Смекни!
smekni.com

Поліцейський менеджмент в Швеції (стр. 4 из 4)

У малих службах начальники поліції виконують різні ролі. У плановому порядку із обмеженням кількості персоналу робота може плануватися щодо створення офіцерів, відповідальних за бюджет, керівники персоналом, офіцери з матеріально-технічного забезпечення. Це потребує наявності широкого спектру управлінських навичок і максимального збереження часу, сил і засобів.

Програма управління, менеджменту і керівництва

Ця програма спрямована на допомогу менеджерам і керівникам в їхній діяльності по роботі з персоналом. Програма розрахована на забезпечення інформацією з керівництва начальників поліції і студентів, які навчаються у Поліцейській академії.

Методи і напрями діяльності:

· відповідальність менеджерів і керівників;

· відбір, збереження й оцінка діяльності;

· виснаження;

· засоби заохочення;

· коректне навчання з проблем персоналу;

· проведення зустрічей керівників та обмін досвідом в управлінні;

· питання щодо обов’язків;

· якісний контроль;

· щорічне проходження навчання з питань керівництва;

· правила й інструкції з діяльності підпорядкованого складу;

· порівняння ефективності діяльності й обмін досвідом по всій країні.

Проведення семінарів з усестороннього розвитку персоналу

Мета цього полягає у забезпеченні інтенсивного навчання керівників, відповідальних за діяльність персоналу. Це акцентується на вирішення проблеми організації, застосування необхідних методів та ефективності діяльності.

Також це міститься у закріпленні практичних навичок в участі вирішення проблеми. Проводиться необхідний курс проходження стажування в інспекції. Курс навчання побудований таким чином, щоб врахувати всі обставини і потреби управлінської діяльності.

Цей курс розроблений для управлінців і керівників правоохоронних органів, менеджерів з акредитації, інспекторів і аудиторів із введенням нових бачень.

Введення менеджерів з правоохоронної діяльності

Цей курс спрямований на функції менеджменту в правоохоронній діяльності. Працівники повинні володіти спеціальними навичками і знаннями, які дозволять їм ефективно керувати і людьми, і ресурсами у службі.

Працівники поліції повинні брати участь у навчанні, що допоможе їм зрозуміти індивідуальний стиль керівництва і забезпечити його ефективне виконання. Характеристика доброго керівника полягає у тому, як він завойовує до себе повагу підлеглих. Керівники повинні володіти інформацією про процеси і методи прийняття рішень.

Ця програма розроблена спеціально для керівників поліцейських департаментів будь-якої чисельності і для тих, хто збирається стати керівником.

Методи і напрями діяльності:

· Проекційний менеджмент.

· Розробка стратегії поведінки.

· Керівництво і мотивація.

· Бюджет поліції і контроль.

· Зв’язок.

· Часовий менеджмент.

· Передача повноважень.

· Прийняття рішень.

· Вирішення поточних питань і критичних моментів в управлінні.

Перша лінія керівництва

Цей курс допоможе новим керівникам зрозуміти перехід від ефективності до менеджменту. Це також забезпечує досвідченого керівника додатковими знаннями, навичками, і його роль у робочій системі, що в себе включає:

· Інформація і семантика.

· Теорія управління.

· Елементи керівництва.

· Організаційна теорія.

· Складання звітів і обліків.

· Людські стосунки.

· Планування практики.

· Вимоги до роботи персоналу.

· Аналіз розвитку діяльності.

· Складання бюджету.

· Здійснення оцінки технології.

· Кадрове забезпечення і призначення особового складу.

· Стосунки в суспільстві.

· Цивільні обов’язки.

· Методи вдосконалення персоналу і покращення дисципліни.

Фінансовий менеджмент для правоохоронної діяльності

Фінансовий менеджмент правоохоронної діяльності розроблений для керівника поліції або цивільного службовця, на кого покладені службово-фінансові обов’язки і який має досвід роботи.

Курс спрямований на надання допомоги з навичок у фінансовому менеджменті в правоохоронних структурах. Це забезпечує історичні й теоретичні основи в бюджетному процесі та утилізацію цієї інформації на побудову цих навичок для чітких досліджень, розвитку і затвердження бюджету в правоохоронній структурі.

Імплементація й управління в суспільстві

Направлений на розвиток та імплементацію програми управління в суспільстві. Роль суспільства і як поліція може працювати з громадськими організаціями для найкращого виконання своїх обов’язків, залежить насамперед від керівника. Працівникам демонструється модель вирішення проблем і які напрями роботи для цього застосовуються, а також демонструється оцінка реакції суспільства на ці дії.

Реакція поліції на проблеми суспільства має бути заснована на шляхах використання більш інноваційних підходів. Також розробляються найкращі стратегії реагування на різноманітні скарги.

