Смекни!
smekni.com

Віруси та методи бородьби з ними (стр. 2 из 4)

· Антивірус Касперського перевіряє архіви, що саморозпаковуються, але не лікує їх.

· Простий інтерфейс. Продукт являє собою одну програму, у той час як попередня версія продукту складалася з набору програм, кожна з яких виконувала одну функцію антивірусного захисту. Новий підхід дозволив домогтися простоти в звертанні і керуванні усіма найбільш важливими функціями антивірусу. Тепер, наприклад, можна встановлювати рівень антивірусного захисту не шляхом редагування настроювань, а використовуючи шкалу рівнів і повзунок.

· Рекомендовані настройки и поради експертів. Для спрощення роботи з програмою в даній версії продукту за замовчуванням установлені рекомендовані експертами Лабораторії Касперського настроювання. Немає необхідності настроювати продукт перед його використанням. У ситуаціях, коли антивірусний захист установлений на низькому рівні, програма видає відповідне повідомлення і пропонує різні варіанти підвищення рівня захисту.

· Продовження ліцензії на використання продукту. Антивірус Касперського вер-сії 5.0 дозволяє установлювати ліцензійний ключ, продовжувати тим самим ліцен-зію на використання продукту.

· Відправка об’єктів на експертизу в Лабораторію Касперського. В даній версії можна відправляти для дослідження в Лабораторію Касперського можливо заражені об'єкти, виявлені Антивірусом Касперського, а також файли, які є підозрілими на зараження.

· Заборонено видалення заражених складених об'єктів. В даній версії не можна видалити заражені складені об'єкти (архіви, поштові бази, файли поштових форматів) за допомогою Антивірусу Касперського. Однак як і раніше можна видалити кожен з їх окремо . Виняток складають архіви, що саморозпаковуються.

Основні задачі розв’язувані за допомогою Антивірусу Касперського:

1. Автоматичне регульоване оновлення антивірусних баз і програмних модулів через Інтернет.

2. Повна перевірка комп’ютера.

3. Перевірка окремих об’єктів.

4. Перевірка змінних носіїв(дискет, CD-дисків,…)

5. Перевірка електронної пошти.

6. Зміна рівнів захисту комп’ютера від вірусів.

7. Знаходження і лікування відомих типів вірусу.

8. Виявлення невідомих екземплярів вірусу.

9. Відправка запитів у Лабораторію Касперського.

10. Відправка підозрілих файлів і об’єктів у Лабораторію Касперського для аналізу.

11. Поміщення файлів на карантин, і виймання файлів із карантину.

12. Перевірка коректності роботи Антивірусу(вірус-тест)

13. Настройка звукових оформлень.

14. Відключення і включення перевірки пошти, сценаріїв і інших об’єктів.

15. Включення і виключення Антивірусу Касперського.

5. Для нормального функціонування Антивірусу Касперського потрібно щоб апаратне і відповідне програмне забезпечення комп'ютера відповідало перерахованим нижче вимогам.

Загальні вимоги:

· 50 МБ вільного місця на жорсткому диску;

· CD-ROM-пристрій (для установки Антивірусу Касперського з CD-диска).

· Microsoft Internet Explorer версії 5.5 (для відновлення антивірусних баз і програмних модулів через Інтернет)

Windows 98:

· процесор Intel Pentium 133 Мгц або вище;

· 32 МБ оперативної пам'яті.

Windows ME:

· процесор Intel Pentium 150 Мгц або вище;

· 32 МБ оперативної пам'яті.

Windows NT Workstation 4.0 (Service Pack 6a):

· процесор Intel Pentium 133 Мгц або вище;

· 32 МБ оперативної пам'яті.

Windows 2000 Professional (Service Pack 2 або вище):

· процесор Intel Pentium 133 Мгц або вище;

· 64 МБ оперативної пам'яті.

Windows XP Home Edition або XP Professional (Service Pack 1 або вище):

· процесор Intel Pentium 300 Мгц або вище;

· 128 МБ оперативної пам'яті.

6. Установка продукту на комп'ютер

Щоб встановити Антивірус Касперського Personal на комп'ютер, на CD-диску з продуктом запускаємо файл kavsetup.exe.

Програма установки працює в діалоговому режимі. Кожне вікно містить набір кнопок для управління процесом установки. Програма установки працює в діалоговому режимі. Кожне вікно містить набір кнопок для управління процесом установки. Стисло пояснимо їх призначення:

· Далі > - прийняти дію і перейти до наступного кроку процедури установки.

· < Назад - повернутися на попередній крок установки.

· Відміна - відмовитися від установки продукту.

· Завершити - завершити процедуру установки програми на комп'ютер.

Розглянемо детально кожен крок процедури установки пакету.

Крок 1. Перевірка версії встановленої операційної системи.

