Смекни!
smekni.com

Товарознавча експертиза шоколаду, що підлягає митному оформленню з метою випуску у вільний обіг (стр. 11 из 15)

У графі проставляється номер і дата попереднього документа (ВМД або - у випадку, коли вона не заповнювалась, - реквізити документа, в якому заявлялись вщомості про товар) та код документа згідно з Класифікатором документів.

Згідно з Класифікатором документів код документа «0100» - Документ контролю за доставленням ( ПП- Попередне повщомлення)

Графа 41. "Додаткова одиниця виміру"

У графі вказується код додаткової одиниці виміру товару згідно з загальнодержавним Класифікатором одиниць виміру, якщо така одиниця виміру передбачена для цього товару.

Графа 42. "Фактурна вартість товару"

У графі наводиться у валюті України фактурна вартість товарів, декларованих у графі 31 ВМД, що визначається за курсом Національного банку України на день прийняття ВМД до митного оформлення.

У разі митного оформлення товарів за договором, що відрізняється від договору купівлі-продажу або міни, або за відсутності договору чи іншого документа, що підтверджує наміри сторін, графа не заповнюється.

Графа 43

Порядок використання графи встановлюється Державною митною службою України в залежності від митного режиму.

Графа 44. "Додаткова інформація/подані документи"

У графі вказуються реквізити документів. Реквізити кожного документа починаються з нового рядка за схемою:

- номер розділу;

- код документа згідно з Класифікатором документів ( Додаток 11 Класифікатор документів до наказу ДМСУ від 09.07.97 р. N 307);

- номер документа, дата і, при необхідності, назва та кінцевий термін дії.

Якщо поданий декларантом документ відсутній у відповідному розділі Класифікатора документів, то в декларації вказується код некласифікованого документа відповідного розділу.

Якщо у графі недостатньо місця для внесення всіх необхідних даних, допускається наводити їх на зворотному боці вантажної митної декларації.

44. Додаткова інформація/подані документи2 - 2730 443467 26/09/022 - 2950 ХК. 36714662 26/09/023 – 3105 90095841 24/09/024 – 4010 643/11489576/00003 05/12/006.1–6866 РУУА 2001087154 12/07/026.2–6020 UA 8.003. Х03638- 01 30/05/026.7–6001 20575286 ДПА 12/07/029 – 9000 Розрахунок ОНВ 95841 24/09/02

Графа 45. "Митна вартість"

У графі вказується у валюті України митна вартість товару, заявленого у графі 31: 167139,94.

Графа 46. "Статистична вартість"

У графі вказується митна вартість товару у тисячах гривень, що округлюється за правилами округлення: 167.

Графа 47. "Нарахування мита та митних зборів"

У цій графі основного і додаткових аркушів ВМД проводиться нарахування митних платежів у такому порядку.

У першій колонці "Вид" вказується тризначний шифр платежу, що нараховується по ВМД, відповідно до Класифікатора видів митних платежів.

У другій колонці "Основа нарахування" вказується:

- при нарахуванні митних зборів загальна митна вартість товару, зазначена в графі 12;

- при нарахуванні мита митна вартість товару чи кількість товару, заявленого в графі 31, в залежності від виду основи для нарахування мита;

- при нарахуванні акцизного збору (у випадках, передбачених чинним законодавством України) митна вартість товару з урахуванням сум митних зборів та мита або кількість заявленого в графі 31 товару в залежності від основи для нарахування акцизного збору;

- при нарахуванні податку на додану вартість (у випадках, передбачених чинним законодавством України) митна вартість товару з урахуванням сум митних зборів, мита та акцизного збору.

У третій колонці "Ставка" вказується:

- при нарахуванні митних зборів установлений розмір ставки митних зборів;

- при нарахуванні мита установлений розмір ставки мита згідно зі ставками Єдиного митного тарифу або у твердих ставках (наприклад, в ЕКЮ) з одиниці товару;

- при нарахуванні акцизного збору установлений розмір ставки у відсотках до обороту або у твердих ставках (наприклад, в ЕКЮ) з одиниці товару згідно з чинним законодавством;

- при нарахуванні податку на додану вартість установлений розмір ставки податку на добавлену вартість згідно з чинним законодавством.

У четвертій колонці "Сума" вказується нарахована на основі зазначеної ставки сума відповідного митного платежу, що підлягає сплаті.

У п'ятій колонці "Спосіб платежу" зазначається спосіб розрахунку відповідно до Класифікатора способів розрахунку.

Порядок розрахунків митних зборів, мита, акцизного збору, податку на додану вартість наведено в Порядку справляння митних платежів.

