Смекни!
smekni.com

Облік касових операцій (стр. 4 из 10)

Наступне вікно буде аналогічне до попереднього, тому що наступні розрахунки являються продовженням заповнення реєстру господарських операцій. В цьому вікні необхідно ввести значення змінних u(видано з каси Соловенко С. О. кошти на відрядження),u1(затверджені авансові звіти агента відділу постачання Іванова І.В.), u2(затверджені авансові звіти бухгалтером Соловенко С. О.),u3(в результаті інвентаризації виявлена нестача грошових коштів в касі), при цьому змінні u4(Списана повна сума фактичної нестачі за рахунок винної особи), u5(внесена сума фактичної нестачі винною особою в касу підприємства.

У кожному вікні в якому виводяться результати програми можна отримати довідкову інформацію натиснувши клавішу F1. Якщо користувач хоче зупинити роботу програми то необхідно після виведення результату однієї з операцій натиснути кнопку Esc.


3 Висновки

Під час розробки програми я ближче ознайомилася з середовищем програмування TurboPascal і в процесі роботи я змогла краще уявити сфери його застосування. Мій курсовий проект створений для спеціальності 5.050111«Бухгалтерський облік» , а саме на тему «Облік касових операцій». Професія бухгалтера – це дуже відповідальна робота, тому в усіх його діях не може бути ніяких помилок. Будь-яке підприємство не зможе працювати без бухгалтера, але його робота містить дуже великі обсяги інформації, в якій дуже легко заплутатися та зробити помилку. Для полегшення роботи бухгалтера я створила багатофункціональну програму, яка виконує не одне завдання пов'язаних з розрахунком балансу, підрахунку готівки наявної в касі, створює реєстр господарських операцій та ін. під час розробки програми я не тільки засвоїла знання з програмування але отримала навички роботи з касовими операціями та бухгалтерським обліком загалом.

Програма дуже проста у застосуванні і призначена для користувача, який має невисокі знання роботи з комп'ютером. Програма легка у застосуванні завдяки наявності довідкової інформації.


Додаток 1 Схема алгоритму програми

Блок-схема до головної програми.




+ -


-

+


+ -


+
-

Блок-схема до процедури Init


+ -



Блок – схема до процедури Titul





Блок-схема до процедури Zagruzka




Блок-схема до процедуриPodskazka