Смекни!
smekni.com

Інфографіка у сучасних періодичних виданнях (стр. 5 из 6)

Інфографічне відображення речей Джорджа Буша Приклад інтерактивної інфографіки, в якій порівнюється частота вживання певних слів у виступі. І те, й інше є гарним прикладом того, як за допомогою інформаційного дизайну можна дати читачеві більше способів для оцінки та вивчення контексту конкретного тексту або даних. Дуже простий спосіб, але надзвичайно інтуїтивно зрозумілий і зручний. [31]

Інфографіка проти чуми Найбільш життєво важливий приклад інфографіки ми виявили у Тафт і потім ще багато разів зустрічали в різних презентаціях. Це рання робота відноситься до 1854 году. Епідеміолог Джон Сноу (John Snow) намагався розібратися в причинах сплеску епідемії чуми. Ключовим кроком стало те, що він завдав адреси смертельно хворих на карту міста (позначені чорними крапками) і побачив, що випадки зараження сконцентровані в центрі міста.


Потім він почав шукати причини. Стало ясно, що всі жителі цього кварталу беруть воду з напірної станції на Broad Street (обведено червоним). Навколо інших джерел води (зелені кола) такої жахливої картини не спостерігалося.

Після прийняття рішення про закриття колонки в місті не було жодного нового випадку зараження.

Таким чином, 2 століття тому, меппінг допоміг зупинити інфекцію, що забрала життя більше 500 жителів Лондона. Навряд чи можна було прийти до таких самих висновків, дивлячись на статистику смертності, без графічної візуалізації.

Журнал The Economist в липні опублікував черговий "Індекс Біг Маку" - порівняння доларової ціни цього гамбургера в різних країнах світу. Для московської газети "Акція" був відображений той факт, розказаний про рейтинг, адаптування для читачів газети.


Вже з прикладів видно, наскільки зручна інфографіка. Вона дозволяє представити великий обсяг різношерстою інформації в організованому вигляді, який буде зручний для переглядає. А в сьогоднішньому світі це дорогого коштує.

Колір і інфографіка - сильні інструменти. З їх допомогою можна вибудувати зрозумілу пізнавальну подачу інформації для читачів. Майже кожен матеріал дає можливість проілюструвати його простою схемою, діаграмою або табличкою. Це те, що напевно буде прочитано. Якщо користуватися кольором акуратно, не перебарщівая, то ви отримаєте можливість вести читача за номером, управляти його увагою і виділяти "цвяхове" теми, щоб підкреслити головні переваги саме цього номера Інформаційні блоки - новий підхід до подачі матеріалу. Кожну велику статтю можна розбити на групу більш дрібних матеріалів: основний текст, історія питання, ілюстрація та схема з розгорнутою текстівкою, два коментарі експертів, довідка про аналогічні події або проблеми в інших містах і т.д., аж до анекдоту по темі. Така подача спрощує для читача "освоєння" матеріалу, гарантує, що люди прочитають більше, а не відкладуть газету в сторону, побачивши великий сірий масив тексту.

Інформаційна графіка являє собою графічні твори, призначені для подачі інформації в більш привабливою для читачів формі. Інфографіка доносить інформацію краще і коротше, ніж просто текстовий опис. За допомогою діаграм, таблиць, карт, графіків, які супроводжують текст, дизайнер може перетворити сірі сторінки в оригінально оформлений матеріал. Ми створюємо як звичайні лінійні діаграми та графіки, так і оригінальні барвисті зображення.

Інформаційна графіка не замінима в тих випадках, коли потрібно подати інформацію для прийняття швидкого рішення.

Наприклад, проходячи повз прилавок або вітрини споживач може і не звернути увагу на невигідно оформлений цінник, у той час як елементи інфографіки, що розкривають характеристики товару, цілком можливо, змусять зробити покупку.

Висновок

У ході роботи ми навчилися розрізняти якісну інфографіку від не якісною, для того щоб в міру, обдумано і мотивовано її вживати. Так як наявність і характер інфографіки сильно впливає на помітність публікації.

Так само ми всебічно проаналізували інфографіку, комплексно описали, вивчили історію інфографіки. З'ясували її цілі та перспективи у системі масової інформації. Розглянули інфографіку як сучасний спосіб подання інформації. Визначили значення інфографіки в ЗМІ. Вивчили особливості створення, принципи підготовки успішної інфографіки для друкованих ЗМІ Едвард Тафт, аналізуючи графічний матеріал, з'являвся в газетах і журналах по всьому світу в 70х-80х роках, робить висновок, що спосіб подачі інформації орієнтований на людину з освітою нижче середньої.

З одного боку, частота використання графіків для подання інформації велика, але з іншого боку, лише зрідка використовуються статистичні графіки, які відображають більш однієї змінної. Згадуючи інфографіку в The Economist, ми повинні погодитися - завжди тільки один показник, без його зв'язки з іншими економічними трендами.

Тим не менше, сучасне людство здатне сприймати дані в більш комплексному вигляді. Доказ цьому - матеріали навчальних закладів усіх країн світу.

1. Екзаменаційні вправи в школах, коледжах і університетах світу. Від 20% до 100% завдань (в залежності від країни) містять графіки з 2-х і більше змінних.

