Смекни!
smekni.com

Діяльність служби зайнятості в системі соціальної роботи (стр. 7 из 7)

Центр зайнятості базового рівня - місцевий орган державної служби зайнятості (районний, міськрайонний, міський), основна ланка, яка безпосередньо сприяє працевлаштуванню й організації зайнятості тимчасово непрацюючим громадянам і виплачує їм у встановленому порядку допомогу по безробіттю.

Фонд загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття - цільовий централізований страховий фонд, некомерційна самоврядна організація, який здійснює збір і акумуляцію страхових внесків, виплату матеріального забезпечення безробітним та надання їм соціальних послуг.

Правління Фонду - колегіальний орган, який здійснює управління Фондом.

Виконавча дирекція Фонду - виконавчий орган правління Фонду, яка забезпечує виконання та практичну реалізацію рішень правління. Функції виконавчої дирекції покладаються на органи державної служби зайнятості.

Центральний орган виконавчої дирекції Фонду - Державний центр зайнятості Міністерства праці та соціальної політики України.

Клієнт служби зайнятості - особа або організація, що звертається до центру зайнятості з метою одержання передбачених законодавством послуг.

Реальні клієнти - клієнти, які вже звернулися в центр зайнятості з метою одержання послуг.

Потенційні клієнти - люди й організації, що можуть звернутися до центру зайнятості з метою одержання послуг.

План самостійного пошуку роботи - документ, який допомагає безробітному більш організовано і системно шукати підходящу роботу.

Семінар з навчання безробітних техніці пошуку роботи - форма навчання клієнтів центру зайнятості найбільш раціональним прийомам і засобам пошуку роботи, в тому числі, само презентації.

Технологія обслуговування населення в центрах зайнятості - спосіб діяльності спеціалістів державної служби зайнятості щодо надання клієнтам передбачених законодавством соціальних послуг на основі раціонального розподілу дій на скоординовані процедури та операції, визначення оптимальних засобів і методів їх виконання.

Функціонально-просторовий сектор - обладнана спеціальними засобами просторова зона приміщення центру зайнятості, в якій спеціаліст відповідного профілю здійснює передбачені технологією процедури і операції.