Смекни!
smekni.com

Товарознавча експертиза шоколаду, що підлягає митному оформленню з метою випуску у вільний обіг (стр. 9 из 15)

Декларантом ПТзІІ “Мастерфудз енд Еффем Україна” заповнюються всі графи ВМД в залежності від конкретного митного режиму, в данному випадку режим “імпорт”, за винятком граф 7, 51, C та D, які заповнюються інспектором митниці.

Графа "A"

У графі зазначаються (кожен з реквізитів починається з нового рядка та перед кожним з них проставляється порядковий номер):

1 - номер розрахункового рахунка у валюті України, найменування та код МФО банківської установи, в якій відкрито розрахунковий рахунок декларанта;

2 - номер валютного рахунка, найменування та код МФО банківської установи, в якій відкрито валютний рахунок декларанта.

Графа 2. "Відправник"

У графі зазначаються відомості про відправника:

- обліковий номер платника податків (у правому верхньому кутку);

- найменування та юридична адреса юридичної особи або прізвище, ім'я та по батькові (П.І.Б.) фізичної особи, її адреса та відомості про документ, що засвідчує особу;

- ідентифікаційний номер відправника (у нижній частині графи після знака "N").

У разі, якщо відправник - іноземна особа, у графі зазначається найменування та юридична адреса іноземного підприємства або П.І.Б. та адреса фізичної особи.

Графа 3. "Додатковий аркуш"

Заповнюється, коли використовуються додаткові аркуші.

У першому підрозділі графи зазначається порядковий номер аркуша, у другому - загальна кількість аркушів декларації, включаючи додаткові[31].

Наприклад, якщо є одна декларація з двома додатковими аркушами, в самій декларації належить зазначити - "1/3"; у першому додатковому аркуші - "2/3", у другому - "3/3".

У разі, коли додаткові аркуші не використовуються, у графі зазначається "1/1".

Графа 4. "Відвантажувальні специфікації"

Заповнюється при використанні специфікацій.

Зазначається загальна кількість доданих аркушів специфікацій, пакувальних листів або переліків товарів.

Графа 5. "Всього найменувань товарів"

У графі зазначається (цифрами) загальна кількість найменувань товарів, наведених у графі 31 "Опис товару" декларації та додаткових аркушів. За наявності специфікацій у графі проставляється "00".

Графа 6. "Кількість місць"

У графі зазначається (цифрами) загальна кількість місць у декларованій партії товарів. При переміщенні через митний кордон насипних, наливних вантажів, товарів, що переміщуються трубопровідним транспортом, лініями електропередач, а також навалом, у графі проставляється "0".

Для товарів, що перевозяться в контейнерах, ящиках або на піддонах, зазначається відповідно кількість контейнерів, ящиків, піддонів.

Графа 7. "Довідковий номер"

У графі проставляється номер та дата прийняття декларації (реєстраційний номер) за такою схемою:

Елемент № ххххх / х / хххххх

1 2 3

де 1 - п'ятизначний цифровий код митного органу згідно з Класифікатором митних органів України;

2 - остання цифра поточного року;

3 - шестизначний порядковий номер (у порядку зростання протягом поточного року, починаючи з одиниці) декларації та додаткового аркуша, оформлених зазначеним митним органом. По закінченні року нумерація поновлюється.

Графа 8. "Одержувач"

У графі наводяться вщомості про одержувача товарів:

- обліковий номер платника податків (у правому верхньому кутку);

- найменування та юридична адреса юридичної особи або П.І.Б. фізичної особи, її адреса та вщомості про документ, що засвідчує особу[19].

У нижній частині графи після знаку "N" проставляється ідентифікаційний номер одержувача, який формується за схемою, що наведена в додатку 1.

У разі, якщо одержувач - іноземна особа, у графі зазначається найменування та юридична адреса іноземного підприємства або П.І.Б. та адреса фізичної особи.

Графа 9. "Особа, відповідальна за фінансове врегулювання"

У графі наводяться вщомості про вітчизняну особу, що уклала зовнішньоторговельну угоду на відшкодувальній основі:

- обліковий номер платника податків (у правому верхньому кутку);

- назва та юридична адреса юридичної особи або П.І.Б. фізичної особи, її адреса та вщомості про документ, що засвідчує особу.

У нижній частині графи після знаку "№" проставляється ідентифікаційний номер.

Графа 10. "Країна першого призначення"

Не заповнюється.

Графа 11. "Торговельна країна"

У графі проставляється цифровий код торговельної країни відповідно до загальнодержавного Класифікатора країн світу, наказ ДМСУвід 09.07.97 р. N 307.

Графа 12. "Загальна митна вартість"

Зазначається загальна митна вартість декларованих товарів у валюті України.

Ця вартість складається із сум, наведених у графах 45 основного та додаткових аркушів ВМД (або сум вартостей за листами специфікацій).

