Смекни!
smekni.com

Социальные детерминанты правонарушений в органах внутренних дел Украины (стр. 3 из 3)

Подана стаття виконана в межах розробки актуальної проблеми превенції правопорушень у правоохоронних органах. Автором пропонується до розгляду власне бачення низки детермінаційних чинників соціального порядку, що призводять до правопорушень з боку особового складу міліції України. В рамках публікації аналізуються зміни у соціальному складі українського суспільства, відповідні зміни у кадровому складі міліції, негативні аспекти, що їх привносять недоліки у соціальній політиці держави.

Як позитивне, слід відзначити спробу Мартиненка О.А. простежити чітку взаємодію кожного фактору з можливими наслідками, результатом яких є факти порушень службової дисципліни, чинного законодавства з боку правоохоронців. У тексті маються також вказівки на такі детермінацій ні чинники, як порушення гендерного балансу при формуванні кадрової політики МВС України, що є маловивченою сферою з боку вітчизняних кримінологічних досліджень.

В цілому робота виконана на достатньому науковому рівні, з використанням широкого спектру літературних джерел, що вказує на кропітку роботу автора при підготовці матеріалу. З урахуванням викладеного вважаю, що стаття Мартиненка О.А. „Социальные детерминанты правонарушений в органах внутренних дел Украины» може бути рекомендована до друку.

Зав.відділом кримінально-правових проблем

та кримінально-виконавчого законодавства

Інституту вивчення проблем злочинності

АПрН України

доктор юридичних наук Н.О. Гуторова