Перш ніж приступити до установки програми, на комп'ютері виконується пере-вірка відповідності встановлених операційної системи і Service Pack програмним вимо-гам для установки Антивіруса Касперського Personal.

У випадку якщо який-небудь з тих, що вимагаються Service Pack для операційної системи не встановлений, на екран буде виведене відповідне повідомлення. Встановіть необхідний Service Pack за допомогою сервісу Windows Update, після чого повторіть установку Антивіруса Касперського Personal.

Крок 2. Пошук інших антивірусних програм

Даний крок процедури установки виконується тільки в тому випадку, якщо на вашому комп'ютері встановлене інше антивірусне програмне забезпечення.

Наступний етап попередньої роботи перед установкою програми полягає в пошуку інших встановлених антивірусних продуктів, у тому числі і продуктів Лабо-раторії Касперського, сумісне використовування з якими Антивіруса Касперського Personal може привести до виникнення конфліктів.

При виявленні встановленого на вашому комп'ютері Антивіруса Касперського раніших версій (наприклад, версії 4.5) на екран буде виведене повідомлення, що вима-гає видалення даного програмного забезпечення, оскільки його сумісне використовуван-ня з Антивірусом Касперського Personal 5.0 неможливе.

Натисніть на кнопку ОК і видаліть ранішу версію Антивірусу, після чого знову запустіть файл kavsetup.exe.

При виявленні на комп'ютері встановленого антивірусного програмного забезпе-чення іншого виробника на екран буде виведене повідомлення з рекомендацією видали-ти його, перш ніж встановлювати Антивірус Касперського Personal.

Рекомендуємо перервати процес установки і видалити вказану програму. Для цьо-го натисніть на кнопку Відміна, видаліть вказаний програмний продукт, після чого знову запустите файл kavsetup.exe.

При виявленні на комп'ютері вже встановленого Антивіруса Касперського Personal версії 5.0 на екран буде виведено відповідне повідомлення. Якщо продовжити установку, то дана копія програми видалить встановлену раніше.

Крок 3. Стартове вікно процедури установки.

Якщо на комп'ютері не знайдено інших антивірусних програм, відразу після вико-нання файлу kavsetup.exe на екрані буде відкрите стартове вікно, що містить інформацію про запуск програми установки Антивіруса Касперського Personal на ваш комп'ютер.

Для продовження установки натисніть на кнопку Далі продовження установки натисніть на кнопку Далі >. Відмова від установки продукту виконується по кнопці Відміна.

Крок 4. Проглядання Ліцензійної Угоди.

Наступне вікно програми установки містить Ліцензійну Угоду між користувачем і Лабораторією Касперського. Уважно прочитайте його, і, за умови, згоди зі всіма пунктами Угоди, натискаємо на кнопку Згоден. Процедура установки буде продовжена.

Крок 5. Відомості про користувача.

На даному етапі установки визначаються ім'я користувача і назва організації. За замовчуванням використовуються дані, вказані в реєстрі операційної системи, які можна змінити.

Для продовження установки натисніть на кнопку Далі >.

Крок 6. Прочитання важливої інформації про програму.

На даному етапі установки пропонується ознайомитися з важливою інформацією про програму, перш ніж приступати до роботи з нею.

У даному діалоговому вікні приведені основні можливості Антивірусу Касперського, особливості його роботи і т.д.

Після прочитання інформації натисніть на кнопку Далі >.

Даний крок процедури установки виконується тільки в тому випадку, якщо програма установки Антивірусу Касперського Personal не змогла самостійно знайти ліцензійний ключ!

На цьому кроці установки продукту виконується інсталяція ліцензійного ключа Антивірусу Касперського Personal. Ліцензійний ключ є особистим "ключем" користува-ча, в якому знаходиться службова інформація, необхідна для повнофункціональної роботи програми, а саме:

· інформація про підтримку (хто здійснює і де можна її одержати);

· назва і номер ліцензії, а також дата її закінчення.

Без ліцензійного ключа програма працювати не буде.

У стандартному вікні вибору файлів вкажіть ліцензійний ключ і натискаємо на кнопку Далі > для продовження установки програми.

У випадку якщо на момент установки програми немає ліцензійного ключа (наприклад, ключ замовлений в Лабораторії Касперського по інтернету, але ще не одер-жаний), можна встановити його пізніше, при першому запуску програми. Пам'ятайте, що без ключа не можна приступити до роботи з Антивірусом Касперського.

Крок 8. Вибір директорії установки.

Наступний етап установки Антивірусу Касперського визначає директорію на комп'ютері, в яку буде встановлений продукт. За замовчуванням заданий шлях: С:&bsol;ProgramFiles&bsol;Kaspersky Lab&bsol;Kaspersky Anti-Virus Personal.

Щоб змінити шлях, натисніть на кнопку Огляд..., в стандартному вікні вибору вкажіть директорію установки продукту і натисніть на кнопку Далі >.