Смекни!
smekni.com

Розпорядчі документи можливості роботи з текстом в графічному редакторі corel draw (стр. 3 из 6)


Приклад:

Коломийська районна рада

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

РІШЕННЯ

28.11.2000 № 13 м. Коломия

Про затвердження списків

підприємств, організацій та установ

Коломийського району, щодо надання

житлової площі трудящим, які

стоять на квартирній черзі у

будуправлінні “Промбуд-2”.

Розглянувши списки про надання житлової площі трудящим підприємства, організацій та установ Коломийського району і пропозиції житлової комісії, керуючись Положенням про порядок надання житлової площі в Україні, виконком Коломийської районної ради

ВИРІШИВ:

Бондаренку Семену Ільковичу, електрозварювальнику, працює в системібуд управління з 1980р., в будуправліні- 1982р., який проживає по вулиці Щорса 25, кв.4, займаючому дві кімнати площею 26,1 кв. м, у трьох кімнатній квартирі, де на площі 26,1 кв. м, проживає шість чоловік, для сім’ї з трьох чоловік у складі:

Бондаренко Семен Ількович – заявник

Бондаренко Ірина Пилипівна – дружина

Бондаренко Андрій Семенович – син

Виділити двокімнатну квартиру повторного заселення №18 на вулиці Чайковського № 66, жилою площею 27,3 кв. м згідно з чергою № 16 з 1989р.

Голова виконкому (підпис) М.І.Миронов

Секретар виконкому (підпис) В.І.Дудченко

Статут

Так називають зведення правил, що регулюють: а) основи організацій та підприємств і установ певної галузі господарства; б) умови утворення, склад і структура діяльності конкретного підприємства, організації або установи з певної галузі або сфери управління кооперативів, малих підприємств.

Статути покладені в основу керівних громадських, кооперативних організацій, добровільних спортивних організацій.

Статути господарських організацій мають свої особливості. Ними визначені порядок вступу в організацію, права та обов’язки її членів, органи управління, порядок виборів. Статут може складатися для конкретної господарської, кооперативної чи іншої організації, у такому випадку він називається індивідуальним. Статути розроблені для ряду однотипних установ, організацій, вважаються типовими.

У деяких галузях народного господарства, з огляду на їх особливе значення, для окремих категорій робітників і службовців трудовий розпорядок регулюється статутами про дисципліну.

Статут містить такі реквізити:

1. Гриф затвердження вищестоящого організацією або органом управління.

2. Найменування виду документа.

3. Заголовок.

4. Текст.

5. Текст містить такі розділи:

- Загальні положення, де розкриваються головні завдання і мета, найважливіші функції.

- основна діяльність у чому вона полягає, її порядок;

- планування та облік роботи;

- призначення допоміжних служб;

- взаємодія з іншими органами, що здійснюють аналогічну діяльність;

- специфічні особливості діяльності;

- відповідальність організацій за належне виконання зобов’язань і порядок розгляду спорів, подання позовів.

2. Можливості роботи з текстом в графічному редакторі Corel Draw

Графічний редактор Corel Draw – це програма векторної графіки, що дозволяє створювати і редагувати професійні векторні зображення, від простих до самих складних. Програми першої категорії (графіка заснована на кривих) називаються векторно програмами, що малюють, і створюють векторне зображення. Основна програма Corel Draw — DRAW — є векторно програмою, що малює.

Програми другої категорії (графіка заснована на крапках) називаються барвними чи програмами редакторами образа, вони створюють растрове зображення. Програма Corel Photo-Paint яка входить у пакет Соrеl Draw відноситься до цієї категорії.

Протилежність. Коли ви відкриваєте Corel Photo-Paint, ви попадаєте в абсолютно інший світ. Ставлячи окремі крапки на електронній полотнині — ви дійсно малюєте.

Уся суть простоти DRAW може бути зведена до одного слова — крива. Головним у DRAW, а також у CorelDRAW, є її здатність створювати криву, і ця основна відмінність від того, що робили барвні програми і редактори образів.

Як і більшість найбільш зроблених графічних програм, CorelDRAW використовує базові елементи створення об'єктів разом з новими більш могутніми. Створення простої чи кривої квадрата ще не дає приводу радуватися, тому що, у дійсності заслуговує на увагу застосування інструментів спецеффектів наприклад, Blend (перехід) може створити перехід одного об'єкта в інший, a Extrude (видавлювання) додає глибину й обсяг. Існує Radial Fill (радіальне наповнення), що змінює колір наповнення, а також Rotate, Envelope, Weld, Combine, Perspective... і шрифти

Можливо найбільш вражаючою частиною CorelDRAW є те, як вона дозволяє вам працювати з текстом. Величезна кількість шрифтів Тіре 1 і True

Тіре використовується для створення електронного продукту, а типографське устаткування дозволяє встановлювати мінімальний розмір шрифту, а потім змінювати його не змінюючи якості. Крім того, CorelDRAW дозволяє працювати з текстом також, як і з іншими об'єктами, при цьому можна використовувати всі спецеффекти.

Це властивість безсумнівна приводить до двох результатів: 1) користувач одержує задоволення від розширення можливостей маніпуляцією текстом; 2) у тих же користувачів виникає ефект відчуження в зв'язку з тим, що раніш вони не вникали в те, що відбувається насправді. Насправді CorelDRAW приніс значний прибуток.

