Смекни!
smekni.com

Основні положення електронної комерції (стр. 3 из 5)

Комп’ютерну грамотність населення можна підвищити лише за рахунок зусиль середньої школи. Інформатизація шкіл, навчального процесу має стати, крім всього іншого, квінтесенцією нинішньої шкільної реформи. Бажано впровадити інформаційні, мультимедійні технології в навчальний процес з усіх шкільних предметів, а не просто організувати комп’ютерні класи в школах. Держава має усвідомити це як найпріоритетніше завдання й підтримати його всіма можливими способами й коштами.

Узагалі, в нашій країні досить важко буде перейти в режим електронного уряду, позаяк підстав для внутрішньої мотивації чиновників у цьому процесі небагато. Лише створення загальної атмосфери затребуваності роботи із широким використанням сучасних комп’ютерних технологій з одного боку й політичної волі з іншого сформує умови для швидкого створення електронного уряду. Зволікати не можна, інформаційні технології безупинно розвиваються — як би не залишитися на узбіччі.


4. Використовуючи пошукові системи та каталоги знайдіть вітчизняні підприємства та організації які надають можливість замовляти, бронювати чи купляти

Варіант 1) квитки на залізничний,автобусний,водний чи повітряний транспорт;

Варіант2)квитки в кінотеатри,музеї,театри,на концерти тощо;

Варіант 3)туристичні путівки,проживання в готелях,базах відпочинку,пансіонатах тощо.

Хід виконання

В вікно пошуку вводимо вираз:”бронювання квитків на залізничний,автобусний,водний та повітряний транспорт”Google відшукав для нас сайти,в яких міститься цей вираз. Переглядаємо їх та обираємо адреси тих сайтів на яких здійснюють відповідну послугу.

Варіант1) www.tourcenter.kiev.ua, www.ko-tourisn.gov.ua, railway.lviv.ua, www.uz.gov.ua, swrailway.gov.ua, avtovokzal.com.ua, www.kbp.com.ua, www.airport.kiev.ua, www.avit.aero .

Варіант 2) та варіант 3) www.tourcenter.kiev.ua, www.ko-tourisn.gov.ua, www.iciso.org, www.piligrin.lviv.ua .

Висновки

Після перегляду даних сайтів,бачимо,що деякі з них надають весь спектр послуг. Це туристичні фірми,сторінки яких www.tourcenter.kiev.ua , www.ko-tourisn.gov.ua (Київський туристично-інформаційний центр). Це найкращі сторінки. Вони містять інформацію про всі види транспорту,часи відправлення та прибуття,все про міста,населені пункти,готелі,історичні пам’ятки,урочисті події,культурні заходи тощо. На даних сайтах можна бронювати квитки на транспорт(всі види),культурні заходи,а також місця в готелях,туристичні путівки та інше. Потрібно тільки обрати вид транспорту,час,маршрут,відповідний культурний захід,тур чи готель, і у вікні для бронювання ввести свої дані. Сайти , railway.lviv.ua, www.uz.gov.ua, swrailway.gov.ua – спеціалізуються на продажу залізничних квитків. Вони також містять всю інформацію про рух поїздів,а також є додаткова інформація про Укрзалізницю(історія,послуги тощо). Сайт avtovokzal.com.ua спеціалізується на продажу та бронюванні квитків на автомобільний транспорт. Сайти www.kbp.com.ua, www.airport.kiev.ua, www.avit.aero – вся інформація про авіарейси та бронювання авіаквитків. Зокрема на останньому сайті можна забронювати авіаквитки у всьому світі.

Туристичні компанії “ISICO.org” та “Пілігрим” надають широкий вибір туристичних путівок,інформацію про готелі,бази відпочинку,про цікавинки міст,історичні пам’ятки та іншу супутню інформацію,якою можуть цікавитися охочі відпочити чи подорожувати.

