Смекни!
smekni.com

Адміністрування системного реєстру Win9x/nt/2000 (стр. 4 из 4)

Будь-який користувач може управляти процедурою мережевих з’єднаннь. На кожне мережеве з’єднання користувач повинен моти мережевий пароль. Проте дія цього паролю може ьути обмежена в залежності від того чи ви хочете , щоб той чи інший ресурс використовувався впродовж тривалого терміну. У цьому розділі ви можете перимикатись у запасний шлює у випадку відмови головного.

Windows NT може бути дуже примхлива, при додаванні нового програмного забезпечення чи при установці нового драйвера.У безпечному режимі в Windows NT створюється альтернатива Безпечного режиму Windows. У цьому режимі виконуються додаткові перевірки і завантажуються не всі драйвери.Також користувач може визначати, яку операційну систему запускати за замовчуванням, при початковому завантаженні NT.У цьому файлі також міститься інформація про те скільки секунд чекати перед вибором операційної системи користувачем.

Сам файл MsDos.sys містить багато інформації про версію Dos’а. За замовчуванням Windows дозволяє використання функціональних клавіш при початковому завантаженні, вони дозволяють керувати процесом початкового завантаження, але їх можна і відключити.Також,якщо вихід з Windows був зроблений некоректно, чи комп'ютер був відключений не використовуючи діалогове вікно "Завершення роботи", то система буде намагатися запустити Scandisk при наступному завантаженні Ви можете визначити, чи запускати автоматично Scandisk чи ні. Також у операційній системі існує режим подвійної буферизації. Відключення цього параметра не дозволить Windows завантажувати COMMAND COM чи DRVSPACE BINIDBLSPACE BIN у верхні 640КБ пам'яті.Коли Windows завантажується, Ви звичайно бачите заставку з хмарами, ця заставка може бути відключена, і Ви побачите фоновий процес початкового завантаження DOS.За замовчуванням Windows автоматично завантажує GUI (чи Робочий стіл Windows), за допомогою цього параметра визначено,чи завантажувати GUI чи відображати тільки командний рядок MS-DOS 7.0

Ефективність роботи залежить від правильного налаштування системи.Даний розділ чітко показує , як правильно налаштувати систему на найбільш ефективну роботу.Якщо ви не відчуваєте недостаток в додатковій оперативній пам'яті, то можете прискорити дію файлової системи, збільшивши кеш від 512KB до 4096КБ чи більше. Також швидкодію можна збільшити рипинивши роботу частини NTFS, що відповідає за створення сумісних із МС-ДОС імен файлів у форматі 8.3. Відключення цієї властивості може збільшити ефективність роботи в розділах NTFS, з великою кількістю файлів , що мають довгі імена. Коли Windows NT створює список каталогів (Провідник, команда DIR, та ін.) у розділі NTFS, вона модифікує марку часу останнього доступу на кожному виявленому каталозі. Якщо каталогів дуже багато, це може вплинути на ефективність. Мережа та інтернет також приуповільнюють швидкодію комп’ютера. Оптимізація "RcWVmdow" і "DefaullTTL" поряд з іншими параметрами системного реєстру типу "МахМтu" і "MaxMSS" може прискорити TCP/IP підключення віддаленого доступу до мережі (підключення до Inlernel) на цілих 200% RWIN (‘'Вікно заповнення”) це буфер даних, заповнення якого Ваша машина очікує, перш ніж виявити активність.Також можна зменшити величину затримки між відображенням меню на робочому столі.За замовчуванням у Windows включені функції анімації вікон, хоч це і може виглядати красиво, але вони можуть сповільнити ваш ПК, якщо Ви маєте повільну графічну плату. Відключивши функцію анімації Windows ви збільшите швидкодію. Також можна відключити функцію плавної прокрутки.

Але, всеж таки у Windows є ряд проблем про які детальніше розповідається у цьому розділі.Однією з проблем є використання синхронного чи асинхроннго буфера передачі даних. Цей параметр змінює функцію API передачі файлу так, щоб вона працювала без перевірки правильності запису даних на диск За замовчуванням Windows використовує синхронний буфер передачі, цей параметр дозволить Вам використовувати асинхронний буфер, як альтернативу для програм, що мати потребу в перевірці правильності даних. Наступною проблемою є використання довгих імен файлів для старих програм.Windows звичайно зберігає довгі імена для файлів, до яких звертаються старі програми Ця функція може бути заблокована, якщо у Вас відбуваються помилки LFN при використанні старих програм. Також існує проблема одночасного використання файлів різними користувачами. Цей параметр керує механізмом блокування файлів Відключайте цей параметр тільки в тому випадку, якщо у Вас виникають проблеми з визначеними програмами.Наступною проблемою є керування записом після кєшування. Для збільшення ефективності збереження даних на жорсткому диску використовується запис після кєширования, це означає, що у випадку системного відмовлення може случиться так, що дані будуть не цілком записані на диск Якщо у Вас є програма яка часто викликає системні помилки, Ви можете відключити цю функцію, щоб бути упевненим, що дані записуються безпосередньо на диск, в обхід кєша. Також опеарційній системі має ряд недоліків : зникнення звуку поштової скриньки, пункт “Создать” у контекстному меню провідника, автозапуск Cd-Rom.До цього списку можна віднести і клавішу NUMLOCK ,яказвичайно включається перш, ніж користувач завантажить комп'ютер, це може заподіяти незручності для людей з портативними комп'ютерами, що не перевіряють стан клавіші NUMLOCK перед уведенням пароля Задане за замовчуванням поводження може бути змінене за допомогою цієї установки.Також проблеми виникають із затримкою при відкритті робочої станції (Windows NT). Це відбувається тому , що коли Ви відкриваєте робочу станцію, Windows NT модифікує список доменів, якщо час кєшування списку перевищує двох хвилин (за замовчуванням) Ця часова межа може бути змінена.

Важливо відмітити що Windows має ряд допоміжних функцій. Ви без проблем можете автоматично запускати програми при старті ОС, приховати значки з робочого столу,самому вказувати де розміщувати системні папки, і багато багато інших…