Смекни!
smekni.com

Дослідження ринку комп’ютерної техніки та супровідних послуг в місті Рівне (стр. 5 из 5)

Підвищений попит на лептопи пов’язаний з їхнім постійним здешевленням. За словами Юрія Приходька, ноутбуки дешевшають на 10-15% щороку: за 10 місяців 2007-го середня ціна лептопа зменшилася майже на 9% — з $892 до $814. При цьому середня вартість настільних систем лишилася на колишньому рівні — $585. «У 2007 році цінові пороги в сегменті настільних ПК порівняно з 2006-м практично не змінилися, — підтверджує директор департаменту продажу компанії Everest Марина Заславець. — Найімовірніше, вартість стаціонарних систем не зміниться і в 2008-му. Зате ціни на ноутбуки знизилися істотно, чим і пояснюється зростання продажу в сегменті лептопів».

Експерти вважають, що протягом найближчих п’яти років продаж ноутбуків зростатиме в середньому на 50-80% на рік. Утім, щонайменше до 2010-го настільні системи лідируватимуть за обсягом продажу в натуральному виразі. Однак виручки від реалізації лептопів і стаціонарних ПК зрівняються вже наступного року. «Сегмент ноутбуків зростає значно швидше за сегмент десктопів. У 2008-му в грошовому виразі вони будуть приблизно однакові — $1 млрд кожен (ураховуючи корпоративний сектор. — Прим. Контрактів)», — стверджує Олександр Шибанов з українського представництва Hewlett-Packard.

У 2008 році експерти прогнозують 30% збільшення продажу ПК. Але навіть за такого зростання, за даними IDC Ukraine, до кінця 2008-го рівень комп’ютерного проникнення в Україні становитиме трохи більш ніж18%.

Отже, український ринок комп'ютерів демонструє стійкі тенденції розвитку, що вселяє оптимізм у виробників і продавців комп'ютерної техніки. Потреба в нових комп'ютерах усе ще велика, і якщо не завадять політичні чи економічні потрясіння, в Україні найближчими роками залишиться широке поле діяльності для вітчизняних і зарубіжних постачальників

Проаналізувавши все вище наведене і сказане, я повністю відчуваю потенціал діяльності в комп’ютерній сфері. Тому я і вибираю свою вузьку спеціалізацію на даному етапі «менеджер з продажу комп’ютерної техніки».