Смекни!
smekni.com

Інтуїція в бізнесі (стр. 4 из 4)

Висновок

Як бачимо, інтуїція відіграє значущу роль у бізнесі. За допомогою інтуїції можна визначити своє реальне місце і вплив на ситуацію в політиці, в компанії, в бізнесі. Інтуїція потрібна під час переговорів, без інтуїції неможливий маркетинг інновацій. Це так зване «шосте чуття» Багато з людей, прислухаючись до свого внутрішнього голосу й приймаючи відповідні рішення, заробили мільйони.

Інтуїція та успішність – категорії взаємопов'язані. Знак тотожності між ними ставити, звісно, не можна, але й границі, що їх відокремлюють, надто тонкі. Прояв інтуїції – це наче спалах вогню від сірника у темряві. Та рухатися вперед, освітлюючи собі дорогу лише світлом від сірникового вогню, не будеш. Чим складніший твій шлях, тим більше технічних засобів необхідно на його подолання. Згодиться все, навіть такі досягнення науки, як GPS-навігатори.

Інтуїція є завжди, у кожного. Саме її поява не залежить від нашого бажання, вона визначена природою людини, самим життям. Неможливо штучно викликати інтуїтивне осяяння, воно виникає само, миттєво. Людині досить прочитати цю дію і реалізувати його точно. Деяким людям вистачає всього 30 секунд, щоб прочитати цей імпульс і зрозуміти – як потрібно діяти, чи буде цей проект успішним чи він не принесе ніякого доходу. Але після того, як це розуміння прийшло, необхідно підключити всю свою раціональність, щоб технічно здійснити мету, поставлену інтуїцією. Сьогодні інтуїція – вже не містика. Інтуїцію можна і потрібно розвивати, так само як і інші здібності людини. Інтуїцію можна і потрібно використовувати, тому що практика успішного бізнесу немислима без дій точних.

Навчання свідомому контролю над своєю інтуїцією подібно навчання гри на гітарі – вимагає зусиль і деякої практики. Але як тільки ви придбаєте необхідні навички, якість вашого життя, а не тільки бізнесу, помітно покращиться.

Постійно і регулярно аналізуючи проблеми, ви будете підготовлені до будь-якої потенційної небезпеки ще до того, як вона наблизиться впритул. Оскільки інтуїція це невід'ємна частина вашої психіки і життєвого процесу, ви відчуєте, коли щось має статися, просто по зміні свого пульсу. А як кажуть, попереджений – значить озброєний. Коли шосте відчуття попередить вас про ймовірні зміни, ви перевірите інтуїцію логікою і реальними фактами, що дозволить розібратися в ситуації та вжити відповідних заходів.

Бізнесмен – це свого роду мисливець за «жар – птицей удачи». Якщо ви завжди тримаєте руку на пульсі, то у вас все неодмінно вийде.

інтуїція знання бізнес розвиток


Література

1.Е.А. Разумовская «Как развить интуицию. Эффективное руководство»

2.Наталья Иванова «Интуиция и бизнес»

3.Лора Дей «Самоучитель по развитию интуиции»

4.http://www.sestrenka.ru/s712/

5.http://probuzhdenie.org/content/view/2490/6/

6.http://www.pravo.vuzlib.net/book_z699_page_10.html

7.http://radif.at.ua/publ/psikhologija_biznesa/1/4–1–0–12

8.http://www.prostobiz.ua/biznes/upravlenie_biznesom/stati/intuitsiya_v_biznese_neobhodimoe_ili_neumestnoe

9.http://e-motion.tochka.net/10549-class/