крим, обласної держадміністрації.

РадаміністрівАвтономноїРеспублікиКрим, обласна держадміністраціярозглядаєматеріалитаприймаєрішенняпрозміну цільовогопризначенняземельноїділянки (крімземель, визначених пунктом 10 цьогоПорядку).

10. Якщозмінацільовогопризначеннястосуєтьсяземельних ділянок - ріллі, багаторічнихнасадженьдля несільськогосподарськихпотреб, лісівпершоїгрупиплощеюпонад 10 гектарів, атакожземельнихділянокприродоохоронного, оздоровчого, рекреаційногопризначеннятаособливоціннихземель, щопроводитьсязарішеннямКабінетуМіністрівУкраїни, районна держадміністраціяподаєпроектніматеріалиразомізсвоїм висновкомдоРадиміністрівАвтономноїРеспублікиКрим, обласної держадміністрації.

РадаміністрівАвтономноїРеспублікиКрим, обласна держадміністраціярозглядаєподаніпроектніматеріалиіготуєсвій висновокдляподанняКабінетуМіністрівУкраїнидляприйняття відповідногорішення.

11. Змінацільовогопризначенняособливоціннихземель, розташованихумежахнаселеногопункту, проводитьсяпісля погодженнязВерховноюРадоюУкраїнизарішеннямсільської, селищної, міськоїради. Проектніматеріалинапогодженнядо ВерховноїРадиУкраїниподаютьсяВерховноюРадоюАвтономної РеспублікиКрим, обласною, КиївськоюіСевастопольськоюміською радою.

Змінацільовогопризначенняособливоціннихземель, розташованихзамежаминаселеногопункту, проводитьсяпісля погодженнязВерховноюРадоюУкраїнизарішеннямКабінету МіністрівУкраїни. ПроектніматеріалинапогодженнядоВерховної РадиУкраїниподаютьсяРадоюміністрівАвтономноїРеспублікиКрим, обласноюдержадміністрацією.

12. Рішеннясільської, селищної, міськоїрадиабо відповідногоорганувиконавчоївладипрозмінуцільового призначенняземельноїділянкиєпідставоюдляоформлення громадянинуабоюридичнійособідержавногоактанаправовласності наземельнуділянкуіззміненимцільовимпризначенням.

13. Уразіприйняттярішенняпровідмовуузмініцільового призначенняземельноїділянкисільська, селищна, міськарадаабо відповіднийорганвиконавчоївладипротягом 15 днівписьмово повідомляєпроцеїївласниказобгрунтуваннямпричинивідмови.

14. Уразінезгодивласниказемельноїділянкизрішенням сільської, селищної, міськоїрадиабоорганувиконавчоївладипро відмовуузмініїїцільовогопризначенняспірвирішуєтьсяв судовомупорядку.


Порушення порядку встановлення та зміни цільового призначення земель, визначення земель сільськогосподарського призначення вказано:

Наслідки порушення порядку встановлення та зміни цільового призначення земель

Порушення порядку встановлення та зміни цільового при­значення земель є підставою для:

а) визнання недійсними рішень органів державної влади та органів місцевого самоврядування про надання (передачу) земельних ділянок громадянам та юридичним особам;

б) визнання недійсними угод щодо земельних ділянок;

в) відмови в державній реєстрації земельних ділянок або визнання реєстрації недійсною;

г) притягнення до відповідальності відповідно до закону громадян та юридичних осіб, винних у порушенні порядку встановлення та зміни цільового призначення земель.

Визначення земель сільськогосподарського призначення та порядок їх використання

1. Землями сільськогосподарського призначення визнають­ ся землі, надані для виробництва сільськогосподарської про­дукції, здійснення сільськогосподарської науково-дослідної та навчальної діяльності, розміщення відповідної виробничої інфраструктури або призначені для цих цілей.

2. До земель сільськогосподарського призначення належать:

а) сільськогосподарські угіддя (рілля, багаторічні насадження, сіножаті, пасовища та перелоги);

б) несільськогосподарські угіддя (господарські шляхи і прогони, полезахисні лісові смуги та інші захисні насадження, крім тих, що віднесені до земель лісового фонду, землі під господар­ськими будівлями і дворами, землі тимчасової консервації тощо).