Смекни!
smekni.com

Інфографіка у сучасних періодичних виданнях (стр. 3 из 6)

Інформаційна графіка не повинна бути тією думкою, що прийшла в голову занадто пізно. Репортерам слід збирати інформацію для графіки, у той час як вони проводять інтерв'ю для статті. У процесі написання тексту кореспонденти обговорюють з редактором можливості використання, як інформаційної графіки, так і фотографій. Всі зауваження з інформаційної графіку вносяться в процесі роботи. Використання інформаційної графіки дозволяє зробити газету цікавою. Відмінним зразком інфографіки може служити карта погоди. Такі карти найбільш популярні в газетах Західної Європи та США. Вони забезпечують величезну інформацію на невеликому газетному просторі. Інший вид швидко створюваної інфографіки - це карти, що показують яка-небудь подія. Карти можуть бути різного розміру: великі або зовсім маленькі, які розміщують у колонці тексту. [14, C.55]

У газетному дизайні якість оформлення нічого не варта, якщо воно не виражає інформацію швидко і повністю. У читачів немає ні часу, ні терпіння долати дизайнерські хитрощі для добування інформації. Робота газетних дизайнерів полягає в тому, щоб полегшити життя читачів, а не ускладнити.

Зрештою, добре виконаний дизайн відкриває можливість для сюрпризу. Незвичайним чином обрізана малюнок, свіжий заголовок або драматична ілюстрація можуть стати для читача дивною несподіванкою. [26, C.39]

Саме це буде повертати його знову і знову до вашого видання.

Газетний дизайн повинен бути досить гнучким, щоб елемент сюрпризу був часто можливий.

Тому газетярі чекають від інфографіки:

Качественной інформації.

Захоплюючою графіки.

Графіки, яку легко редагувати.

Гнучкості тарифів: не можна пропонувати однакову ціну всім газетам.

Інфографіка - не доповнення до фотографій.

Графіку не слід використовувати як прикрасу сірості статті.

Хорошая інфографіка може стати провідною статтею, а текст - доповненням до неї. [14, C. 207]

Інфографіка потрібна перш за все, для кращого сприйняття інформації. Наприклад, інфографіка просто необхідна, щоб доступно розповісти про катастрофи, винаходи або політичних рейтингах.

Інфографіка, за визначенням психологів, відноситься до т. зв. "Рівнем суперчітабельності". Іншими словами, читач газети чи журналу, гортаючи сторінки, перш за все звертає увагу на яскраву ілюстрацію, насичену інформацією - а це і є інфографіка. Конкурувати з інфографікою за увагу читача можуть тільки великі заголовки і великі фотографії. [25, C.39]

Інфографіку можна подавати разом зі статтею або як самостійний інформаційний продукт. У будь-якому випадку, вона стане ключовим елементом на смузі.

"Рух до освоєння інфографіки повинно починатися зверху. Це означає, що редакторам пора зрозуміти потенціал, пов'язаний з використанням графіки в новинних статтях". [28, C.118]

Приваблива і зручна газета подобається не тільки читачам, але і рекламодавцям. Вони знають, що люди, на яких орієнтована їхня реклама, побачать її в радующем очей контексті, що підштовхне читачів уважніше вчитатися і помітити їх оголошення. [19, C.50]

Крім того, якісний газетний дизайн підтримує гарний вид реклами в газеті. Коли газета не захаращена і відкрита, рекламодавці змушені шукати краще оформлення своєї реклами, так щоб вона вирізнялася серед інших розташованих поруч оголошень.

Отже, гарний дизайн газети, чистий і приведений в порядок, має велике значення, у тому числі й економічну значимість для газет, що конкурують з-за читачів і рекламодавців. [12, C.28]

Можливо, найбільш очевидним прогресом у газетному дизайні за останні два десятиліття був розвиток інформаційної графіки.

Для покоління читачів, вихованих телебаченням, дизайнери повинні створювати газети, що відповідають високим інформаційним і візуальним вимогам. Для досягнення візуального аспекту інформаційна графіка стала також важлива, як і малюнок. [14, C.69]

Інформаційна графіка - це додатковий засіб дизайнера при створенні привабливою газети. За допомогою діаграм, таблиць, карт, які супроводжують статтю, дизайнер може перетворити сірі сторінки в оригінально оформлений матеріал.

Найпростіші і давно відомі графічні роботи - це карти, що показують читачам точне місцезнаходження події, про яку йдеться в статті. [7, C.48] Для того, щоб створити найпростішу карту місцевості, потрібно лише мати скануючий пристрій. Проведіть сканування контуру регіону за допомогою програми для створення і редагування зображень. Просту інформаційну графіку можна створити навіть за допомогою комп'ютера з обмеженим потенціалом.

Усередині більшості довгих статей містяться різні списки. Так, наприклад, з матеріалу, присвяченого дитячій літературі, можна виділити список рекомендованих дитячих книг. Видаліть цей список зі статті, щоб уникнути повторення, і надрукуйте його іншим шрифтом, помістіть над ним заголовок і зробіть навколо нього рамку, визначте розмір. Отже, у вас готова інформаційна графіка. [7, C.49]

Якщо серед ваших співробітників є хтось, талановито використовує графічні програми, то тоді, використовуючи його здібності, можна простий рекомендаційний список дитячої літератури перетворити на "книгу" або зобразити його у вигляді бібліотечної будівлі.

