Смекни!
smekni.com

Міста Австралії та Океанії (стр. 3 из 3)

Сува - найбільш неоднорідний в етнічному плані місто у Фіджі.Тут живуть фіджійци, індуси, китайці, вихідці з Тонга, самоанці, ротуманци, європейці та багато інших.Це своєрідний "фруктовий салат", саме так називають місцевих жителів самі жителі міста.Фіджійци і індуси - нащадки робітників, завезених англійцями ще наприкінціXIX - початку XXстоліть для роботи на плантаціях цукрового очерету - становлять приблизно половину населення. Між ними існують постійні тертя.У ряді випадків тертя, засновані на боротьбі між цими двома етнічними групами за політичну й економічну владу, переробкистають в жорстокі сутички в Суві.

У міста є один недолік, це погода.Тут волого й часто буває дуже брудно.Сува постійно міняється, залежно від погоди.Вона сяє і виблискує під променями сонця, і здобуває тьмяний металевий відтінок у період дощів, а дощі йдуть тут досить часто.

У місті і навколо нього побудована безліч католицьких церков, мечетей, індуських і сикхських храмів; є навіть занедбаний єврейський цвинтар.

Тут є що подивитися: дуже колоритно виглядає місцевий ринок, а все життя Цови зосереджена на центральній вулиці - Вікторія Парейд, і на якій знаходяться банки, готелі, ресторани, нічні клуби й багато чого іншого.

Ділова частина міста добре відбиває присутність англійців у минулому.Багато будинків, включаючи масивний будинок уряду, були побудовані в ті часи, коли Сува була британською колонією.Починаючи з 1960-х років, місто змінилося завдяки сучасним готелям та іншим будівлям.Недалеко від центру розташований будинокдержавного університету.

У місті є пляж, проте і жителі і приїжджі вважають за краще купатися і загоряти в Пасифик Харбор, - містечку на березі океану, в 20 хвилинах їзди від столиці.

Магазини, що продають безмитні товари, екзотика тропіків і незвичайні готелі залучають на Суву велике число туристів, що забезпечує зайнятість значної частини міського населення.Багато хто працює на заводах по переробці цукру, виробництву напоїв, будматеріалів, миловарних заводах і тютюнових фабриках.Розвиток промисловості і туризму в 70-х рокахXXстоліття привело до значного зростання населення столиці. Через нездатність уряду забезпечити житлом нових городян, вздовж околиць Цови виросло тимчасові поселення.