Смекни!
smekni.com

Розпорядчі документи можливості роботи з текстом в графічному редакторі corel draw (стр. 5 из 6)

крива не зв'язані. Виділите тільки криву і видалите її. Зовнішній вигляд тексту залишився незмінним, хоча крива, по якій він був розміщений, відсутній. Далі ми продовжимо перетворення фігурного тексту.

Зміна розташування символів тексту

За допомогою інструмента "Shape Tool" ви можете змінити відстань між сусідніми символами. Ця операція називається кернингом. Кернинг можна застосовувати як до звичайного, так і до фігурного тексту. Кернинг переміщає сусідні символи чи ближче далі друг від друга. Створіть об'єкт фігурного тексту. Щоб виділити символи для кернинга, виберіть інструмент "Shape Tool". Ви заметете, що поруч з кожним символом з'являться маленькі контурні чи квадратики вузли (Рис. 13). Щоб виділити символи, що ви хочете підсунути, треба виділити ці вузли. Стрілки керування, також використовуються для регулювання інтервалів.

Рис. 11. Зміна розміщення символів фігурного тексту


Установите покажчик миші на вузлі, що знаходиться ліворуч від символу, що ви хочете перемістити, а далі, натискаючи і утримуючи ліву кнопку миші, перемістите покажчик миші на нову позицію. Разом з покажчиком миші будуть зрушені і символи (Рис. 13). Ви можете виділити кілька вузлів і пересунути їх разом. Щоб виконати кернинг рядка тексту за допомогою стрілок керування , перетягнете за допомогою миші відповідну стрілку. При використанні стрілки буде змінюватися відстань між усіма символами тексту, а при використанні стрілки, вони буде мінятися відстань між рядками. Редагування вузлів текстового об'єкта за допомогою інструмента "Shape Tool" схоже на роботу з вузлами інших типів об'єктів, і ви можете застосовувати прийоми, описані нами раніше. Виберіть інструмент "Pick Tool". Текстовий об'єкт буде виділений. Виберіть команду меню Text/Straighten Text (Текст/Випрямити текст). Текст прийме свій первісний вид. Схожа команда Text Align/To Baseline (Текст/Вирівняти по опорній лінії) тільки вирівнює текст по опорній лінії, тобто скасовує усі вертикальні зсуви символів. Опорною лінією називається уявлювана лінія, по якій вирівнюються всі символи в рядку тексту. Команда Text/Straighten Text (Текст/Вирівняти текст), крім того, скасовує горизонтальні зсуви і повороти окремих символів.

3. Порівняння версій програми CorelDRAW (версії CorelDRAW 7.0 - CorelDRAW 9.0)

Формування

- Інструмент Обрізка дозволяє видаляти непотрібні області векторних об'єктів і растрових зображень

- Тепер процес формування об’єктів кривих став набагато простішим. В режимі вибору рамки вільної форми, що виділяє, можна вибрати кілька вузлів у самих складних кривих. Видозмінені маркери керування також допомагають при виборі і редагувані вузлів. Крім того, можна набагато простіше переміщати сегменти лінії.

- Можна скоротити число вузлів в об'єктах кривих, що корисно при виборі об'єктів на такі пристрої, як пристрій для вирізання з вінілу, плоттери і поворотні граверні інструменти.

- Можна формувати об'єкти шляхом створення округлення, чи виїмок фасок на кутах.

- Для створення границі можна автоматично створювати шлях навколо обраних об'єктів Цю границю можна використовувати при створенні абрисів, ключових ліній чи ліній вирізу.

Ефекти і заливання.

- Ефекти скосу забезпечують глибину графіки і текстових об'єктів за рахунок ефекту тривимірного простору. Ефекти скосу можуть містити як плашечні, так і тріадні кольора (СМУК), тому вони ідеально підходять для друку.

- Інструмент Интелектуальна заливка дозволяє застосовувати заливання в областях, у що перекриваються об’єктами На відміну від інших інструменів заливки за допомогою яких заповнюється заливка

- тільки об’єктів, інструмент Інтелектуальна заливка визначає краї області і створює закритий шлях, тому можна виконати заливання області.

Копіювання об’єктів

- При дублюванні об'єктів можна легко задати відстань між вихідним об'єктом і його дубльованою копією.

- Можна створювати кілька копій об'єктів і задавати їхнє положення. Наприклад, можна розподілити копії об'єкта по горизонталі чи праворуч ліворуч від вихідного об'єкта.