Інтерфейс програмного пакету Corel Draw (Рис.1.)

Уздовж лівої сторони робочого вікна розташовані дев'ять прямокутників, що складають набір інструментів DRAW. Вони забезпечують доступ до основних команд і функцій програми.

Багато в чому успіх DRAW зобов'язаний своєму досить доступному і зрозумілому інтерфейсу. Навіть якщо ви ніколи не мали справу з графічними програмами, — намалювати прямокутник у DRAW не складе праці. Елементарного знайомства з основними прийомами (клацнути мишкою, вибрати інструмент і перевести курсор на сторінку, натиснути кнопку мишки і не відпускаючи неї малювати) досить для того, щоб створити не тільки прямокутники, але й овали, текстові блоки, лінії й об'єкти вільної форми. Освоюючи цей прийом, ви відразу ж довідаєтеся як збільшуються частини малюнка. Усі ці операції зводяться до простих правил.

• рядок заголовка, що відображає ім'я додатка і відкритого файлу;

• рядок меню, що забезпечує доступ до більшості функцій і команд програми;

• лінійки прокручування, для переходу в різні частини документа;

• кнопки зі стрільцями в правому верхньому куті екрана для розширення вікна

DRAW на весь екран, або згортання його до піктограми;

• кнопка керування у верхньому лівому куті для швидкого чи розгортання закриття DRAW.

Рис.1. Інтерфейс програмного пакету Corel Draw.

Хоча зручніше редагувати текст безпосередньо в графічному документі, іноді це буває досить складно виконати. Якщо ви застосували до тексту деякі ефекти, відредагувати його можна в спеціальному діалозі. Виділивши текстовий об'єкт і натиснувши кнопку "Edit Text" панелі Property Bar (Панель властивостей), ви відкриєте діалог редагування тексту (Рис. 2). Робота в цьому діалозі не відрізняється від роботи з простим текстовим редактором.


Рис 2. Діалог редагування тексту

Вводьте і редагуйте текст, виділяйте фрагменти і змінюйте їхнє форматування за допомогою кнопок, розташованих у верхній частині діалогу. Ви можете вставити текст із документа, створеного текстовим редактором. Натисніть кнопку Insert (Вставка) і на екрані з'явиться діалог відкриття файлу. У ньому ви можете вибрати файл у форматі одного з розповсюджених текстових редакторів. У результаті ваш файл буде вставлений у текстовий об'єкт, що редагується. Закінчивши редагування і форматування тексту, натисніть кнопку ОК у діалозі, щоб повернутися в основний режим роботи з графічним документом. Як уже відзначалося, найпростіше виконувати форматування тексту за допомогою панелі Property Bar (Панель властивостей), що при роботі з текстом містить кнопки форматування. Додаткові можливості по форматуванню тексту можна одержати в спеціальному діалозі (Рис.3), що викликається за допомогою кнопки "Format Text" панелі Property Bar (Панель властивостей). Цей діалог містить кілька вкладок, що дозволяють настроїти форматування символів і абзаців, установити табуляцію і розміри стовпчиків тексту, а також застосувати деякі текстові ефекти.


Рис. 3. Форматування символів

Якщо кнопка замок у нижній частині діалогу натиснута, і на ній намальований закритий замок, то зміни форматування наберуть сили відразу після введення значень у полючи діалогу. Віджавши кнопку замок, ви зміните малюнок на ній. Тепер замок відкритий. У цьому випадку варто натиснути кнопку Apply (Застосувати) після зміни форматування, щоб зміни набрали сили. Ви можете змінити форматування декількох об'єктів, виділяючи їх і набудовуючи різне форматування. При цьому діалог залишається відкритим. Щоб закрити діалог, варто натиснути кнопку ОК. На першій вкладці діалогу набудовується форматування символів (Рис.3). На цій вкладці можна вибрати шрифт, його розмір і накреслення, а також використовуваний мовний профіль. Поля в правій частині діалогу дозволяють використовувати більш оригінальні способи форматування. У списках Underline (Підкреслення), Sinkethru (Закреслювання) і Over-line (Надчеркивание) вибирається тип ліній для розташування під текстом, по чи тексту над текстом відповідно. Доступне використання тонких і товстих, одинарних і подвійних ліній. Підкреслити можна як весь текст, включаючи пробіли, так і тільки слова. Ви можете використовувати кілька ліній одночасно, наприклад, розташувавши тонку подвійну лінію під текстом і одинарну товсту - над текстом. Натиснувши кнопку, розташовану правіше будь-якого списку, ви можете настроїти товщину і розташування ліній. У списку Uppercase (Регістр) можна установити малі прописні чи всі прописні букви. У списку Position (Позиція) вибирається верхній і нижній індекс. Ці можливості є й у текстових редакторах. У нижній частині діалогу розташовані полючи, за допомогою яких можна виконати форматування, недоступне текстовим редакторам. Щоб ці полючи стали доступними, варто виділити один чи кілька символів у тексті. Далі ви можете задати вертикальний і горизонтальний зсув, а також кут повороту для виділених символів. За допомогою повороту і зсуву окремих символів, а також при використанні підкреслення і надчеркивания одночасно, ви можете одержати незвичайне форматування тексту, що можливо тільки в CorelDRAW 10 (Рис. 4)