Смекни!
smekni.com

Основы дизайна 10 класс профиль (стр. 7 из 7)

Мал. 2.

На мал. 3 – сторінка про історію України організована таким чином: текст повільно рухається знизу угору на лівій сторінці книги, а на правій та29

кож за допомогою анімації з’являється, збільшується та зникає ілюстративний матеріал з цієї теми. Весь рух у будь-яку мить можно зупинити за допомогою кнопки Stop та потім знову продовжити за допомогою кнопки Play.

Мал. 3.

Мал. 4.

Мал. 5.

Перегляд інформації з розділу «Ukraine today» організовано як слайдшоу з українськими краєв идами.

30

Є на сторінці з мал. 2 розділ «Yesterday’s jobs of Ukrainians». Це розділ, в якому описуються деякі з професій, які мали колись українці: писанкарство; бандуристи, кобзарі та лірники; тощо. На мал. 4 перша з сторінок, на яких описується писанкарство. На наступну сторінку можна потрапити натиснувши на кнопку Next. Цикл сторінок про писанкарство закінчується галереєю найкращих робіт учнів нашого ліцею, які за допомогою комп’ютера малювали писанки до Великодня. На мал. 5 одна з циклу сторінок, на яких розповідається про бандуристів, кобзарів та лірників.

Музичний супровід цих сторінок – це українські народні пісні, які виконуються за допомогою сопілки.

Також на сторінці, яка зображена на мал. 2 є розділ «KYIV». Це посилання на практично окремий посібник з цієї теми. На головній сторінці (мал. 6) є тема посібника, посилання на різні розділи у вигляді двох груп кнопок та загальна інформація про Київ. Першим посиланням є розділ «History» – давні часи, Київська Русь, Козацтво з підрозділами (організація списку розділівпосилань на мал. 7). Приклад однієї з сторінок з розділу «History» зображено на мал. 8, тут можна побачити, що на всіх інформаційних сторінках є завдання для виконання під час опрацювання інформації на сторінці (текст жовтим кольором). Далі на головній сторінці розташований розділ «Famous people» (видатні люди), його підрозділи показано на мал. 9. На сторінці з посиланнями на підрозділи про видатних людей є біжучий рядок з висловом Гребінки про Київ. Про кожного з цих видатних людей далі ви можете дізнатися на сторінках цього посібника (наприклад, про


Михайла Грушевського зі сторінки з мал. 10). Якщо йдеться про композитора, то на таких сторінках йде музичний супровід з його творів.

Мал. 6.

Мал. 7.

Мал. 8.

Мал. 9.

Далі йде посилання на розділ «Places to visit» про історичні та культурні пам’ятки міста Києва. На малюнку 11 список підрозділів, а на малюнку 12 приклад опису церкви у Києві.

Наступний розділ «Good to know». У ньому є інформація і про освіту в Україні, навчальні заклади Києва, і про національну їжу України, і про історію грошової української одиниці – гривні. Тут також є і завдання для учнів під назвою: «Чому я люблю своє рідне місто?».

Мал. 10.

Мал. 11.

Мал. 12.

31

07.11.2009 14:27:05


Далі йде розділ «General tests». На кожній інформаційній сторінці посібника є завдання. Загальні тести – це електронні тести для перевірки отриманих за допомогою цього посібника знань (приклад на малюнку 13).

Є у посібнику ще розділи «Picture Gallery» з завданням розповісти про зображені речі на малюнках (малюнок 14, колекції фотографій автоматично змінюються під час перегляду),

«Symbols» про символіку України з Мал. 14.

профорієнтації учнів. З цієї сторінки

(малюнок 16) ми можемо потрапити

Мал. 15.

прослуховуванням національного гімну України (малюнок 15) та «Sports» про спор-тивні досягнення українців (футбольний клуб «Динамо», брати Клічко).

Є у цьому посібнику і завдання з аудіювання інформації.

Повертаючись до нашого основного посібника, ми заходимо до середнього будинку, де є інформація щодо

до електронного психологічного тесту для з’ясування, ким ви можете стати, до розв’язання кросворду з назвами професій, до трьох кімнат, в яких є підказки та розповіді про деякі професії.

Мал. 13.

32

07.11.2009 14:27:06