Зміна порядку об'єктів

- Удосконалена команда Упорядкувати Порядок дозволяє легко змінювати порядок розміщення об'єктів на слої або сторінці.

Форматування тексту

- Вікна настроювання Форматування абзацу і Форматування символів забезпечують легкий доступ до часто використовуваних параметрів форматування тексту. Крім того, нові команди меню Текст дозволяють легко додавати табуляції, стовпці маркери і буквиці, а також вставтяти коди форматування, наприклад довгі тире і нерозривні пробіли.

- Можна розмістити текст уздовж любого шляху, використовуючи динамічний перегляд, під час якого простіше розмістити текст. Розташувавши текст уздовж шляху можна продовжити настройку положення тексту. Наприклад, можна легко змістити текст по шляху і відобразити його по горизонталі чи по вертикалі в обох напрямках.

- Можна легко вибрати для проекту потрібні шрифти. Крім перегляду обраного тексту з різними шрифтами, тепер можна швидко переглянути список доступних видів шрифтів і визначити шрифти і стилі, доступні в кожному виді.

- Можна вставити додаткові переноси, що дозволяє задати місце переносу слова, якщо воно приходиться на кінець рядка. Можна також створювати спеціальні визначення для додаткового переносу, що дозволяє задати місце переносу визначених слів, коли вони будуть вводитися в додатку CorelDRAW.

- Можна імпортувати чорний текст як чорний СМУК.

Коректування растрових зображень

Лабораторія по коректуванню зображень дозволяє легко і швидко виправляти колір і тон фотографій і інших растрових зображень в одному вікні.

Параметри безпеки РDF

Можна задати параметри безпеки для захисту створених файлів формату Adobe PDF. При перегляді файлу PDF у профамме Adobe Acrobat, параметри безпеки дозволяють контролювати вибір дії при перегляді, а також ступінь доступу до файлу і ступінь його редагування і відтворення. Можна також відкривати й імпортувати файли PDF захищені паролем.

Набір CorelDRAW Design Collection

Набір CorelDRAW Design Collection надає готові для використання шаблони професійної якості різних стилів виконання. Комбінуючи макети і стилі виконання, можна створювати ефектні й оригінальні буклети, брошури, фірмові бланки, конверти, візитні картки і наклейки.

Функції більш ранніх версій CorelDRAW Graphics Suite

Функції, що були новими в більш ранніх версіях CorelDRAW Graphics Suite, можна легко розпізнати при запуску програми. Можна виділити всі команди й інструменти меню, що були новими у визначеній версії, клацнувши Довідка Нові функції відблисків. Ця функція дуже корисна при відновленні за допомогою більш ранньої версії CorelDRAW Graphics Suite.

Методи навчання

- При використанні кожного інструмента з набору інструментів, поради допомагають цілком опанувати ними.

- У "Порадах експертів" експерти по пакету CorelDRAW Graphics Suite із різних областей поліграфічної промисловості поділяються своїми ідеями, підходами, порадами і методами.


ІV. Наукова організація праці та безпека життєдіяльності при роботі на ПК

4.1.1. До самостійної роботи на персональних електронно-обчислювальних машинах (ПК) допускаються особи, що пройшли медичний огляд, інструктаж з охорони праці і навчання за спеціальною програмою.

4.1.2. Під час роботи на ПК та інших пристроях, на учня можуть впливати такі небезпечні та шкідливі фактори:

- Електрострум.

- Випромінювання.

4.1.2.1. Перенапруга зору під час роботи з екранними пристроями, особливо при нераціональному розташуванні екрана по відношенню до очей.

4.1.3. Освітлювальні установки повинні забезпечувати рівномірну освітленість і не повинні утворювати засліплюючих відблисків на клавіатурі й інших частинах пульту, а також на екрані дисплею в напрямку очей оператора.

4.1.4. Дисплеї повинні розташовуватися при однорядному їх розміщенні на відстані не меншій 0,7 м від стін; відстань між робочими місцями повинна бути не менша 1м. Забороняється встановлювати дисплеї екранами один проти одного.

4.1.5. Кут нахилу екрана дисплея по відношенню до вертикалі повинен складати 10-15 градусів, а відстань до екрана - 400-500 мм.

4.1.6. У приміщеннях і на робочому місці необхідно підтримувати чистоту і порядок, проводити систематичне провітрювання.