Графа 13.

Якщо товар підлягає експортному контролю, то у графі проставляється символ "1". У випадку, коли згідно з Товарною номенклатурою зовнішньоекономічної діяльності код декларованих товарів збігається з кодом товарів, що підлягають експортному контролю, але товар за своїм описом або характеристиками не відповідає товарам, відносно яких цей контроль застосовується, у графі проставляється символ "0". У цьому разі опис товарів, наведений у графі 31, має однозначно підтверджувати таку невідповідність[14].

Графа 14. "Декларант/представник"

У графі наводяться вщомості про декларанта товарів:

- обліковий номер платника податків (у правому верхньому кутку);

- найменування та юридична адреса юридичної особи; П.І.Б. фізичної особи, її адреса та вщомості про документ, що засвідчує особу;

- для митного брокера (посередника) - номер і дата видачі ліцензії на здійснення такого виду діяльності;

- ідентифікаційний номер (у нижній частині графи після знака "N").

Графа 15. "Країна відправлення"

У графі вказується скорочена назва країни, з якої товари були відправлені в Україну, згідно з Класифікатором країн світу, наказ ДМСУвід 09.07.97 р. N 307.

Графа 15а. "Код країни відправлення"

У графі вказується цифровий код країни, з якої товари були відправлені в Україну, згідно з Класифікатором країн світу.

У разі вивезення (експорт) товарів з України графа не заповнюється.

Графа 16. "Країна походження", Росія.

Графа 17. "Країна призначення"

У графі вказується скорочена назва країни призначення згідно з Класифікатором країн світу, наказ ДМСУвід 09.07.97 р. N 307.

Якщо в момент виконання договору (контракту) країна призначення невщома, то в цій графі наводиться найменування торговельної країни (країни договору)[13].

Графа 17а. "Код країни призначення"

У графі вказується цифровий код країни призначення згідно з Класифікатором країн світу.

Графа 18. "Транспортний засіб при відправленні"

У лівому підрозділі графи вказується кількість транспортних засобів, після пропуску вказуються вщомості про транспортний засіб (назва морського або річкового судна, номер рейсу та бортовий номер повітряного судна, номер залізничного вагона, реєстраційний номер дорожнього транспортного засобу, інші вщомості).

У разі, якщо недостатньо місця для занесення всіх вщомостей, вони наводяться на зворотній стороні аркушів ВМД, про що у графі робиться посилання "див. на звороті".

Якщо товар переміщується у ручній поклажі, у графі вказується "ручна поклажа".

У правому підрозділі проставляється відповідно до Класифікатора країн світу цифровий код країни, якій належить транспортний засіб, наказ ДМСУ від 09.07.97 р. N 307 .

За кодом “804” значиться – Україна

Графа 19. "Контейнер"

У графі проставляється:

- 1, якщо товари прямують у контейнері;

- 0, якщо товари прямують не в контейнері.

Графа 20. "Умови поставки"

У першому підрозділі графи проставляється цифровий код умови поставки відповідно до Класифікатора умов поставки, наказ ДМСУвід 09.07.97 р. N 307 , додаток 4.

У другому підрозділі наводиться скорочене літерне найменування умов поставки (згідно з Класифікатором умов поставки) з обов'язковим зазначенням географічного пункту.

У третьому підрозділі графи вказується двозначний цифровий код застосованої форми розрахунків за товар згідно з умовами договору купівлі-продажу. При товарообмінних (бартерних) операціях третій підрозділ не заповнюється.

Графа не заповнюється у випадку переміщення товарів за договорами, які відрізняються від договорів купівлі-продажу, міни, комісії та консигнації.

За кодом “ 07 CРТ “ значиться – Франко перевізник.

20. Умови поставки07 CРТ - Бровари-

Графа 21. "Транспортний засіб на кордоні"

У лівому підрозділі графи вказуються кількість транспортних засобів, через пропуск - вщомості про транспортний засіб, на якому товари будуть вивезені за межі митної території України або (при ввезенні на митну територію України) на якому здійснювалось міжнародне перевезення декларованих товарів (назва морського або річкового судна, номер рейсу та бортовий номер повітряного судна, номер залізничного вагона, реєстраційний номер дорожнього транспортного засобу тощо).

У разі, якщо недостатньо місця для занесення всіх вщомостей, робиться посилання "див. на звороті" і на зворотній стороні аркушів ВМД наводяться вщомості про транспортні засоби та їх номери.

У разі відсутності у декларанта вщомостей про транспортний засіб, на якому товари будуть вивезені за межі митної території (при перевантаженні товарів під митним контролем), графа не заповнюється.

У правому підрозділі графи проставляється відповідно до Класифікатора країн світу цифровий код країни, якій належить транспортний засіб.