5. Знайдіть аналогічні закордонні компанії чи сервіси. Порівняйте їх та визначіть можливість замовлення в Україні послуг закордоном і навпаки чи можна придбати аналогічні послуги в Україні використовуючи сервіси закордонних компаній

Хід виконання

За допомогою пошукової системи Google та перекладача аналогічно знаходимо закордонні сайти.

В Росії замовити квитки на залізничний,автобусний,водний та повітряний транспорт,квитки в кінотеатри, музеї, театри турпутівки, бронювання місць в готелях можна на сайтах: www.agent.ru (Агент.Ру),www.mobiticket.ru (Мобильный билет),poezdka.ru (Поездка.Ру). Умови замовлення такі як і в Україні. Також є сайт замовлення авіаквитків з будь-якої точки світу – www.ozon.travel .

В Чеській Республіці зарезервувати квитки на культурні заходи можна на сайтах:www.ticketpro.cz ,www.vstupenka.liberec.cz . Авіаквитки – aero.tickets-online.cz . Квитки на всі види транспорту – www.letenky.invia/cz ,www.pelikan.cz ,www.kralovna.cz . Два останні сайти надають також послугу замовлення туристичних путівок,місць в готелях,базах відпочинку тощо.

Висновки

Порівнюючи,бачимо,що структура сайтів як в Україні так і за кордоном майже однакова. Всі фірми намагаються вмістити всю необхідну інформацію,яка може зацікавити відвідувача. За допомогою таких сайтів дуже легко обрати потрібну послугу і замовити квитки на неї. Відмітимо,що для бронювання квитків з будь-якої точки світу(як вказано на деяких сайтах),то потрібно володіти міжнародною платіжною карткою для оплати послуги. Також можна замовити послугу бронювання квитків в Україні використовуючи сервіси закордонних компаній та за кордоном послуги в Україні – але лише на сайтах туристичних фірм,тобто бронюванням займеться ваш туроператор.

6. Дослідіть електронний ринок

Варіант 1) програмного забезпечення в Україні та за кордоном,знайдіть та опишіть роботу на даному ринку посередників та компаній що пропонують власні розробки;

Виробники програмного забезпечення.

- Компанія Soft Serve www.softserveinc.com Штаб-квартира у м.Львів. Продукція – програмне забезпечення. Близько 1000 співробітників. Займається в основному офшорним програмуванням.

- Глобал Лоджик Україна www.globallogik.com.ua Офіси в Києві,Харкові,Львові,Миколаєві. Галузь:розробка програмного забезпечення. ГлобалЛоджикУкраїна – український підрозділ софтерної аутсорсингової компанії GlobalLogik. На сайті новини,інтерв’ю,вакансії на даному підприємстві.

- InfoSOFT www.infosoft.ua М.Київ,вул.Кутузова,18,7. Працює в галузі інформаційних технологій,займається розробкою і впровадженням програмного забезпечення. Продукція Infosoft,WFM,Sales Intelligence,Nortrom CMS,GPS tracker. Можливе виготовлення програмного забезпечення під замовлення. Контакт через телефон,e-mail,ISQ,Skype,MSN або в офісі(вказана карта проїзду).

- Лабораторія Касперського www.kaspersky.com Продукція:антивірусне програмне забезпечення. На сайті розміщена пропозиція стати партнером підприємства,посередником. Офіси компанії розміщені по всьому світі. На сайті обираєте країну і відповідно адресу,телефон,сайт чи e-mail у даній країні для встановлення контактів.

- Підприємство IT High Group www.ihg.at.ua м.Хмельницький. Займається продажем комп’ютерної техніки,ігрових товарів,програмного забезпечення. Також пропонує послуги комплексного обслуговування та налагодження програмного забезпечення. Контакт встановлюється за телефоном,електронною поштою,в офісі. Оплата товарів – 100% передоплата на рахунок в «Універсал-Банку». Доставка за рахунок отримувача за 3-4 дні.

