Смекни!
smekni.com

Будівельна організація (стр. 8 из 8)

За підсумком зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва зазначають:

- Зворотні суми, які враховують матеріали і вироби, одержані від

розбирання тимчасових будівель та споруд у розмірі 15% кошторисної вартості тимчасових будівель і споруд незалежно від терміну здійснення будівництва; матеріалів і виробів, отриманих від розбирання конструкцій, знесення і перенесення будівель і споруд в розмірі, що визначається розрахунком;меблів, устаткування, інвентарю, придбаних для меблювання житлових і службових приміщень для іноземного персоналу, що здійснює шеф-монтаж устаткування; матеріалів, одержаних в порядку попутного добування. Вказані зворотні суми складаються із підсумків зворотних сум, вказаних додатково в об’єктних та локальних кошторисах.

- Сумарна (за підсумком об’єктних і локальних кошторисів)

балансова (залишкова) вартість устаткування, що демонтується і переноситься в межах діючого підприємства, яке реконструюється і технічно переоснащується, наводиться додатково, тільки за підсумком зведеного кошторисного розрахунку.

- Кошти на розвиток власної бази підрядних організацій, а також

поновлення їх парку будівельних машин і механізмів. Ці кошти можуть враховуватися за рішенням інвестора в окремих випадках в обґрунтованому розмірі. Розмір зазначених коштів та порядок їх врахування підлягають погодженню за призначенням державних коштів:

- державного бюджету – з головним розпорядником бюджетних коштів та Мінбудом і Мінекономіки;

- місцевих бюджетів – з відповідними органами місцевого самоврядування;

- підприємств, установ та організацій державної власності з їх керівним органом (міністерство, до якого вони відносяться).

Зведений кошторисний розрахунок складається в цілому на будівництво, незалежно від числа генеральних підрядних будівельно0монтажних організацій, що беруть участь в ньому.

Загальні правила оформлення інвесторської кошторисної документації.

- При складанні інвесторської кошторисної документації здійснюється її нумерація у встановленому порядку. Нумерація локальних кошторисів проводиться при формування об’єктного кошторису з врахуванням того, до якої глави зведеного кошторисного розрахунку вартості будівництва він включається.

Як правило, перші дві цифри відповідають номеру глави зведеного кошторисного розрахунку, другі дві цифри – номеру рядка у главі і треті дві цифри – порядковий номер локального кошторису. Номери об’єктних кошторисів по такій системі нумерації не містять в собі останніх двох цифр.

- Результати обчислень і підсумкові дані в кошторисній документації наводяться в такому порядку:

1. В локальних кошторисах – порядкові і підсумкові цифри заокруглюються до цілих гривень.

2. В об’єктних кошторисах – підсумкові цифри з локальних кошторисів зазначаються в тис. грн. із заокругленням до двох знаків після коми.

3. В зведених кошторисних розрахунках вартості будівництва підсумкові цифри з об’єктних кошторисів зазначаються в тис. грн. із заокругленням до двох знаків після коми.