Смекни!
smekni.com

Індія та Непал (стр. 3 из 3)

Тваринництво в країні відіграє другорядну роль (крім гірських районів). Непальці розводять овець, кіз, свиней, зебу й свійську птицю. У міжгірських долинах вони розводять волів, а високо в горах – витривалих яків.

Велике значення мають лісозаготівля й переробка сільськогосподарської сировини. Найбільше виробляється бавовняних тканин, виробів із джуту, а також цукру, килимів, взуття, будівельних матеріалів. Поширені ремесла й промисли. Кустарними методами ведеться видобуток вугілля, залізної руди, слюди, селітри.

Один з основних джерел доходів країни – туризм. Тут дуже шанобливо ставляться до іноземців, не пропускаючи можливості заробітку у сфері їхнього обслуговування. Для сходжень у гори для іноземних експедицій відкриті 133 вершини та ще 18 класифікують як трекінгові піки. Трекінг – це звичайний туристичний похід, тільки тут турист може йти дивовижними міжгір'ями, серед найкрасивіших гір, за нього буде нести провідник.

Головним транспортним засобом у країні є автомобіль, однак до багатьох районів можна дістатися тільки пішки або повітрям – чверть адміністративних центрів не охоплені мережею доріг.