Смекни!
smekni.com

Індонезія та Таїланд (стр. 3 из 3)

Але найбільш популярні інші бої — із муай-тай. Тайський бокс здавна був улюбленим спортом народу Сіаму. Надмірну жорстокість муай-тай утратив у 1930 р., коли були узаконені міжнародні.правила боксу, але твердість, майстерність і прагнення перемоги залишаються неодмінним атрибутом двобоїв тайського боксу.

Господарство. Протягом багатьох століть Таїланд був виключно аграрною країною, однак в останні десятиліття тут швидко формується сучасний промисловий комплекс. На це вказує й частка промисловості в національному продукті країни, що зараз складає 40 %. Традиційно найбільше значення мають харчова (цукор, напої, консерви з фруктів і морепродуктів, заморожені креветки), легка (тканини, одяг, взуття), добувна (насамперед олово й вольфрам), лісова й деревообробна галузі.

Останнім часом швидкими темпами розвивається машинобудування (зокрема виробництво комп'ютерів і комплектуючих, інтегральних схем і трансформаторів, автомобілів і мотоциклів), металургія та нафтохімічна промисловість.

Енергетика країни залежить від імпорту, і ситуація дещо покращилася після відкриття родовищ природного газу на морському шельфі й будівництва низки гідроелектростанцій.

Більше ніж половина населення зайнята в сільському господарстві. Обробляється близько 40 % території, п'ята частина зрошується. Вирощують рис, кукурудзу, маніок, бавовник, гевею, джут, батат, цукрову тростину, ананаси, банани, чай, каву, кокосову пальму, прянощі, різні овочі. Таїланд є найбільшим у світі експортером рису, а за його наловим збором посідає шосте місце.

Тваринництво відіграє другорядну роль, розводять свиней і курей, ;і також буйволів і волів як тяглову силу. Велике значення має рибальство. Прісноводну рибу виловлюють на річках, каналах, водоймищах і на заливних рисових полях. В основному вона йде на внутрішнє споживання. Значна кількість морської риби та інших морепродуктів експортується. В останнє десятиліття набуло розвитку розведення креветок на аквафермах.

У країні швидко розвивається індустрія туризму: щороку Таїланд відвідують більше ніж 4,5 млн іноземних туристів. Найчастіше вони відпочиваютв у пївденно-східній частині країни. Популярність має острів Пхукет, розташований в Андаманському морі та з'єднаний із материком дамбою. Іззовні він нагадує перлину неправильної форми: 48 км завдовжки й 21 км завширшки. Високі пагорби, що поросли тропічною рослинністю, плантації кокосових пальм, безліч пляжів — усе це принесло острову світову славу. Не менш відомий інший курорт —. Паттаї. У цьому місті туристам пропонують порівняно недорогий, але високий рівень обслуговування, комфортабельні готелій чудові пляжі.

Країна має досить розвинену для свого регіону транспортну мережу. Найбільшу роль у внутрішніх перевезеннях відіграє автомобільний і річковий транспорт. У зовнішніх економічних зв'язках великим є значення морського транспорту. Головними морськими портами є Бангкок, Пхукет, Саттахіп.