Працівники повинні порівняти власні робочі поведінкові тенденції і дослідити, як ці стилі поведінки впливають на інших. Повинні враховуватися різні особисті типи, коли вони намагаються внести зміни.

Це має направлення на знання і навички, які необхідні для майбутнього керівництва. Правоохоронна діяльність зробила значний прогрес у технологічній сфері розкриття злочинів, ідентифікації і комп’ютерних технологій у сфері розкриття злочинів. Тут надається перевага нововведенням у сфері керівництва, покращенню роботи і як правильно проводити управління, щоб пройти адаптацію для змін, що знову виникають в суспільстві. Керівники повинні знати і вивчати, чому для менеджменту важливо підвищення продуктивності та якості служби.

Управління у розслідуванні злочинів

Огляд та обговорення практико-управлінських і керівних принципів, які спрямовані на вирішення труднощів менеджменту, з якими стикаються керівники. поліція швеція менеджмент правоохоронний

Тут представлені технології для активації діяльності, особливо зв’язок з випадками, представленими у ранній практиці, та направлення на підвищення свого потенціалу і вдалого вирішення. Керівники повинні розуміти, як поєднуються навички і технології менеджменту, а також повинні аналізувати і вдосконалювати свою діяльність.

Управління функціями патрулювання

Управління функціями патрулювання належить до поліції, яка здійснює цю діяльність. Патрулювання розглядається як інтеграційна система, яка включає доступні ресурси, стратегії у тактику дій. Це надає допомогу керівникам правоохоронних органів в управлінні і командуванні силами патрулювання, розвиток більшої ефективності патрульної діяльності.

Напрями діяльності:

· Аналіз ролі патрульних сил у сучасній діяльності керівників.

· Огляд традиційної практики з особливою увагою на управління і відповідальність у патрульній діяльності.

· Обговорення основних поліцейських дій і їх відповідність до цілей діяльності департаменту.

· Пояснення і забезпечення прикладів системного підходу до патрульного менеджменту.

· Проведення стратегій посилення змін у патрульних силах.

· Огляд ієрархії адміністративістів і їх відносин у напрямі діяльності патрульних сил.

· Загальний аналіз.

· Аналіз різних питань щодо дизайну патрульного сектора.

· Вивчення і порівняння позитивних та негативних аспектів стратегії і тактики.

· Обговорення методів покращення діяльності та її продуктивності.

Управління у поліції.Цей курс направлений на керівників, відповідальність яких включає перший рівень керівництва. Ефективність виконання управління залежить від інтенсивності здатності застосування знань і необхідних навичок у виконанні роботи.

Керівництво у поліції представлене технологією ряду методів, що дозволяє досягти ефективності управління на належному рівні:

– роль керівника;

– стилі управлінської діяльності;

– зміни у керівництві;

– міжнародний досвід;

– підтримання дисципліни;

– навчання;

– оцінка виконання діяльності;

– створення команд з різних видів роботи;

– уміле прийняття рішень.

Вербальні методи для керівників. Вербальні методи для керівників включають принципи спілкування, тактичні і технічні методи, що стосуються тяжких працівників. Також необхідні навички, як управляти собою і своїм професіоналізмом, тактика спілкування, самоуправління, планування, пріоритети і профілактика, орієнтація на наявність результату, вирішення проблем у колективі, ефективне прийняття рішень.


ЛІТЕРАТУРА

1.Кудрявцев А.В. Проблемы организации непрерывной подготовки кадров в органах внутренних дел / Кудрявцев А.В. – М., 1994. – 195 с.

2. Кутушев В.У. Подбор кадров в органах внутренних дел Российской Федерации за 1997 г. / Кутушев В.У.– М., 1998. – 165 с.

3. Лойт X.X.Кадровая политика и ее реализация в органах внутренних дел в современных условиях / Лот Х. Х. – СПб., 1998. – 176 с.

4. Материалы участников второй конференции руководителей высших полицейских учебных заведений стран Центральной и Восточной Европы. – Челябинск, 1994. – С. 27.

5. Мескон М. Основы менеджмента / Мескон М., Альберт М., Хедоури Ф. ; пер. с англ. – М. : Дело, 1992. –79 с.

6. Міліція України у 1917–2002 рр. (Історія, організація та діяльність, дотримання законності, підготовка кадрів): Бібліографічний покажчик / П.П. Михайленко (наук. ред., уклад.). – К. : Нац. акад. внутр. справ України, 2002. – 124с.

7. Міліція України: історичний нарис, портрети, події : Науково-популярне видання / Кол. авт. – К. : Мін. внутр. справ України; Видавничий Дім "Ін. Юре", 2002. – С. 110 – 112.