Смекни!
smekni.com

Autocad 3 (стр. 4 из 4)

Dimleaner – лінійний розмір. Лінійний розмір це об’єкт який складається з першої та другої виносної лінії, розмірної лінії, стрілки розмірного тексту. Після подачі команди ведемо діалог:

Specityfirstlineorigin (позначте початок першої виносної лінії).

Specity second extension line origin

Specity dimension line location or

[Mtext/Text/Aiyule/Horizontal/Vertical/Rotated].

Позначення розташування розміра виносної лінії. Позначення розташування розмірної лінії.

Опції в означеному діалозі мають такий зміст:

MTEXT – перегляд розміру який буде винесено на розмірну лінію, і якщо є необхідність введення іншого значення, або тексту за допомогою редактора багаторядкового тексту.

ANGLE – зміна кута нахилу символу в розмірному тексті.

GORIZONTAL – проставлення горизонтального розміру, вертикаль аналогічно.

ROTATED – зміна кута нахилу розмірної лінії.

Паралельні розміри віддається зі спадаючого меню (измерение паралельное). Наноситься лінія паралельна до точок початку першої і другої виносних ліній.

Specity firstextention line origin.

Sprcity second extention line origin.

Specity dimention line location or [mtext/text/Angl]t.z.

Demension text s.

DIM RADIUS – команда проставляє радіус дуги або кола;

DIMDIAMETER – проставляє діаметр кола;

DIMLINEAR – базовими лінійними розмірами називаються такі що виконуються від першої виносної лінії попереднього розміру;

DIMCONTINUE розмірний ланцюжок.

Розбиття складних об’єктів EXPLODE.

Команда надає змогу розбивати складні об’єкти (прямокутники, кільця, штриховку, блоки, розміри на окремі прості елементи). Кожен такий елемент можна редагувати незалежно від інших. Командаexplode віддається з клавіатури. Або зі спадаючого меню modifi(розчленить). Для закінчення роботи команди Esc.

Штриховка.

BHATCH (штриховка).

Штриховка – цн заповнення деякої замкненої ділянки креслення певним узором чи зафарбуванням певним кольором. Найчастіше штриховка використовується для візуального відображення типу матеріалу з якого має бути виготовлений об’єкт. Приграма дає змогу автоматично заштриховуватиті ділянки креслення, що повністю без розривів обмежені графічними об’єктами. В разі незамкненого контуру штриховка спотворюється зафарбування. Для виконання штриховки необхідно визначити контур штрихування, тип штриховки, та інші параметри які встановлюються за допомогою діалогового вікна (граница штриховки).

BoundaryHATCH. За азмовчуванням активною е закладка Быстрый Quiok. Вікно надає змогу вибрати зразок і параметри штриховки, а також стиль штрихування, розрізняють три стилі штрихування: вбудований, користувача, і настроюваний. У більшості випадків перевага надається вбудованому типу. Програмо пропонує близько 70 штриховок зразок можна вибрати зі списку (заливка). Для зафарбування поточном кольором вибираємо зразок штриховки SOLID. Масштаб і кут нахилу обраної штриховки можна змінити в полях угол и маштаб. Тип штриховки користувача складається з паралельних ліній які накреслюються з урахуванням встановленого поточного типу ліній. Закладинка Advanted, дозволяє встановити стиль штрихування. При вокористанні нормального стилю штрихування відбувається від його зовнішніх меж а потім вимикається а потім вимикається ти вмикається по черзі при перетині меж внутрішніх об’єктів.