2. Підручники і посібники. Якщо це не гуманітарні науки, то кількість складних графіків (з 2 і більше змінними) може досягати 80%. Причому найбільш активно їх використовують медицина і хімія.

З цього можна зробити висновок: сучасна масова інфографіка здебільшого обмежується декоруванням пари цифр, тоді як аудиторія має здатність сприймати інформацію в набагато більш складному і комплексному вигляді.

Ми з'ясували, що значення інформаційних графіків останнім часом підвищується, і пояснення цьому дуже просте: дуже мало людей мають час, щоб прочитати повністю статтю в газеті, не кажучи вже про прочитання журналу від початку до кінця.

На ранньому етапі графіка була улюбленою іграшкою, інструментом, редакторів і дизайнерів, з яким хотілося експериментувати, можна було майже все.

Схоже, ні художники-графіки, ні редактори не зуміли зрозуміти, що інфографіка знову повинна стати журналістикою, рекламою, а не чистим мистецтвом.

Інформаційні графіки отримують інформацію, що міститься в рекламному матеріалі, стискають, резюмують і представляють її таким чином, що потрібні секунди замість хвилин або годин для того, щоб охопити її.

Наступного разу, коли ви розкриєте газету або журнал, перегорнете їх і зверніть увагу на графіки (а не тільки на фотографії).

Ви, мабуть, зможете дати цілком точне резюме рекламних матеріалів, що містяться в них, без того, щоб читати кожен окремий абзац тексту.

Інформаційні графіки полегшують засвоєння інформації і розуміння взаємовідносин між представленими даними.

Крім того, газети і журнали використовують їх для:

Відсіювання інформації, що відноситься до публікації, на прочитання якої пішло б багато часу

Розривання довгих текстових блоків стимуляції інтересу читача до прочитання всього рекламного матеріалу.

Статистичні та цифрові дані - конкретна річ, і це означає, що свобода творчості при їх візуальному представленні сильно обмежена.

Зрозуміло, інформаційні графіки повинні бути точними, то ж відноситься до масштабу, пропорцій і одиницях виміру (точніше, до їх однорідності).

При створенні графіка або діаграми, в яких порівнюється кількість, необхідно переконатися в тому, що співвідношення ілюструється чітко.

Наступного разу, займаючись підготовкою будь-якого виду інформації, зупиніться на мить і подумаєте, як би змогли більш ефективно передати цю інформацію за допомогою інфографіки.

У рекламному тексті, замість того, щоб писати тільки сухі, нудні слова і числа, додайте деякі діаграми, щоб продемонструвати ваші перспективні оцінки і показати, як ваше вивчення ринкової кон'юнктури доводить, що ваш продукт необхідний.

Якщо зробити огляд для вивчення ринкової кон'юнктури, виділіть деякі ключові моменти за допомогою інфографіки.

Створіть цікаву ілюстрацію для рекламної статті, яка відображає, що ви фактично пишете про те, що відбувається.

І не обмежуйте ваша уява двома вимірами або статичної інформацією.

Кожен з нас, хто працює в суспільстві, яке насичене різними відомостями, повинен внести свій внесок у будь-які спроби оптимізації інформації, тому що всі ми витягаємо вигоду з цього.

Список використаних джерел

1. Айзенберг М. Менеджмент реклами. - М., ТОО "Интелтех", 2008. - 80 с.

2. Батра Р., Майерс Д.Д., Аакер Д.А. Рекламний менеджмент: Пер. з англ. - 5-е изд. - М.: СПб., 2007. - 784 с.

3. Навіженої Е.А. Паблик рилейшнз. Запрошення у світ цивілізованих ринкових і суспільних відносин. Навчальний посібник для ділових людей. - ІМА-прес Москва 2008. - 350 с.

4. Блек Сем. Паблік рілейшнз. Що це таке? СП "ФСЕС-Москва" 2008. - 258 с.

5. Богомолова Н.Н. Соціальна психологія друку, радіо і телебачення.М. 2007 - 420 с.

6. Ворошилов В.В. Журналістика і бізнес: реклама та "паблік рілейшнз" в структурі масової інформації: Учеб. пособ. - СПб., 1993. - 280 с.

7. Ворошилов В.В. Журналістика і ринок: проблеми маркетингу та менеджменту засобів масової інформації. - СПб., 1997. - 340 с.

8. Данилець А.В. Інфографія в сучасній комунікації. З сб Коммунікатіние системи в політиці та бізнесі. - СПб.: СПбУЕФ 2009 9. Джугенхаймер Д.У. Основи рекламної справи. - Самара, 2006. - 450 с.

10. Евстафьев В.А., Ясон В.Н. Введення в медіапланування. Навчальний посібник для початківців медіапланером. М. 2008. - 320 с.

11. Звіринців А.Б. Комунікаційний менеджмент. Робоча книга менеджера PR - СПб., 2005. - 340 с.

12. Картер Гарри. Ефективна реклама. - М., Прогрес, 2007 р. - 156 с.

13. Король А.М. Організація і планування реклами: Навчальний посібник. - Хабаровськ: ХГАЕП, 2008. - 124 с.