Смекни!
smekni.com

Екологічний аудит (стр. 5 из 5)

На відкритій стоянці утримуються: 1 вантажний карбюраторний автомобіль вантажопідйомністю від 2 до 5 т, 4 вантажних карбюраторних автомобілі вантажопідйомністю від 5 до 8 т і 2 вантажних карбюраторних автомобілі вантажопідйомністю від 5 до 8 т.

Джерела викидів неорганізовані.

4.3. Рекомендації з забезпечення екологічної безпеки на підприємстві.

Хлібозавод - сучасний підприємство з виробництва хлібобулочних виробів.

Питання охорони навколишнього середовища, раціонального природовикористання й екологічної безпеки на цьому підприємстві в основному вирішені.

Однак у технологічному процесі існує ряд операцій, що вимагають удосконалювання в рамках зазначених напрямків.

На діючій котельні необхідно установити замість старих пальників для спалювання газу сучасні паливосмесительного пристрою з автоматичним регулюванням співвідношення «газ – повітря» з метою повного спалювання З і З2 і зменшення токсичності газів, що викидаються в атмосферу.

На підприємстві відсутні локальні очисні спорудження і стічні води викидаються в колектор міських очисних споруджень, що в даний час є анахронізмом. І це в однаковій мірі відноситься до печей ПСХ-25 М и БН-25 у топковому відділенні.

На підприємстві витрачається значна кількість води, що скидається в каналізацію. Доцільно направити воду на вторинне використання з забезпеченням круговороту води.

Доцільно на всіх етапах життєвого циклу продукції застосовувати сучасні технологічні рішення з метою мінімізувати викиди в атмосферу, промислові стоки й утилізацію твердих покидьків.