Смекни!
smekni.com

Чорнобильська катастрофа і її наслідки (стр. 5 из 5)

Основним шляхом запобігання глобальної екологічної катастрофи є ліквідації всіх видів зброї масового знищенні, що зможе запобігти найменшій можливості ядерної війни, у якій не буде ні переможців, ні переможених, Також для зменшення ймовірності ненавмисного самознищення населення землі необхідно значно розширити екологічні дослідження наслідків застосування ядерного й іншого виду зброї. Як відзначає Н.Н. Моисеев(1990, с.307), «...по суті всі властиво екологічні проблеми зводяться до порівняння своїх дій з можливостями навколишнього середовища»


Висновок

Катастрофа на Чорнобильської АЕС, у результаті якої значна територія Білорусії, України й Росії виявилася ураженої радіоактивними, викидами, змушує серйозно задуматися про технологічну дисципліну на атомних електростанціях, частина яких має потребу в реконструкції й модернізації.

Здійснюється комплекс додаткових заходів по посиленню безпеки експлуатованих атомних реакторів. Зроблено екологічні експертизи проектів споруджуваних АЕС і ТЕС і інших об'єктів з атомними енергетичними установками. Реалізується програма використання нетрадиційних, екологічно безпечних джерел енергії, і будівництва дослідно-експериментальних АЕС із різними типами й схемами розташування атомних реакторів.

Список літератури

1. М.И. Будыко. «Сучасні проблеми екології» М.:1994р. 307с.

2. А.П. Акимова. «Екологія» М.:2001р.

3. Доповідь Уряду Росії «Про стан навколишнього природного середовища Краснодарського краю в 2001г». М.: 2002р.

4. В.І Цвєткова «Екологія, Підручник» М.: 1999р.

5. Петров Н.Н. «Людина в надзвичайних ситуаціях». Навчальний посібник -Челябінськ: Південно-Уральське книжкове изд-в, 1995 м.

6. Т.Х.Маргулова «Атомна енергетика сьогодні й завтра» Москва: Вища школа, 1996 р.