Смекни!
smekni.com

Розпорядчі документи можливості роботи з текстом в графічному редакторі corel draw (стр. 6 из 6)

4.1.7. Про всі виявлені під час роботи несправності обладнання необхідно доповісти керівнику у випадку аварії слід негайно припинити роботу для усунення аварійних обставин.

4.1.8. Про кожний нещасний випадок очевидець, учень, який його виявив, або сам потерпілий повинні доповісти безпосередньому керівникові робіт і вжити заходів щодо лікарської допомоги.

4.1.9. Керівники, які не забезпечили дотримання вимог цієї інструкції, а також особи, що допустили порушення цих вимог притягаються до відповідальності, згідно з діючим законодавством.

4.2. Вимоги безпеки праці перед початком роботи

4.2.1. Перевірити наявність та надійність захисного заземлення устаткування.

4.2.2. Перевірити стан електричного шнура та вилки.

4.2.3. Перевірити справність вимикачів та інших органів управління ПК.

4.2.4. При виявленні будь-яких несправностей ПК не вмикати і негайно повідомити про це керівника.

4.3. Вимоги безпеки праці під час роботи

4.3.1. Виконувати тільки ту роботу, яка входить в обов'язки учня.

4.3.2. Вмикати і вимикати ПК тільки вимикачами, забороняється проводити вимкнення вийманням вилки з розетки.

4.3.3. Не допускати до ПК сторонніх осіб, які не беруть участі у роботі

4.3.4 Забороняється переміщати і переносити блоки, обладнання, які

знаходяться під напругою.

4.3.5. Не вживати їжі на робочому місці.

4.3.6. Суворо виконувати загальні вимоги по електробезпеці та пожежній безпеці.

4.3.7. Самостійно розбирати та проводити ремонт ПК категорично забороняється.

4.3.8. ПК необхідно використовувати у суворій відповідності з експлуатаційною документацією на неї.

4.3.9. Під час виконання роботи слід бути уважним, не звертати уваги на сторонні речі.

4.3.10. Про всі виявлені несправності та за збої в роботі апаратури необхідно повідомити безпосереднього керівника.

Режим праці та відпочинку

4.3.11. Необхідно чітко виконувати встановлений режим праці та відпочинку, що враховує функціональну напруженість праці, динаміку систем організму та працездатності і передбачає обов'язкове виконання регламентованих перерв.

4.3.12. В режимі праці повинні бути додатково через кожну годину роботи перерви на 5-10 хв., а через 2 год.- на 15 хв.

4.3.13. Під час роботи з текстовою інформацією (у режимі введення даних редагування тексту та читання з екрану дисплея) найбільш фізіологічним є пред'явлення чорних знаків на світлому фоні.

4.4. Вимоги безпеки праці після закінчення роботи

4.4.1. Зберегти результати роботи програми.

4.4.2. Відключити ПК від електромережі.

4.4.3. Прибрати робоче місце.

4.5. Вимоги безпеки життєдіяльності в аварійних ситуаціях

При появі незвичного звуку, запаху паленого, самовільного вимкнення машини негайно припиніть роботу і повідомте про це безпосереднього керівника.


V. Висновок

Ми живемо у цікавий, переломний час. Корінна зміна формації, перебудова господарства, розвиток нових економічних відносин спонукує до нового погляду на, здавалося б, звичні речі. Нове мислення, нові форми та моделі господарювання, пошук ефективних методів трудової діяльності зумовлює сучасний діловий стиль. Сьогодні кваліфікованого спеціаліста ми називаємо "діловою людиною". У цьому - вияв поваги та визнання професійних якостей. Але ж діловими людьми не народжуються, ними стають у процесі щоденної праці, наполегливого навчання, самоосвіти та самовиховання.

На сучасному етапі діяльність будь-якого закладу, установи, фірми, організації без секретаря неможлива. Оператор комп’ютерного набору, секретар - перший, з ким зустрічається відвідувач в установі. Від нього багато в чому залежить, як розпочне свій робочий день керівник. Від поведінки секретаря залежить престиж фірми, в якій він працює, зрештою, настрій партнерів і клієнтів фірми, установи, організації. Оператор комп’ютерного набору, секретар - це помічник, який основну роботу з документами бере на себе, даючи змогу керівникові творчо працювати в суто виробничому плані.

Зростання ролі керівника та секретаря у сучасних умовах змушує звернути пильну увагу на обов'язки, права, відповідальність і місце секретаря в структурі управління.

Секретар завжди має ретельно та продумано виконувати свої обов'язки. Спокійно, розсудливо, неквапливо, достойно вирішувати питання у межах своєї компетенції, відчувати "нюанси" справи, що дає змогу без суттєвих втрат виходити із важких ситуацій. Секретар завжди на виду та в курсі багатьох питань. Секретар - надзвичайно актуальна сучасна професія, яка належить до обслуговуючих.

Специфіка секретарської служби полягає в операціях з документами і чисельних контактах з людьми, як безпосередніх, так і по телефону, телетайпу, з допомогою листування. Здебільшого ці функції доводиться здійснювати паралельно з виконанням доручень, інших, не пов'язаних між собою, робіт. Це спонукує до самодисципліни, до правильного розподілу часу й уваги, працювати швидко і безпомилково. Все належить виконувати на високому професійному рівні, спокійно, інтелігентно, тактовно, доброзичливо і дипломатично.

У секретаря також повинен бути імідж. Під ним у даному випадку мається на увазі охайність, привабливий вигляд, відповідна поведінка в будь-якій ситуації, високопрофесійний стиль роботи з документами і спілкування з людьми. До того ж порядок на робочому місці і в допоміжних технічних засобах, розбірлива, грамотна і тактовна мова, відчуття власного часу і часу інших, доброзичливе ставлення до людей, приємна посмішка на обличчі, добрий настрій і, як основа всього, - вболівання за авторитет установи, в якій він працює.

Як бачимо, секретарська праця не така вже й легка, як може видатися на перший погляд, і потребує багато сил, енергії та уміння. Отож, підготовка спеціалістів цієї справи в професійно-технічних закладах річ потрібна і на часі.


VI. Використана література

1) Сергій Пономаренко «Сorel Draw 9» Новий рівень технологій створення векторних зображень Київ – 1999.

2) А.М.Тайц «Самоучитель Сorel Draw» А.А.Тайц «Решение любых задач графического дизайна» Київ 1998.

3) Михаил Бурлаков «Сorel Draw для користувача» Київ 1999.

4) Михаил Петров «Сorel Draw 8» Станислав Попов Керівництво користувача з прикладами і завданнями. Київ 2006

5) Коваль А.П. “Ділове спілкування”. - К.: Либідь, 1992

6) Молдованов М.І., Сідорова Г.П. “Сучасний діловий документ”.-К.: 1992

7) Палеха Ю.І. “Документаційне забезпечення управління”. - К.: МАУП, 1997