Зовсім необов'язково брати в штат газети художника-графіка, щоб робити прості і привабливі інформаційні наочні елементи.

В інформаційній графіку повинен містити весь необхідний матеріал для того, щоб її можна було зрозуміти без супроводу статті.

Інформаційна графіка публікується, по-перше, під певним заголовком і, по-друге, містить джерело інформації, який може бути надрукований дуже дрібним шрифтом внизу.

По друге - це обов'язкова умова, оскільки читачі мають право знати, звідки для графіки взято матеріал.

Інформаційна графіка не повинна бути тією думкою, що прийшла в голову занадто пізно. [24, C.78]

Репортерам слід збирати інформацію для графіки в той час, як вони проводять інтерв'ю для статті. У процесі написання тексту кореспонденти обговорюють з редактором можливості використання як інформаційної графіки, так і фотографій. Всі зауваження з інформаційної графіку вносяться в процесі роботи. [24, C.78]

Додаткові можливості інфографіки в репортажі про погоду. Використання інформаційної графіки дозволяє вам зробити свою газету цікавою. Відмінним зразком інфографіки може служити наприклад карта погоди. Такі карти найбільш популярні в газетах. Вони забезпечують величезну інформацію на невеликому газетному просторі.

Інший вид швидко створюваної інфографіки - це карти, що показують яка-небудь подія. Карти можуть бути різного розміру: великі або зовсім маленькі, які розміщують у колонці тексту.

Ми рано дізнаємося в житті, що "картина коштує тисячі слів" і знаємо з досвіду, що це вірно.

Графіка взагалі може ілюструвати інформацію, а інфографіка пішла на крок вперед.

Візуально зображуючи інформацію в невеликому просторі, інфографіка краще пояснює, навчає або інформує читача. У світі, де ми постійно засипані різними відомостями, інфографіка переконує в тому, що на інформацію звернуть увагу. [2, C.247]

Є безліч різних типів інфографіки, але найпоширеніші - діаграми, карти, типова і ілюстрована інфографіка.

За наявності діаграми критичні ділянки даних у повідомленні чи іншому документі зображені візуально так, щоб читач міг побачити одразу, який сенс даних. За допомогою даної виверти знаходиться кращий тип діаграми, і це проектується візуально, щоб мати найбільший вплив у представленні головного сенсу інформації. Діаграма відразу може показати тенденції протягом довгого часу і відносини між різними відомостями. [30, C.137] Карти особливо корисні, тому що вони показують інформацію, яка пов'язана з географією та місцем.

"Типова інфографіка замість того, щоб покладатися на велику кількість візуальної інформації, забезпечує стислі маленькі кількості інформації в графічно розробленому місці. При використанні кольору і типу відповідно, Ви висуне на перший план інформацію та привернете увагу".

Заснована на ілюстраціях інфографіка працює за допомогою інформативних зображень.

Дуже часто це - тривимірні діаграми або профілі об'єктів, які дозволяють читачеві справді бачити те, про що йде мова і як це функціонує.

Є кілька основних правил - незалежно від яких ефективність інфографіки в рекламі залежить від самої інформації і графічного проектувальника.

1. Чим простіше, тим краще. Пам'ятаєте, ми маючи намір пояснити щось швидко.

2. Не використовуйте занадто багато квітів або шрифтів - гарне емпіричне правило для будь-якого проекту.

3. Виберіть відповідний тип інфографіки для певного типу інформації.

4. Завжди використовуйте заголовки, ярлики і написи - адже люди будуть завжди чудово поминають, на що вони дивляться. [3, C.216]

Сьогодні наочне представлення інформації, даних і знань за допомогою зображення вважається оригінальним і привабливим рішенням для газет, підручників, інструкцій. Так звана "інфографіка" завоювала безліч шанувальників, всі сходяться в тому, що сучасне людство орієнтовано на зоровий образ - малюнки, зображення, схеми - і аж ніяк не на текст. Цікаво дізнатися, що історія такого протистояння візуальної і буквеної комунікацій нараховує багато тисяч років.

Очевидним прикладом використання "інфографіки" на зорі людства можна вважати наскальні малюнки і складаються пізніше карти, до того ж, до винаходу писемності картинки використовувалися, щоб регулювати поголів'я худоби і зберігати пам'ять про важливі події. Поширення письмового слова розставив акценти по-новому: візуальна та текстова форми подачі інформації вступають у свого роду боротьбу. Цікавим у цьому контексті видається спостереження Режи де Бре про те, що давньоєврейському культура спиралася на книгу, тому що давньоєврейську народ кочував. Єгиптяни могли висікати свою історію на обелісках, а у Мойсея не було такої можливості. Інша кочова цивілізація - арабська - теж спиралася на книгу і теж воліла письмена малюнками. [20, C.15]