Смекни!
smekni.com

Робота з програмами-архіваторами (стр. 3 из 5)

Меню “Вибране” містить список вибраних каталогів та архівів. Щоби додати поточний відкритий архів чи каталог до списку, треба використати команду "додати до вибраного…", які відповідає комбінація Ctrl+F. Якщо вибрати архів чи каталог зі списку, WinRAR його відкриє. Існує можливість швидко відкрити перші десять пунктів без допомоги меню натисканням клавіш Ctrl+1 … Ctrl+0. Ctrl+1 відповідає першому пункту, Ctrl+2 – другому, …, Ctrl+9 – дев’ятому, Ctrl+0 - десятому.

Команда "Впорядкувати вибране" дозволяє змінювати/видаляти записи з меню, а також переміщувати їх вверх або вниз у списку; для цього треба позначити потрібні пункти та натиснути відповідну кнопку для виконання будь-якої з цих операцій. Для видалення пункту з меню вибраного, крім кнопки "Видалити", можна скористатися клавішею Del.


Меню “Параметри”

Команда "Налаштування…" цього меню запускає діалог, який містить наступні налаштування WinRAR (мал. 3): Загальні, Стиснення, Шляхи, Список файлів, Переглядач та Інтеграція. Для швидкого запуску команди "Налаштування…" можна також скористатися комбінацією клавіш Ctrl+S. В даному діалоговому вікні проводиться настроювання основних параметрів програми WinRar.

Підменю "Список файлів" містить 2 групи параметрів. Команда "Плоский вигляд каталогів (комбінація Ctrl+H на клавіатурі) виконує перемикання з класичного стилю у вигляді дерева та плоским виглядом, коли усі каталоги та файли архіву відображаються в одному списку. Це можливо лише в режимі управління архівами. Інша група параметрів - це пункти "У вигляді списку" та "Деталі", які визначають вигляд списку файлів. "У вигляді списку" перемикає список до режиму з багатьма стовпцями, коли відображаються лише імена, водночас режим "Деталі" надає більш детальний вигляд з розмірами файлів та ін.

Інша команда цього меню – "Переглянути файл протоколу…" - відкриває у вбудованому переглядачеві, вміст файлу rar.log, який є в тому ж каталозі, що й WinRAR.exe. Коли потрібно перемкнутися на "Провадити протокол помилок" у діалозі Загальні для вказання WinRAR записування помилок до файлу-протоколу. Для видалення вмісту файлу-протоколу існує команда очистити файл протоколу. Провадження протоколу помилок доступне лише в зареєстрованій версії.

Меню “Довідка”

Для переглядання довідки WinRAR використовується команда "Розділи довідки". Для з’єднання з домашньою сторінкою WinRAR використовується пункт "Домашня сторінка WinRAR", з якої завжди можна скачати найсвіжішу версію WinRAR та online зареєструвати пробну копію WinRAR.

Команда "Про WinRAR…" показує діалог, який містить інформацію про версію та авторські права.

Програма-архіватор WinZip версії 7.0

Як і всі програми Windows, цей архіватор інсталюється з компакт-диска. Після запуску цієї програми користувачеві пропонується уже звичний інтерфейс. Будова головного вікна програми WinZip подібна до вікна програми WinRar, однак є деякі специфічні відмінності. Головне вікно програми (мал. 4) складається із стрічки заголовку, рядка меню, панелей інструментів, робочої зони вікна та стрічки стану.

Мал. 4.