Смекни!
smekni.com

Радіорелейні комплекси на основі перспективних схемо-технічних рішень (стр. 7 из 7)

Цифрові антенні решітки – це антенна система, що є сукупністю аналого-цифрових каналів із загальним фазовим центром у якій діаграма спрямованості формується в цифровому вигляді, без фазоповертачів. Але лише тепер, з розвитком мікропроцесорної техніки, стало можливим практично реалізувати накопичений науковий досвід.Сучасні технології ЦАР своїм масовим розвитком зобов'язані інтеграції процесорів цифрової обробки сигналів з аналого-цифровими і цифро аналоговими перетворювачами (Ацп/цап) в рамках одного модуля або навіть чіпа Побудоваканалів ЦАР на такій основі дозволяє уніфікувати процедури і апаратні вузли обробки сигналів і спрощує їх адаптацію до того або іншого протоколу роботи. Технологія ЦДО забезпечує максимальну простоту ре конфігурації і модифікації систем зв'язку, який часто зводиться лише до заміни їх програмного забезпечення. Ключова особливість ЦАР – цифрове формування променів діаграми спрямованості (ДС) антени.У завданнях зв'язку це дозволяє динамічно оптимізувати обслуговувану зону покриття оперативно пере націлюючи цифрові приемопередающие промені залежно від територіального розподілу абонентів

Список літератури

1. Витяг з організаційно-методичних вказівок начальника зв’язку ЗС України - начальника Головного управління зв’язку та інформаційних систем ГШ України щодо підготовки військ зв’язку ЗС України у 2009 навчальному році.

2. E-mail: info@zetms.ru, sale@zetms.ru

3.www.granit-vt.ru

4. Т.М. Наритник, В.В. Волков, Ю.В. Уткін Радіорелейні та тропосферні системи передачі: Навч. посіб. – 2008. – 367,373, 376 с.