Смекни!
smekni.com

Компоненти Electronics Workbench (стр. 7 из 7)

З'єднання компонентів схеми провідниками

Для з'єднання компонентів провідниками потрібно підвести вказівник миші до виводу компонента. При цьому на виводі компонента з'явиться велика чорна крапка (див. малюнок нижче) натиснувши ліву кнопку миші, перемістіть її вказівник до виводу компонента, з яким потрібно з'єднатися, і відпустіть кнопку миші. Виводи компонентів з'єднаються провідником.

Для зміни кольору потрібно подвійним натисненням на зображенні провідника відкрити вікно,


приведене на малюнку нижче, і у вікні мишею вибрати необхідний колір.

Створення під блоків

Electronics Workbench дозволяє поєднувати ділянки схеми в підблоки (підсхеми). Для цього необхідно виділити ділянку схеми, яку потрібно об'єднати у підблок. Після виділення потрібно вибрати пункт Subcircuit меню Circuit. На екрані з'явиться діалогове вікно, приведене нижче на малюнку.

У рядку Name потрібно ввести ім'я підблока, потім потрібно натиснути одну з чотирьох кнопок:

· скопіювати зі схеми (Copy from circuit);

· виділити зі схеми (Move from circuit);

· замінити в схемі (Replace in circuit);

· скасування (Cancel),

При натисканні кнопки "Скопіювати зі схеми" схема залишається без змін, а у поле компонентів Custom з'являється підблок із заданим йому ім'ям. При натисненні кнопки "Виділити зі схеми" виділена ділянка схеми на робочому полі вирізується зі схеми і поміщається у вікно з ім'ям, наданим підблоку, як показано нижче на малюнку. У полі компонентів Custom з'являється зображення підблок з наданим йому ім'ям.


При натисканні на кнопку "Замінити в схемі" виділена ділянка схеми замінюється у схемі підблоком, як показано нижче. При цьому так само, як і в попередньому випадку, відкривається вікно з ім'ям, наданим підблоку, а в полі компонентів Custom з'являється підблок з цим ім'ям.