47. Нарахування мита та митних зборів
Вид Основа нарахування Ставка Сума СП
010020028003 167139,9415446,938207730,01 0.2 %0,5EUR20 %$ 20 334,2840590.0741546.00106.4 01010101

Графа 48. "Відстрочення платежів"

Заповнюється у випадку, коли надається відстрочка по сплаті митних платежів, у такому порядку:

Графа 49. "Найменування складу"

Порядок використання графи встановлюється Державною митною службою України в залежності від митного режиму.

Графа "B". "Подробиці розрахунків"

Графа призначена для зазначення заявником платіжних документів, які свідчать про внесення митних платежів.

У графі зазначаються:

- шифр платежу відповідно до Класифікатора видів митних платежів;

- загальна сума платежів по цьому шифру, що включає в себе суми платежів по основному та кожному додатковому аркушах ВМД;

- платіжні реквізити.

Графа 50. "Довіритель"

Зазначаються дані підприємства-перевізника (або експедитора) та персональні дані безпосереднього виконавця перевезення товарів. Дані вносяться на основі пред'явленого паспорта, на зворотному боці кожного аркуша ВМД наводиться письмове зобов'язання цього виконавця перевезення про доставлення товарів:

"Я, (прізвище, ім'я та по батькові, номер і серія паспорта), ознайомлений зі змістом статей ... Митного кодексу України і зобов'язуюсь доставити задекларовані товари в митницю призначення в установлений термін".

Це зобов'язання обов'язково затверджується особистим підписом представника перевізника (виконавця перевезення) на кожному аркуші та засвідчується особистою номерною печаткою інспектора митниці.

Графа "C"

Заповнюється інспектором відділу митних платежів.

Графа 51. "Митниця країни транзиту"

Графа заповнюється митним органом, який здійснює пропуск товарів на митну територію України тільки при транзиті товарів через митну територію України.

Графа 52. "Гарантія не дійсна для ..."

Порядок використання графи встановлюється Державною митною службою України в залежності від митного режиму.

Графа 53. "Митниця в країні призначення"

Порядок використання графи встановлюється Державною митною службою України в залежності від митного режиму.

Графа 54. "Місце та дата"

У графі вказуються місце та дата заповнення декларації; прізвище та ініціали особи, уповноваженої на декларування товарів організацією, що зазначена у графі 14; займана ним посада; ставиться його особистий підпис; номер телефону або телетайпу декларанта; номер посвідчення особи декларанта ( в разі видачі його митницею ).

У цій графі та над графою 33 додаткового аркуша, а також на кожному листі специфікації ( що використовується замість додаткових аркушів) ставиться печатка організації - декларанта, яка засвідчує підпис особи, що здійснювала декларування.

Графа "D" Завершення митного контролю

У графі проставляється:

- штамп "Під митним контролем" (ПМК), підпис та прізвище інспектора митниці, який прийняв ВМД до оформлення;

- особиста номерна печатка, підпис та прізвище інспектора митниці, який завершив митне оформлення.

При ввезені товарів в Україну в графі також вказується у вигляді напису "Під митним контролем з (дд-мм-рр)" дата початку перебігу строку перебування товарів під митним контролем для цілей нарахування митного збору за перебування під митним контролем.

У разі потреби робляться інші відмітки, що свідчать про результати митного оформлення, про накладання митного забезпечення тощо. Допускається використання зворотного боку декларації для занесення зазначеної інформації, завіреної особистою номерною печаткою співробітника митниці, який здійснював митне оформлення.

Д.Завершення митного контролю- штамп Північної регіональної митниці "Під митним контролем" (ПМК), підпис та прізвище інспектора митниці, який прийняв ВМД до оформлення; - особиста номерна печатка Північної регіональної митниці, підпис та прізвище інспектора митниці, який завершив митне оформлення.

3.2.2. ПОРЯДОК НАРАХУВАННЯ МИТНИХ ПЛАТЕЖІВ НА ШОКОЛАДНІ ВИРОБИ

Діючим законодавством установлено, що товари та інші предмети, які переміщуються через митний кордон України, підлягають митному оформленню.

Митне оформлення товарів і їх пропуск можуть здійснюватися лише після сплати належних сум митних платежів або за умови надання митним органам у встановленому порядку відстрочення чи розстрочення їхньої сплати.

Митні платежі, які нараховуються за вантажною митною декларацією, справляється при кожному здійсненні митного оформлення товарів, окрім випадків, передбачених чинним законодавством[11].

Вантажно митна декларація містить необхідну інформацію для нарахування митних платежів й оформлена у митному відношенні підтверджує права й обов'язки зазначених у ВМД осіб щодо здійснення ними відповідних правових , фінансових та інших операцій .

За ВМД нараховуються в залежності від напрямку переміщення та застосування митного режиму: