Смекни!
smekni.com

Фрезерні машини котки і важкі дискові борони (стр. 4 из 4)

5 ПРАВИЛА ТЕХНІКИ БЕЗПЕКИ

Від час роботи не дозволяється сідати на рами машин і зчіпок, перебувати між трактором і знаряддям, сходити з сидіння або підніжок на ходу агрегату. Робочі органи навісних машин можна опускати в робоче положення тільки з сидіння тракториста, а причіпні - з сидіння машин. Робітники, що обслуговують причіпні або навісні знаряддя, повинні мати захисні окуляри; вбрання їхнє не повинна мати вільних кінців.

ВИСНОВОК

Отже, фреза незамінна машина при обробці цілинних болотних, особливо закочкованих грунтів, не покритих деревною або чагарниковою рослинністю. У цих умовах вона є кращою грунтообробною машиною, оскільки створює в грунті хороші умови для діяльності корисних мікроорганізмів.

Фрезерні машини призначені для первинного обробітку фрезеруванням мінеральних та торфових грунтів, що заросли чагарниками та дрібноліссям.

Спосіб фрезерування полягає в тому, що деревну рослинність подрібнюють, перемішують з верхнім шаром грунту на глибину до 40 см і коткуються за один прохід машини.

Польові, або сільськогосподарські катки використовуються для проведення дуже великого розмаїття польових робіт. Тому, в залежності від призначення, різні моделі цих машин відрізняються конструкцією своїх робочих частин.

Польові, або сільськогосподарські катки використовуються для проведення дуже великого розмаїття польових робіт. Тому, в залежності від призначення, різні моделі цих машин відрізняються конструкцією своїх робочих частин.

Борони дискові важкі призначені для розпушення необроблених ущільнених ґрунтів різного механічного складу по стерні після збирання різних сільськогосподарських культур, а також використовуються на брилястій оранці після плугів та глибокорозпушувачів.

Борони виконують однаковий технологічний процес і створені на одній базі з використанням однотипних робочих органів і відрізняються одна від одної шириною захвату та відповідними з цим конструкційними параметрами.

ЛІТЕРАТУРА

1. Аніферов П.Є. Машини для виробництва. – К.: Вища школа, 1989. – 263 с.

2. Воронов Ю.И., Ковалев Л.Н., Устинов А.Н. Сельскохозяйственные машины. – М.: Агропромиздат, 1990. – 244 с.

3. Гапоненко В.С., Войтюк Д.Г. Сільськогосподарські машини – К.: Урожай, 1988.- 383 с.

4. Ерхов Н.С., Дьяченко А.Е. Мелиорация - М.: Агропромиздат, 1988.– 239 с.

5. Комаристов В.Е., Дунай Н.Ф., Сельскохозяйственые машины -М.:Колос, 1976. - 495с.

6. Карпенко А.Н., Халанский В.М., Сельскохозяйственные машины – М.: Агропромиздат, 1989. – 527 с.

7. Сергеев И.Ф., Сычугов Н.П. Сельскохозяйственные машины. – М.: Агропромиздат, 1986. - 223 с.

8. Сидоренко А.М., Михайленко Ю.І. Меліоративні машини - К.: Урожай, 1989. - 278 с.

9. Тудель М.В., Козаченко Б.О. Спеціальні комбайни – К.: Урожай, 1988 - 184 с.

10. Устинов А.Н. Машины для посева и посадки сельскохозяйственных культур – М.: Агропромиздат, 1989. - 158 с.

11. Четыркин Б.Н., Воцкий З.И.,Поликутин Н.Г. Сельскохозяйственные машины и основы эксплуатации машинно-тракторного парка.– М.: Агропромиздат , 1989.- 336 с.

12. Войтюк Д.Г. Сільськогосподарські та меліоративні машини. – К.: Вища освіта, 2004. – 543 с.

13. Головчук А.Ф., Марченко В.І., Орлов В.Ф. Машини сільськогосподарські. –К.: Грамота, 2005.- 574 с.