- EQL-Kassa www.eqlkassa.narod.ru Програми для касових апаратів. Покупка через Інтернет. Встановлення контакту за телефоном,електронною поштою.

- Internet Office www.internet-office.kiev.ua м.Київ,просп.Возєднання 7а,204. Продукція:статистика сайтів,проксісервісів,офісної АТС,поштових серверів. Встановлення зв’язку з компанією телефоном,електронною поштою,в офісі.

- ООО Софтлист www.softlist.com.ua м.Київ,вул.Фрунзе,20-22;м.Дніпропетровськ,вул.Плеханова 18,410. Продукція:ПЗ для дому та офісу. Має представництва в Росії. Оплата товарів готівкою,безготівковий рахунок,кредитною карткою,Web-money. Доставка можлива кур’єром, «Автолюкс», «Нічний експрес», Укрпошта або самостійно забрати заказ в Києві.

Висновки

Найкращий вибір умов доставки пропонує ООО Софтлист. Але якщо ПЗ потрібно для підприємств,то краще придбати його у безпосереднього виробника за більш низькою ціною. Більшість видів програмного забезпечення можна завантажити через Інтернет(особливо якщо для дому),тому такі сайти,які ми дослідили,є зручними для споживачів,оскільки можна придбати товар не виходячи з дому.

Варіант 2) інформації(по категоріям: фінансова, юридична, комерційна, нормативна,науково-технічна,маркетингова;

Хід виконання

У вікно пошуку вводимо вираз «інформаційні послуги». Обираємо сайти по категоріям інформації.

Фінансова.

- Консультаційна компанія «Гріна».www.grina-company.com .м. Київ ,вул. Старонаводницька, б.8.Послуги:юридичний консалтинг,фінансовий консалтинг,бізнес-консалтинг,комплексна допомога.

- Катеринославська ТБ,www.tbe.com.ua ,м. Дніпропетровськ, пр-п. Пушкіна,49,офіс 4/1.Спекгр послуг:проведення електронних біржових торгів,котирування цін,проведення аукціонів,укладення контрактів та інше.

- Компанія TELETRADE,www.tele-trade.com.ua ,м. Рівне,вул. Соборна,192. Пропонує широкий спектр сервісних і консалтингових послуг на світових фінансових ринках:міжнародному валютному ринку FOREX і американському фондовому ринку STOCK. Має досвід роботи співпраці з багатьма банками і брокерськими компаніями.

Комерційна.

- Власна справа,www.vlasnasprava.info .Напрямок діяльності порталу – надання комерційних інформаційних послуг. На сайті є також численні ссилки на інші сайти,на яких можна знайти потрібну інформацію. Звісно присутня реклама,але вона лише допомагає пришвидшити процес пошуку необхідного матеріалу. Сайт містить останні новини ,статті про ведення бізнесу.

- NBB міжнародна компанія, www.nbbrokers.com ,м. Київ,вул. Златоустівська,10-2а. Консультації по веденню бізнесу,маркетинг-консультації та інше.

- Антикризова система «Технології успіху»,www.bovanko.com ,м. Львів,вул. Городоцька,174. Консультації по веденню бізнесу в антикризовий період.

Юридична.

- Astapov Lawyers,International Law Group,www.astapovlawyers.com .м. Київ, вул. Шовковична,3. Надає повний комплекс послуг на українському юридичному ринку. Високоспеціалізовані юристи надають юридичну допомогу в усіх галузях економіки.

- ТОВ «Ай-ленд»,island.at.ua ,Київська обл. ,м. Вишгород,вул. Межигірького Спаса,6. Надає послуги:адвокатські,юридичний супровід бізнесу,операції з нерухомістю та інше.

- Adalet Consulting SRL,www.adalet.md .Молдова,вул. Тигіна,65,офіс 202.Це юридична фірма,надає широкий вибір інформаційних послуг. Практика діяльності підприємства поширюється на всі галузі права. Надає інформаційні послуги як молдавським підприємствам,так і іноземним.