Смекни!
smekni.com

Фрезерні машини котки і важкі дискові борони (стр. 3 из 4)

3. ВАЖКІ ДИСКОВІ БОРОНИ

Борони дискові важкі призначені для розпушення необроблених ущільнених ґрунтів різного механічного складу по стерні після збирання різних сільськогосподарських культур, а також використовуються на брилястій оранці після плугів та глибокорозпушувачів.

Борони виконують однаковий технологічний процес і створені на одній базі з використанням однотипних робочих органів і відрізняються одна від одної шириною захвату та відповідними з цим конструкційними параметрами.

Борона дискова важка БДВ-7 призначена для розпушення необроблених ущільнених грунтів різного механічного складу, розробкизадернілої скиби та брил після оранки, подрібнення пожнивних залишків довгостеблих культур,підрізання бур'янів і рослинних решток на необроблених полях після збирання основних сільсько -господарських культур.

Рама.Трьохсекційна. Рама середня складається з бруса переднього, чотирьох поздовжніх русів і двох поперечних, з'єднаних між собою косинцями з болтами і хомутами. На двох поздовжніх брусахприварені кронштейни для кріплення дискових батарей. На торцях поперечних брусів приварені цапфидля шарнірного з'єднання середньої рами з боковими.

Робочі органи.Сферичні диски діаметром 650 мм і відстанню між ними в батареї 215 мм. В семибатареях встановлюються по вісім дисків, у лівій задній батареї, встановленій на середній рамі – дев'ять.У цій і в правій задній батареях зовнішній диск замінений на гладкий меншого діаметру, який служитьмаркером для забезпечення глибини борозен в межах 5 см. Між дисками встановлені проміжні шпулькиі два підшипникові вузли. В місцях установки підшипникових вузлів диски впираються в упори. Батареїкріпляться до рами за допомогою двох кронштейнів.

Зчіпний пристрій.Причіпна дошка встановлюється в шарніри нижніх тяг. На причіпну дошкумонтують упряжну скобу по центру трактора, до якої під'єднується борона.

Механізми регулювання технологічного процесу. Рівномірність заглиблення передніх і задніх дисків забезпечуюють шляхом зміни висоти розташування причіпної дошки. Регулювання глибини обробки проводиться зміною кута атаки (12, 15, 18 град.) таким чином: відпустити гайки кріплення батарей до рами; переставити штирі фіксації батарей у відповідний отвір на рамі; затягнути гайки кріплення батареї і гайки фіксації кронштейна стійок батареї.

Гідравлічна система.Складається з трьох гідроциліндрів, під'єднаних при допомозі металічних маслопроводів, рукавів високого тиску і розривних муфт до виводів гідросистеми трактора, і призначена для переведення борони з транспортного положення в робоче і навпаки.

Ходова система.Колеса на гумових шинах, які призначені для транспортування агрегату.


Борона дискова важка БДВП-7 призначена для поверхневого спушення ущільнених грунтів, підрізання бур'янів, подрібнення пожнивних залишків довгостеблих культур і розбивання задернілих пластів та брил після оранки.

Рама.Трьохсекційна: середня та двох бокових рам, які з'єднуються між собою шарнірно за допомогою траверс.

Робочі органи.Сферичні диски діаметром 650 мм і відстанню між ними в батареї 215 мм. В семи батареях встановлюються по вісім дисків, в лівій задній батареї, встановленій на середній рамі * дев'ять. В цій і в правій задній батареях зовнішній диск замінений на гладкий меншого діаметру, який служить маркером для забезпечення глибини борозен в межах 5 см. Між дисками встановлені проміжні шпульки і два підшипникові вузли. В місцях установки підшипникових вузлів диски впираються в упори. Батареї кріпляться до рами з допомогою двох кронштейнів.


Механізм регулювання технологічного процесу.Рівномірність заглиблення передніх і задніх дисків забезпечують шляхом зміни висоти розташування причіпної дошки. Регулювання глибини обробки проводиться зміною кута атаки (12, 15, 18 град.) наступним чином: відпістити гайки кріплення батарей до рами; переставити штирі фіксації батарей в відповідний отвір на рамі; затягнути гайки кріплення батареї і гайки фіксації кронштейна стійок батареї.

Гідравлічна система.Складається з трьох гідро циліндрів приєднаних при допомозі металічних маслопроводів, рукавів високого тиску і розривних муфт до виводів гідросистеми трактора і призначена для переведення борони з транспортного положення в робоче і навпаки.

Причіпний пристрій.Складається із сниці з петлею.

Ходова системаявляє собою колеса на гумових шинах, які призначені для транспортування агрегату.

Схема розташування робочих органів

Важкі дискові борони ДМТ-4 А, ДМТ-6 призначені для глибокого обробітку грунту; для розробки шарів грунту утворених чагарниково-болотяними плугами, на торф'яних міні -ральних грунтах; для лущення стерні і догляду за луками і пасовищами; для оброблення глиб грунту після оранки. Борони застосовуються на сухих, ущільнених і зволожених грунтах. Складовими елементами борін є: рама, робочі органи, механізм регулювання лінії тяги, ходова система, гідросистема, сниця.

Рамазварна просторова, жорстка та міцна конструкція виконана з труб прямокутного перетину.

Робочі органи– ромашкоподібні передні та сферичні задні диски, які збираються в батареї, кожна з яких розміщується на підшипникових вузлах. Глибина обробітку регулюється зміною кута атаки дискових батарей, які мають змогу перекочуватися на підтримувальних роликах, що суттєво полегшує процедуру регулювання одним трактористом.

Механізм регулювання лінії тяги складається з пристосувань, які дозволяють встановлювати і коригувати лінію тяги в горизонтальній і вертикальній площинах.

Ходова системаскладається з двох коліс на пневматичних шинах і призначена для переведення борони в транспортне положення та її транспортування.

Гідравлічна системаскладається з гідроциліндрів і шлангів високого тиску, забезпечує переведення борони з транспортного положення в робоче і навпаки.

4. ТЕХНІЧНЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ МАШИН

Щозмінне технічне обслуговування машин і знарядь для поверхневої обробки-грунту зводиться до перевірки комплектності, заміні поламаних і зношених деталей, перевірці та підтягування кріплень, очищення від пилу і бруду і мастила. Зуби борін необхідно систематично відтягувати і загострювати. Диски кільчасто-шпоровими котками очищають шляхом крутого розвороту ковзанки на місці.

Періодичне технічне обслуговування проводять не менше двох разів за сезон. При цьому розбирають маточини коліс, очищають їх від старого мастила і наповнюють свіжої, виконують операції щозмінного технічного обслуговування.

Всі операції технічного обслуговування і ремонту провадять тільки при зупиненому двигуні трактора або відчепленої знарядді. Не можна укладати на зберігання зубові та сітчасті борони, повернувши їх зубами вгору.